cinsel sorun haberleri sayfasında cinsel sorun hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 5767 cinsel sorun haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Psikolojik ve fiziksel sorunlar, gelenekler, ilaçlar, yetiştirilme tarzı, çiftler arası sorunlar… Toplumumuzda tedavi için hekime gitmeye çekinilen, hatta pek çok kişinin kendisine bile itiraf etmeyerek çıkmaza girebildiği cinsel sorunlar, boşanmalara da yol açabiliyor. Cinsel işlev bozuklukları tedavisi yürüten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Selcen Bahadır, ülkemizde yaşanan cinsel sorunlar ve tedavilerine ilişkin açıklamalar yaptı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#Cinsel TerapiCinsel sağlık sorunları hala birçok insanın yardım almakta ve tedavi olmakta geç kaldığı sorunlar arasında. Üro-androloji Uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat, 2025 yılında dünyada 322 milyon erkeğin performans sorunu yaşayacağının öngörüldüğünü belirtti. 40 yaşın üzerindeki her 10 erkekten 7’sinin cinsel sorun yaşadığını belirten Prof. Hattat erken yaşlardan itibaren alınacak önlemler ile uzun yıllar cinsel hayatın sürdürülebileceğini ve sorun yaşanmayacağını belirtti.
#Cinsel Sağlık“Vajinismus hastaları cinsel ilişkiye girmekten korkar, kasılma ve cinsellikten uzaklaşmaya kadar giden birçok sorunla karşı karşıya kalabilir” diyen Jinekolog Op. Dr. Didem Kurban, çocuk sahibi olma konusunda vajinismus hastalarına tavsiyelerde bulundu.
#Tüp BebekSeksi olmak, güzel, çekici ve cazibeli olmaktan çok farklıdır. Seksapelden yoksun kadın, tüm muhteşem görünüşüne karşın erkeklerin dikkatini çekemezken, kusurlarını seksi görüntüsüyle kapamayı bilen kadın, hemen her erkeği elde edebilir. Siz ne kadar seksisiniz? Test edin!
#AşkEvlilikte cinselliğin önemi tartışılmaz. Cinsellik çiftlerin tutkusunu canlı tutar ama ev işleri, iş hayatı, stres, çocuklar ve diğer gündelik sorunlar cinsel yaşamı sekteye uğratabilir. Peki cinsel hayatın ilk günkü gibi olmaması evliliğin gidişatını nasıl etkiler? Sağlıklı bir evliliğin anahtarı güçlü bir cinsel hayattan mı geçiyor yoksa başka faktörler mi ağır basıyor? Cinselliğin sekteye uğradığı ya da tamamen bittiği durumlarda evlilikler de bitmeye mahkum mu? Bir Sorudan Fazlası serimizde ‘Mutlu bir evliliğin yolu yatak odasından mı geçiyor?’ diye sorduk.
#CinsellikPsikolojik ve fiziksel sorunlar, gelenekler, ilaçlar, yetiştirilme tarzı, çiftler arası sorunlar… Toplumumuzda tedavi için hekime gitmeye çekinilen, hatta pek çok kişinin kendisine bile itiraf etmeyerek çıkmaza girebildiği cinsel sorunlar, boşanmalara da yol açabiliyor. Cinsel işlev bozuklukları tedavisi yürüten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Selcen Bahadır, ülkemizde yaşanan cinsel sorunlar ve tedavilerine ilişkin açıklamalar yaptı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#Cinsel TerapiBirçok hastalığın adı duyulsa bile hastalığın içeriği ile ilgili olarak tam bir bilgiye sahip olunmayabilir. Peyronie hastalığı da çok fazla duyulan ve bilinen bir hastalık ismi değildir. Peyronie hastalığı kendiliğinden geçer mi ve iyileşir mi? Penis eğriliği tedavi gerektirir mi? Peyronie hastalığı ile ilgili tüm detayları sizler için derledik.
Hala büyük sırrını koruyan ve çok sayıda bilimsel çalışmanın konusu olan "beyin, beynin çalışması, yapısı" kısacası insan beynidir. Bu bağlamda zaman zaman işitilen limbik sistem de elbette merak konusu olmaktadır. İşte ilgiyle okuyacağınız limbik sistemi nedir, görevleri nelerdir, limbik sistemin bölümleri, fonksiyonları, limbik sistem hastalıkları ve çok daha fazlasını sizler için derledik.
Cinsel yönden meydana gelebilecek sorunlar içerisinde impotans gelmektedir. Bu hastalığın tam olarak ne olduğu ise birçok kişinin merak ettiği konular içerisinde geliyor. Peki, impotans nedir ve belirtileri nelerdir? İmpotans nedenleri ve tedavisi üzerini merak edilen bilgiler.
