İzzet Kebudi, dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer alan Columbia’dan bu yıl mezun oldu. Ancak onun hikâyesi bununla sınırlı değil. 4 üzerinden 3.91 ortalamayla mezun olmasının yanı sıra üniversite tarafından verilen en prestijli ödüllerin de sahibi. Sadece 24 öğrencinin yer aldığı okul senato üyeliğine de seçilen Kebudi, mayısta düzenlenen mezuniyet törenine yakasında Atatürk rozetiyle çıkarak, binlerce kişiye seslendi. Hürriyet’e konuşan başarılı öğrenci, başkanı olduğu Columbia Türk Öğrenciler Birliği (CTS) ile üniversitede Türkiye rüzgârı estirdiklerini söylüyor.
#İzzet KebudiOECD’nin 2015 verilerine göre, dünya üzerinde toplamda 4.6 milyon uluslararası öğrenci bulunuyor. 2002’de bu sayısının 2 milyon olduğu düşünüldüğünde artık daha fazla sayıda gencin kendi ülkesi dışında eğitim fırsatlarının peşine düştüğü görülüyor. ABD, İngiltere, Almanya, Fransa ve Avustralya gibi büyük oyuncuların yanı sıra özellikle Avrupa’da Polonya gibi diğer ülkeler de ortaya koydukları stratejik planlarla “Yarışta ben de varım” diyor. Uluslararası Eğitim Danışmanları Derneği (UED), geçen haftalarda yayınladığı rehberde bu ülkelerde eğitim almak isteyenlerin merak ettiği soruları cevaplandırdı. İşte ABD, Kanada, Avustralya, Almanya, Avusturya, Polonya ve İngiltere’de lisans eğitimi için aranan kriterler:
#YurtdışıİZMİR'deki Yaşar Üniversitesi'nin üst yönetimi, düzenlenen basın toplantısında, 15 Temmuz darbe girişimini kınadı. Rektör Prof. Dr. M. Cemali Dinçer, üniversite tercihinde bulunacak öğrencileri de gelecekleri adına ülke olarak yaşanan bu zor günlerde umutlu olmaya ve iyimser düşünmeye davet etti. Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı da 15 Temmuz 2016 gecesi anayasal düzene, demokrasiye ve milletin iradesine karşı düzenlenen darbe girişimini şiddetle ve nefretle kınadığını belirtti.
#Yaşar ÜniversitesiTürkiye Cumhuriyeti bugün 91’inci yaşını kutluyor. Bu kutlu günde tarihte iz bırakan ‘Cumhuriyet kadınları’nı hatırlıyoruz. Sanatta, sporda, siyasette hep öncü oldular. Kimi bilimde çığır açtı, kimi söylediği şarkıyla gönlümüzde taht kurdu. Ülkemizi ileriye taşıdılar. İşte Cumhuriyet’in sembolü 91 kadın...
Türkiye Cumhuriyeti bugün 91’inci yaşını kutluyor. Bu kutlu günde tarihte iz bırakan ‘Cumhuriyet kadınları’nı hatırlıyoruz. Sanatta, sporda, siyasette hep öncü oldular. Kimi bilimde çığır açtı, kimi söylediği şarkıyla gönlümüzde taht kurdu. Ülkemizi ileriye taşıdılar. İşte Cumhuriyet’in sembolü 91 kadın...
Sağlık bilimleri alanında Türkiye’nin ilk sağlık üniversitesi olan İstanbul Bilim Üniversitesi; kaliteli ve güvenilir sağlık hizmeti sunan Florence Nightingale Hastaneleri’nin çeyrek asırdır elde ettiği bilgi birikimi ve tecrübeyi eğitime aktarıyor.
Kadir Has Üniversitesi’nin ABD, Avrupa, Uzakdoğu ve komşu ülkelerdeki lider üniversiteler ile farklı alanlarda yaptığı ikili anlaşmalar sayesinde öğrenciler çift diploma ve yurtdışı eğitimi imkanına kavuşurken, akademik personel de araştırmalarına uluslararası boyut katabiliyor. Princeton, Harvard, Virginia Tech, Coventry, Hong Kong University of Science and Technology gibi uluslararası saygınlığı olan üniversitelerle yapılan işbirlikleri ve ortaklıklar ile gerçekleştirilen bilimsel toplantılar ve çalışmalar kampuslarda akademik hayatı zenginleştiriyor.
Siyasi hayatıNazım Hikmet'in büyükbabası Nazım Paşa valiliklerde bulunmuş, özgürlükçü, şairliği olan bir kişiydi. Mevlevi tarikatındandı. Anayasacı Mithat Paşanın yakın arkadaşıydı. Babası Hikmet Bey ise Mekteb-i Sultani (sonradan Galatasaray Lisesi) mezunu, önce ticaret yaşamını denemiş, başaramayınca Kalem-i Ecnebiye'ye (dışişleri) bağlanmış bir memurdu.