Zihnimiz, etrafımızdaki dünyayı sürekli olarak yorumlama ihtiyacı duyar, olaylara anlam vermeye çalışır. Bazen dünyayı doğru bir şekilde görürüz – gerçekte olduğu gibi-fakat stres anlarında zihnimizin ürünleri olan sahip olduğumuz düşünceler, başımıza gelenleri gerçekçi bir resim ile çizemez. Örneğin, öncesinde yaptığınız bir hatayı hatırlamak, kendi kendinize “Hiçbir şeyi doğru yapamıyorum ve yapamayacağım!” demenize yani aşırı genelleme yapabilmenize sebep olur.
#2021 YKSİlki, Seren Serengil. Kilo vermesi durdurulamıyor. Hayati tehlike varmış. Yeni bir ameliyatın bahsi geçiyor. İkincisi, Mustafa Topaloğlu... Ağır depresyonda gibi: “İçime ağladığım çok oldu. Hiçbir yere davet edilmiyorsun. Devlet de bana bakınca halkın gözünde kenara itilmiş Mustafa Topaloğlu’nu görüyordur.” Neden mi bu kadar kolay empati kurduk?
#Şeyda CoşkunKüresel bir salgının bizi aldığımız nefesle sınaması, temel beşeri gerekliliğimiz olan sosyalleşme ihtiyacımızı elimizden alması hem bireysel hem de kurumsal anlamda ağır bir sınavdı. 2020 bu yüzden dünya tarihinde pek çok alanda büyük kırılmalar yarattı.
#EğitimKoronavirüs salgınının etkisini arttırdığı mart ayında, okullarla birlikte sürücü kursları da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kapatıldı. Ayda 150 bin kişinin ehliyet için eğitim aldığı sektörde 45 bin çalışan vardı. Sıkıntılı dönemden geçen ehliyet ve sürücü kursları temsilci ve sahipleri umutlarını korurken, “Koronavirüsle yaşamayı öğrenmeliyiz” diyerek bundan sonraki yol haritalarını ve taleplerini anlattılar.
#Ehliyet Kursları