#İmpotans Nedir?Şehirde yaşamanın yarattığı stresin gündelik hayatta birçok soruna yol açtığını söyleyen Dr. Özcan Kılıç O. Kafalı, “Cinsel işlev bozukluklarının nedeni bedensel (organik) olabileceği gibi, psikolojik de olabilir” dedi, önemli bilgiler verdi.
#Cinsel İşlev Bozukluğu30'lu yaşlardan itibaren erkek vücudunda seks hormonları düşmeye başlar. Dolayısıyla bu yıl en azından bir kez cinsel check-up yaptırın. Cinsel bölge damarlarını ve sinirlerini tekrar oluşturan yöntemler, o bölgede oluşan ödemi attıran metotlar deneyin. Stres, duygusal iniş-çıkışlar, iş sıkıntıları, aile problemleri ve daha pek çok neden geçici olarak gücü azaltabilir vakit kaybetmeden uzmandan destek alın.<br><br>Üro-Androloji Uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat, 2021 yılında sağlık bir cinsel yaşam için önerilerde bulundu.
#Cinsel HayatErken boşalmada süre, cinsel birleşme başladıktan sonra bir dakika içinde erkeğin boşalmasıdır. Bazen sevişme sırasında, yani cinsel birleşme başlamadan boşalma olmaktadır. Erken boşalma sorunu olan kişi boşalmasını engelleyemez, durduramaz. Psikiyatrist/Psikoterapist Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Üney erken boşalma hakkında bilgiler verdi.
#Erken BoşalmaErgenlikle birlikte gençlerde; cinsel istek, uyarılma ortaya çıkar. Gençlerin cinsel istek ve arayışları yetişkinlikten farklı değildir. Bununla birlikte; gençler cinsellikte deneyim ve yeterince bilgi sahibi olmadıklarından, çeşitli sorunlar çıkar. Psikiyatrist/Psikoterapist Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Üney konu hakkında bilgiler verdi.
#Erken Yaşta CinsellikGünlük hayattaki stres, tansiyon, kan şekeri yüksekliği gibi birçok nedenden dolayı cinsel performansın olumsuz etkilendiğini söyleyen Üro-Androloji Uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat, “Performans düşüklüğünde çoğu zaman uzmana danışılmadan ilaçlarla çözüm aranıyor. Bu durumda ilaçlara bağımlı olmamak gerekir. Sorunu görmezden gelip tedaviye başvurmakta geciktiğinizde ise endişe, mutsuzluk, özgüven kaybı, öfke, ilişki sorunları gibi pek çok problem oluşabilir” dedi.
#Cinsel PerformansAndropoz için tavsiyelerini ve belirtilerini sıralayan Üro-Androloji Uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat, “Cinsel isteksizlik, motivasyon kaybı, moral bozukluğu gibi testosteron eksikliğine işaret eden sağlık sorunlarında dikkatli olun. Bazı karaciğer hastalıkları, tiroit sorunları, depresyon, ilaçlar da benzer bir tablo yaratabilir. Bu nedenle bir hekime başvurun” dedi.
#AndropozCinsel sağlık sorunları hala birçok insanın yardım almakta ve tedavi olmakta geç kaldığı sorunlar arasında. Üro-androloji Uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat, 2025 yılında dünyada 322 milyon erkeğin performans sorunu yaşayacağının öngörüldüğünü belirtti. 40 yaşın üzerindeki her 10 erkekten 7’sinin cinsel sorun yaşadığını belirten Prof. Hattat erken yaşlardan itibaren alınacak önlemler ile uzun yıllar cinsel hayatın sürdürülebileceğini ve sorun yaşanmayacağını belirtti.
#Cinsel Sağlıkİlişkinin ilk dönemlerinde çoğunlukla her gün cinsellik yaşanmaktadır, sonrasında yavaş yavaş sıklığı düşer. Bazı çiftlerde ise her gün cinsellik devam edebilir. Peki her gün cinsel ilişki yaşamanın sakıncaları var mı? Psikiyatrist/Psikoterapist Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Üney açıkladı...
#SeksSon dönemde tüm dünyada tedirginlik yaratan yeni tip koronavirüsle ilgili (COVID-19) artan stres hayatı olumsuz etkiliyor. İnsanlar hastalık korkusu ile farklı birçok psikolojik tepki gösterirken, stres cinsel hayatı da vurdu. Üro-Androloji uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat bu durumun erkeklerde cinsel fonksiyon bozukluğuna neden olduğunu belirterek etkilerini anlattı.
