Temperleme , gastronomi ile ilgili olanların yakından bildiği bir kavram. Pastacılıkta önemli bir yeri olan çikolatanın kullanımına göre bazen temperleme yönteminden faydalanmak gerekiyor. Penterleme, çikolatanın daha kolay şekillendirilmesini sağladığı gibi pürüzsüz bir görünüme de yardımcı oluyor. Peki, çikolata temperleme ne demek? Temperleme nasıl yapılır? İşte çikolata temperlemenin püf noktaları…
#Çikolata Temperleme Ne DemekSütlü, beyaz, bitter... Brownie, profiterol, rokoko... Çikolatasız bir dünya hayal edemeyenler için çeşit çok... Sadece kokusu bile mutluluk hormonu salgılatan bu özel tadı ne sıklıkla, nasıl yiyorsunuz? Şef İdil Yazar’ın tarifleri ilham olacak cinsten...
#İdil YazarŞaka yapmıyorum; dünyanın en büyük çikolata üreticilerinden biri olduğumuzu ben de yeni öğrendim... Gana ve Fildişi Sahilleri’nden gelen ilk hasat ithal kakaolarla ‘çekirdekten tablete’ üretim yapan Altınmarka, şu anda dünyadaki en büyük ikinci kakao işleme tesisi...
#Çikolata