Çoban çantası otu kavramı tarım sektöründe kullanılan bir ifadedir. Bilindiği gibi doğa insanlara kendiliğinden yetişen şifalı otlar sunmaktadır. Bu otlar bazı hastalıkların tedavilerinde ya da gıda amaçlı kullanılabilmektedir. Fakat bazen insanlar isimlerini bile duymadıkları ot çeşitleriyle karşılaşabilmektedir. Bu bakımdan yazıda sizler için bilgilendirici şekliyle detaylı olarak çoban çantası otu nedir, ne işe yaramaktadır, nerede yetişmektedir, faydaları nelerdir, neye iyi gelmektedir detayları ile derledik.
#Çoban Çantası OtuDoğal doğurganlık takviyeleri bir çok toplumda oldukça popülerdir. Şifalı otlar ve tıbbi bitkiler pek çok hastalığa çare olabildiği gibi gebe kalamayanların da sorunlarına çözüm olabilir. Tabii ki hiçbir bitki, şifa olacak diye kulaktan dolma bilgilerle kullanılmamalı, mutlaka bu konuda uzman kişilerin görüş ve tavsiyeleri ile kullanılmalıdır.
#SağlıkBahar ve yaz; şifalı otlarla, diğer tıbbi bitkiler için en güzel zamandır. Otlar çiçek açar, sıcaklar başladığında tohumları olgunlaşır, kökler güçlenir. Bir çok hastalığın çaresi doğada filizlenirken, kısırlıktan dert yanan kadınlar için de bir çok bitki boy verir. Doğal doğurganlık takviyeleri bir çok toplumda popülerdir. "Şifalı otlar ve tıbbi bitkiler gebe kalamayanlara nasıl faydalı olabilir?" sorusuna tabiatta çok yanıt mevcut.
#Doğal Yollarla Doğurganlığı ArtırmakYüzyıllardır böbrek taşı ağrısı çeken insanoğlu taşı düşürmek için doğal ve şifalı bitkilere/taşlara başvuruyor. Bıçak altına yatmayım diye iyi geldiğine inandıkları şifalı otlar ve taşlar ile bu dertten kurtulmaya çalışanların sayısı hiç de az değil. Peki, kulaktan kulağa dolanan bu efsanelerin bilimsel karşılığını duymaya hazır mısınız?
#Böbrek Taşı“Doğanın yeniden canlandığı, insanların neşe ve sevinçlerinin arttığı bahar ayları, mevsimsel alerjik rinit hastaları için kabusun geri dönmesi gibidir. Bunun nedeni havada yayılan; ağaç, çiçek ve çimenlerin oluşturdukları çiçek tozları yani polenlerdir. Soluduğumuz havaya karışabilen küçük moleküllü polenler 300 kilometre kadar uzağa bile ulaşabilir.Yani Edirne’deki bir bitki poleni, İstanbul’daki alerjik çocuğu etkileyebilmektedir” diyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Musa Bostancıoğlu açıkladı.
#Bahar AlerjisiNiğde Ulukışla sınırları içerisinde yer alan Darboğaz kasabası, sahip olduğu coğrafi konumun avantajlarıyla dört mevsim ziyaret edilebilecek bir yer. Bolkar Dağları’nın doğal zenginlikleri sayesinde bölgede dağcılık, kar sörfü, trekking, kampçılık ve avcılık yapılabiliyor.
İstanbul’un en önemli su kaynaklarından olan Terkos su havzası ve biyolojik çeşitliliği 10 önemli tehdit altında. Terkos su havzasını çevreleyen ormanlık sahalar, 2873 Sayılı Milli Parklar Kanunu çerçevesinde mutlak koruma statüsüne sahip değil, bu nedenle havzanın geleceği tehlikede.