#Koronavirüs“Vajinismus hastaları cinsel ilişkiye girmekten korkar, kasılma ve cinsellikten uzaklaşmaya kadar giden birçok sorunla karşı karşıya kalabilir” diyen Jinekolog Op. Dr. Didem Kurban, çocuk sahibi olma konusunda vajinismus hastalarına tavsiyelerde bulundu.
#Tüp BebekÜro-Androloji Uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat, stres durumunda insan vücudunun kortisol-adrenalin gibi hormonları salgıladığını bunun da birçok rahatsızlığa neden olduğunu söyledi, "Yoğun stres altında, huzursuz, endişeli, mutsuz, depresif erkeklerde testosteron daha az üretilip andropozun daha erken başlamasına neden olabiliyor” dedi.
#AntropozUzmanlar, erkeklerin cinsel bölgesinde her şey yolunda gibi gözükse bile bazı şikâyetler dolayısıyla alarma geçilmesi gerektiğini belirtti. Üro-Androloji Uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat, cinsel problemlerin 5 içinde diyabet ve kalp krizi için risk teşkil ettiğini söyledi.
#Cinsel ProblemlerErkekte cinsel isteksizlik toplumda sanılanın aksine çok sık görülen bir cinsel problemdir. Erkekte cinsel isteksizliği birincil ve ikincil olarak ikiye ayırabiliriz. Yani uzun süredir bu durum var mı yoksa partneri olduktan sonra veya evlendikten sonra mı bu durum gelişti buna bakmak gerekir.
#Cinsel İsteksizlikVajinismus, ülkemizde her 10 kadından birinde görülüyor. Vajina girişi çevresindeki kaslar, cinsel ilişki sırasında kasılıyor ve birliktelik ağrılı ya da imkansız bir hale geliyor. Peki, vajinismus neden oluyor, nasıl tedavi ediliyor? Kadının korku ve kaygılarından dolayı ilişkiye izin vermemesi olarak tanımlanan vajinismus hakkında merak edilenleri Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı & Cinsel Terapist Op. Dr. Dilek Öcal anlatıyor.
#Vajinismus TedavisiGebelik, bir kadının ciddi bedensel ve psikososyal değişimler yaşadığı bir dönemdir. Gebelik dönemi kadınlar açısından mutluluk, doyum, olgunluk, kendini gerçekleştirme ve gelişme süreci olmasına karşın, gebelik dönemi her zaman bu kadar toz pembe değildir. Gebelik dönemi de hem bulantı, kusma gibi bedensel sorunlar; hem de stres, endişe, kaygılı bekleyiş, kişiler arasındaki ilişkilerdeki değişimler ve ruhsal anlamda aşırı yüklenme gibi olumsuz ruhsal duygulanımların sonucunda kadın açısından zorlayıcı olabilen bir süreçtir.
#Gebelikte CinsellikEvlilikte eşler arası iletişimin kalitesinin değerlendirilmesinde birçok faktör dikkate alınmalıdır. Kültürel uyum, entelektüel denklik, ekonomik ve eğitimde denklik bunlardan yalnızca bazılarıdır. Ancak gözden kaçırılmaması gereken bir faktör vardır ki oda çiftlerin cinsel hayatlarıdır. Sağlıklı bir cinsel hayat, erkek ve kadının günlük yaşamı içinde önemli bir yer edinmektedir. Diğer alanlardaki uyum, partnerlerin cinsel hayatını da etkiler. Bu diğer etiolojik faktörlerle bağlantılıdır. Psikiyatri Uzmanı Dr. Mustafa Güveli bu konu ile ilgili bilgiler verdi.
#Eşler Arasında İletişimsizlikVajina girişi çevresindeki kasların istem dışı kasılması sonucu cinsel ilişkinin ağrılı ya da imkânsız bir şekle gelmesine tıpta vajinismus deniliyor. Vajinismusun ne olduğunu, belirtilerini ve tedavi yöntemlerini merak eden vatandaşlar da vajinismus hakkında araştırma yapıyor. Peki, Vajinismus nedir? Vajinismus belirtileri ve tedavisi neler?
#Vajinismus Nedir?Cinsel sorunları olan kişilerin sayısı, tahmin edilenden çok daha fazla… Hastaların büyük çoğunluğu şikayetlerini kimseyle paylaşamıyor, doktora gitmiyor hatta bunun bir hastalık olduğunu bile düşünmüyorlar. Cinsel fonksiyon bozukluklarında uygulanan tamamlayıcı yöntemlerden birisi de hipnoz ile yapılan terapi, yani ‘hipnoterapi’. Cinsel Terapist ve Aile Danışmanı Uzm. Dr. Şenay Eserdağ bu konuda merak edilenleri sizler için anlattı.
#Cinsel Fonksiyon Bozuklukları