ÇOCUK Hastalıkları ve Sağlığı Uzmanı Uzm. Dr. Mehmet Şahin Arısoy, çocukların saf suyun yanında mineralli su da tüketmesi gerektiğini, aksi takdirde terlemeyle su kaybı halinde çeşitli rahatsızlıkların yaşanabileceğini belirtti. Arısoy, "Su kaybıyla birlikte tuz kaybının da yaşanmasıyla çocuklarda halsizlik, kusma ve kabızlık gibi sorunlar yaşanabilir" dedi.
#Çocuk Hastalıkları Ve Sağlığı UzmanıGünümüzde çocuklar bütün vaktini TV, telefon, tablet veya oyun konsollarının başına geçiriyor. Bu durumdan kurtulmak için çocukları doğaya çıkarmak gerektiğini söyleyen Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Uzmanı Doç. Dr. İbrahim Şilfeler çocuklarla doğaya çıkarken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
#Çocuk GelişimiYeni annelerin ve babaların en büyük problemi kuşkusuz uykusuzluktur. Sürekli bölünen uykular, gece ağlamaları, bazen saatler süren uyutma çabaları anneleri çok etkiler. Ancak son zamanlarda sosyal medyada gösterilen bazı videolarda bebeklerin kolayca uyutulduğu görülüyor.
#Bebek UyutmaÇocuk Hastalıkları ve Sağlığı Uzmanı Dr. Özlem Karahasanoğlu, “Vücudun üretemediği ama mutlaka alınması gereken temel yağ asitlerinin en önemlisi Omega-3‘tür. Besinlerden yeterli miktarda alınamayan Omega-3 eksikliği özellikle çocuklarda beyin ve göz gelişimi, dikkat eksikliği, davranış bozuklulukları, öğrenme güçlüğü gibi birçok problemleri gündeme getirir. Yapılan bilimsel araştırmalarda yetişkinlerde kalp krizi riskini azalttığı, Alzheimer, diyabet, bağışıklık sistemi üzerinde etkili olduğu saptanmıştır.” dedi.Kaynak: http://www.saglikveyasamdergisi.com.tr
#HtvhaberÇocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kıvanç Çelikkalkan, el, ayak, ağız hastalığı (EAAH) hakkında açıklamalarda bulundu. Dr. Öğr. Üyesi Çelikkalkan, bu hastalığın genellikle çocukları etkilediğini, ancak yetişkinlerde de görülebileceğini belirtti.
#SağlıkÇocukların aileye katılmasıyla evdeki ‘acil’ durumların tanımı da değişebiliyor. Çocuklu evde sıkça yaşanabilecek ateşli durumlar, ev kazaları ve alerjiler için hızlı müdahale gerekebildiğini paylaşan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayşe Sokullu, “Ailenin küçük üyeleri, evde her an beklenmedik kazalarla ya da acil sağlık durumlarıyla karşılaşabilir. Bu gibi olası durumlar için evde belirli ilaçların el altında bulunması ebeveynler için hayatı kolaylaştırabilir” dedi, çocuklu her evde olması gereken ilaçları ve dikkat edilecek önemli hususları paylaştı.
#Çocuk İlaçları18 yaş altı tip 1 diyabet hastası çocukların, sensörlü glikoz izleme cihazları SGK tarafından geri ödeme kapsamına alındı. Bu, yıllardır ‘Parmak uçlarımız bize kalsın’ sloganıyla yüzlerce ailenin beklediği bir karardı. Şimdi uygulamanın nasıl olacağı, cihazların özel sağlık sigortalarının da kapsamında olup olmadığı soruluyor. Detayları sizler için araştırdım...
#DiyabetAhmet Rasim Küçükusta kimdir sorusu, hayatı ve biyografisi hakkında bilgi edinmek isteyen pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Sağlık alanındaki uzmanlığı, yazıları ve televizyon programlarına katılımıyla tanınan Ahmet Rasim Küçükusta, aynı zamanda aktif bir eğitimci ve yazardır. Peki, Ahmet Rasim Küçükusta kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında detaylı biyografi bilgileri.
#Ahmet Rasim KüçükustaDoktor Fırat Sarı kimdir sorusu, adı geçtiği skandallar ve sağlık sektöründeki bağlantıları nedeniyle birçok kişi tarafından merak ediliyor. Çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı olarak görev yapan Sarı, Yenidoğan Çetesi davası ile gündeme geldi. Çeşitli hastanelerde çalışan ve bir sağlık şirketi bulunan Fırat Sarı, çete liderliğinden tutuklandı. Peki, Doktor Fırat Sarı kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, Dr. Fırat Sarı hakkında detaylı biyografi bilgileri.
#Fırat SarıÜst solunum yolu enfeksiyonlarının (ÜSYE) çocuklarda sık görülen ve genellikle virüs kaynaklı olan enfeksiyonlar olduğunu belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Dinçer Çelik, “En yaygın türleri arasında soğuk algınlığı, grip, sinüzit, farenjit ve larenjit bulunur. ÜSYE’lerin büyük çoğunluğu virüs kaynaklı olduğu için antibiyotik tedavisi genellikle gerekli değildir. Doktor bakteriyel kaynaklı olduğunu teşhis edip önermedikçe kullanılmamalıdır. Ateş düşürücü ve ağrı kesiciler tercih edebilir” dedi.
#Sağlık13 yaşındaki bir çocuğun AIDS’ten ölümü, tehlikeyi göz önüne serdi. İstanbul Tıp Fakültesi’nde 100 çocuğun HIV nedeniyle tedavi gördüğü belirtilirken Hürriyet’e konuşan uzmanlar “Vakalarda en çok artış 25-35 yaş grubunda ancak onları 15-19 yaş aralığı takip ediyor” dedi.
#İzmirBilim insanları, yaşamlarının ilk 1000 gününde daha az şeker tüketen bebeklerin, büyüdüklerinde diyabet gibi kronik hastalıklara yakalanma olasılıklarının daha düşük olabileceğini söylüyor. Peki ama bu nasıl oluyor? İşte ilginç araştırma sonuçları ve konu hakkında kritik 6 sorunun cevabı…
#Şeker Tüketimi