‘Eşkıya’ ve ‘Gönül Yarası’ gibi hafızalardan silinmeyen filmlerin yapımcısı. ‘Her Şey Çok Güzel Olacak’ın da yönetmeni. Fakat hayatının bu döneminde Ömer Vargı’nın en büyük tutkusu seyahat etmek. Yılın ilk günlerinde abisi, işinsanı Murat Vargı ve oğlu Arcan’la birlikte Antarktika yolcusuydu. Vargı’yla sonsuz beyazlıkta yaptığı bu seyahati konuştuk: “Bir kere insan yok. Müthiş bir sorunsuzlukla karşılaşıyorsunuz. Hayvanlar sizi görünce kaçmıyorlar.”
#Ömer Vargı1987’de bir kuş sesi kaydedildi. O ses nesli tükenen Kauai ‘O’o’nun yeryüzündeki son ötüşüydü. Aralarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın da olduğu 28 çevre aşığı, bir daha hiçbir kuşun nesli tükenmesin diye kendi çevrecilik hikâyelerini bir kitapta topladı. Kitabın kapağına da o kuş kondu.
#Dünya Ortak EvimizCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, küresel ısınmanın sadece insan yaşamını değil, bütün ekosistemi etkilediğini ve tabiatın dengesini bozduğunu belirterek, "Birçok canlı türü yok olmakta, emanet aldığımız dünya, çocuklarımıza eksilerek kalmaktadır. Dünya bir bütün. Biz, insanoğlu da onun emanetçisiyiz. Yüksek bir çevre ahlakıyla onu korumalı, emaneti eksiksiz teslim etmek için etkin çevre politikaları geliştirmeli ve uygulamalıyız." dedi.
#Sıfır Atık ZirvesiBodrum Belediyesi’nin Çöpüne Sahip Çık Vakfı’yla ortaklaşa başlattığı ‘Temiz Kent Bodrum Kampanyası’ kapsamında yürütülen çalışmalarla çevre temizliği ile ilgili farkındalık yaratılması hedefleniyor. Bu çerçevede bazı çalışanların bir günlük mesaide yaşadıkları da kayıt altına alındı.
#İzmirEvlerimize kapandığımız süreçte doğanın kendine geleceğini düşünüyorduk ama hijyen gerekçesiyle tek kullanımlık plastik ürünlerin tüketiminin artması hayallerimizi boşa çıkardı. Çöpüne Sahip Çık Vakfı Genel Müdürü Emrah Bilge “Pandemi bir gün bitecek ancak tek kullanımlık ürünlerin ve gelişigüzel çevreye attıklarımızın yarattığı çevre sorunları devam edecek” diyor.
#AtıkİGA’nın çevre ve sürdürülebilirlik politikalarını titizlikle uyguladığı İstanbul Havalimanı, israfın önlenmesi ve kaynakların daha verimli kullanılması hedefiyle, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Sıfır Atık’ projesi kapsamında ‘Sıfır Atık Belgesi’ alan ilk havalimanı oldu.
#İstanbul Havalimanıİklim değişikliğinin sonuçlarını daha net gördüğümüz bugünlerde tüketim alışkanlıklarımızı doğa dostu hale getirmek, atık yönetimi yapmak hepimizin sorumluluğu. Plastik ambalajlar, kâğıtlar, kartonlar... Ne yazık ki hepsi geri dönüştürülemiyor, dönüştürülebilen bazı ürünlerin dönüşüm ömrü birkaç kereyle sınırlı. Plastik kullanımını azaltmak için ülkemizde bir yıldır poşetler paralı olsa da hâlâ çöpü azaltmaktan daha etkili bir yöntem yok! İşte, sıfır atık felsefesini hayatınıza kolaylıkla sokabileceğiniz öneriler...
#PlastikDanimarka İstanbul Başkonsolosluğu ve Türkiye’de faaliyet gösteren Danimarkalı şirketler “Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine” dikkat çekmek amacıyla Danimarka Çocuk Festivalini gerçekleştirdi. Darüşşafaka Eğitim Kurumları öğrencilerine özel olarak gerçekleştirilen festivalde, çocuklar birçok yaratıcı atölyeye katılarak unutamayacakları renkli bir gün geçirdiler.
#Çocuk FestivaliÇöpten arındırılmış bir çevre yaratmak için çalışan Çöpüne Sahip Çık Vakfı, üretilen çöp miktarının azaltılması ve çöpün doğru yere atılması yönünde farkındalık yaratmak için çalışıyor. Birkaç dakika kullanıp çöpe attığımız bu ürünler doğada yüzlerce yıl kalıyor. Peki, dünyada yılda kaç adet plastik poşet kullanılıyor?
#Dünyada Yılda Kaç Adet Plastik Poşet Kullanılıyor