Sakatatlar sadece Türkiye'de değil dünyanın birçok yerinde mutfakların en önemli malzemelerinden. Türkiye'de sakatat denince de akla en önce ciğer geliyor elbette. Hem evlerde pişen hem de birçok önemli sokak lezzetinin temeli olan ciğerle ilgili birbirinden lezzetli tarifler hazırladık sizin için. İşte ciğerle yapabileceğiniz nefis yemek tarifleri...
#Ciğer Nasıl PişirilirAdaçayı, zencefil, karabiber çayı ya da limonlu su gibi birçok doğal bitki kaynağı nefes darlığına iyi gelir. Soğan ve bal uygulaması gibi farklı karışımlar hazırlayarak da nefes darlığını azaltmak ya da tamamen yok etmek mümkün. Peki, Nefes darlığına iyi gelen bitkiler nelerdir? Nefes darlığına iyi gelen bitki çayları ve tariflerini derledik.
#Nefes DarlığıKebap farklı ülkelerde ve Türkiye ülkesinde de sevilen milli yiyeceğimiz olarak bilinmektedir. Kebap doğrudan doğruya ateşin üzerine tutularak pişirilmektedir. Aslında bir kap içerisinde susuz olarak pişirilen et yemeği olarak da tanımlanmaktadır. Çevirmesi, kızartması ya da kavurması yapılmaktadır. Bu seçenekler kebabın pişirme teknikleridir. Kebap çeşitlerinin çoğu ızgarada pişirilmektedir. Fakat tas kebabı gibi seçenekler tencere yemeği olarak kabul edilmektedir. Görüldüğü gibi kebabın kültürel etkilerden etkilendiği ve buna göre de çeşitlere ayrıldığı aşikardır. Kebap çeşitleri ve isimleri nelerdir, en sevilen kebap çeşitleri ve tariflerini sizler için derledik.
Amerikalıların 1886’da Merzifon’da kurduğu Anadolu Koleji’nin aşçısıydı Boğos Piranyan. Çorbadan böreğe, külbastıdan reçel ve hamurişine toparladığı 243 tarifi yazmış, kitabı Merzifon Anadolu Lisesi Matbaası’nda basılmıştı. Bir yıl sonra tehcir kararını duyunca şehrinden ayrılmak yerine zehir içmeye yeltenen, son anda vazgeçen Piranyan’ın akıbeti meçhul.