Çin böreği, çıtır çıtır tadıyla çay saatlerinizin ve kahvaltı sofralarınızın favorisi olacak. Tercihe göre iç harcına tavuk eti de tercih edebilirsiniz. Ayrıca yufka ile pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Peki Çin böreği nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, haydi mutfağa! Şimdiden afiyet olsun...
#Çin BöreğiÇin böreği son zamanlar aranan tarifleri arasında yer alıyor. Günün her saatinde afiyetle yenebilen Çin böreği malzemelerindeki çeşitlilikle de favori aperatiflerden biri. Peki, Çin böreği nasıl yapılır? İşte, meşhur Çin böreği tarifi ve malzemeleri...
#Çin BöreğiAkşama çıtır çıtır bir tarif hazırlamaya ne dersiniz? Eğer düşünürseniz Çin böreğini mutlaka denemelisiniz. Yufka kolayca yapabileceğiniz bu tarifi, dilerseniz iç harcını tavuk etiyle de hazırlayabilirsiniz. Peki Çin böreği nasıl yapılır? İşte Çin böreği tarifi...
#Çin BöreğiAdından da anlaşılacağı üzere Çin mutfağı denildiğinde ilk akla gelenlerden biri de Çin Böreği oluyor. Çin böreği tarifini dilerseniz tavuk eti dilerseniz de mevsim sebzeleriyle yapabilirsiniz. Peki, Çin Böreği nasıl yapılır? İşte, sebzeli Çin böreği tarifi...
#Çin BöreğiMutfağa ilk girdiğinde henüz küçük bir çocuktu. Anneannesinin yarattığı mucizelerden etkilenmişti. Onu babasına eşlik ettiği profesyonel bir mutfak izledi. Buradaki dinamizm ve paslanmaz çelik tezgâhların büyüsüyle kararını verdi; yeme-içme işine girecekti. Bunun için büyümeyi de beklemedi. 14 yaşından itibaren çalışmaya başladı. Son 13 yıldır ise televizyon programlarıyla hepimizin mutfaklarında! Şef Arda Türkmen’in mutfağına sızdık. Hem eski albümleri karıştırdık hem yeni gastronomi eğilimlerini konuştuk.
#Arda’Nın MutfağıGörüntüsü itibariyle böreği andıran spring roll, Doğu, Güney ve Güneydoğu Asya mutfağında sık yapılan bir yemektir. Spring roll pişirme tekniği, bölge kültürüne bağlı olarak çeşitli farklılıklar bulunmaktadır. Peki, Çin böreği (Spring roll) nedir, nasıl yapılır? İşte malzemeler ve adım adım spring roll tarifi...
#Çin Böreği‘MasterChef Türkiye’ yarışması jüri üyelerinden, MYK Gastro Arena kurucusu şef Mehmet Yalçınkaya’nın mutfağına sızdık… Bize aşçıların ana üssü Bolu’da geçen çocukluğunun sofralarını, 11 yaşında çırak olarak girdiği kamyoncu lokantasını, Süreyya Lokantası’nda kasalarca küçük ‘çimçim karides’ ayıklarken kurduğu hayalleri, Katar Emiri’ne hazırladığı yemekleri ve onu bugünlere getiren serüvenlerini anlattı.
#Mehmet YalçınkayaRumeli göçmeni Ali Şen’i işadamı ve Fenerbahçe Başkanı olarak tanıdık. Oysa o Türkiye’ye ilk geldiğinde manavlık yapmış. Danimarka’da ise kaynak işçiliği. Buyrun Ali Şen ile yaptığım, tıpkı renkli kişiliği kadar renkli yemek sohbetine...
Celal Şengör, anne ve babası değil ama köşklerinin aşçısı ve babannesi sayesinde çok lezzetli yemekler yiyerek büyümüş. Bir kere mutfağa girip bir börek yapmış; sonra da vazgeçmiş. Yemek yapmayı vakit kaybı olarak görüyor. Canının istediğini, istediği saatte, istediği miktarda yiyerek diyetisyenlere kafa tutuyor