Üretimlerle Türkiye'de 'çiçeğin başkenti' haline gelen Bayındır, dünya çiçek ihracatında yüzde 49'luk paya sahip Hollanda adına çiçek tohumu üretmeye başladı. Bayındırlı çiçek üreticilerinin kurduğu BAYÇİKOOP, 'sıcağa dayanıklı' siklamen türü geliştirerek dünyanın en büyük çiçek üreticileri arasında yer alan Hollandalı bir firma ile 5 yıllık ortak proje anlaşması imzaladı.
#TÜRKİYEİzmir'in Bayındır ilçesinde yaklaşık 20 yıl önce evlerin bahçelerinde yetiştirilen başta fesleğen ve diğer süs bitkilerinin pazarlanmasıyla başlayan süs bitkileri üreticiliği, bugün ilçeye yaklaşık 300 milyon liralık katma değer üreten bir sektör haline geldi.
#FesleğenULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Bayındır’da 3.5 milyon lira ödenekle restore edilen Hacı Sinan Külliyesi ve Medresesi’nin açılışını yaptı, Büyükşehir Belediyesi ile Bayındır Çiçek Kooperatifi arasında 2016 için 1 milyon 720 bin TL’lik alım sözleşmesi imza törenine de katıldı. Yıldırım ile Başkan Aziz Kocaoğlu arasında ÇED ve çöp tesisi yerlerinde yaşanan uzlaşma Bayındır’da da sürdü.
#İzmirKendisiyle ne zamandır sohbet etmek istiyordum. Sanatçı kelimesini hakkıyla yerine getiren ve klasikler arasına giren, durmayan, sürekli yenilenen, enerjisiyle, duruşuyla, mesleğine olan tutkusu ile nesiller boyu ilham olacak bir isim olan Ömür Göksel’i Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de ağırlamaktan mutluluk duyuyorum. Yılların eskitemediği, hatta üzerine katarak, yenilenen bir marka olan Ömür Göksel, geçtiğimiz hafta İzmir’de ASSM’de “Ömür Göksel ile Frank Sinatra Şarkıları” adıyla bir konser verdi.
#1Hoşgörüyü temel alan düşünceleriyle dünyanın tanıdığı Mevlana Celaleddin Rumi’nin 748’inci ölüm yıldönümü yaklaşıyor. En büyük sevgili olarak bildiği Allah’a kavuşma anı olarak belirttiği için Şebi Arus ‘düğün gecesi’ olarak isimlendirilen anma törenleri 7-17 Aralık arasında düzenlenecek. Bu vesileyle Türkiye’nin en mistik ve huzurlu kentlerinden Konya’yı ziyaret edecek olanlara Mevlana’yı merkeze alarak bir rehber hazırladık.
#KonyaKaradeniz, bozkır ve Akdeniz gibi farklı iklim kuşaklarına sahip olması; sıradağlar, ovalar, yaylalar, vadiler gibi çok çeşitli coğrafi özelliklere ev sahipliği yapması Anadolu’yu doğa açısından ayrıcalıklı ve eşsiz kılıyor. Bu ayrıcalığı yaşamanın en güzel yöntemiyse baharda yola düşmek. Bugünlerde rotanızı nereye çevirirseniz çevirin karşınıza çiçeklerle bezeli rengârenk kırlar çıkacak.
#GazetehaberleriKesme çiçek sektörünün pik dönemi olan ve Antalya’dan milyonlarca dal karanfilin ihraç edildiği Noel yaklaşırken, bazı Avrupa ülkelerinde kısıtlamaların başlaması ihracatçıları endişelendirdi. Sektör temsilcileri, Avrupa ülkelerinin koronavirüs tedbirleriyle karantina ilan etmeleriyle ihracatta 30 milyon dolar zarar edilebileceğini, 150 milyon dal karanfilin çöpe gidebileceğini belirtti.
#NoelANTALYA’dan, Hollanda başta olmak üzere 27 Avrupa ülkesine, 14 Şubat Sevgililer Günü için 6,5 milyon dolar değerinde çiçek ihraç edildi. Süs Bitkileri İhracatçıları Derneği Başkanı Harun Yeter, genellikle, aşkın ve sevginin rengi olarak bilinen kırmızı çiçeklerin tercih edildiğini, ancak Sevgililer Günü nedeniyle fiyatların ikiye katlandığını belirtti.
#14 ŞubatAmerika’da her eyaletin bir kuş, bir de çiçek sembolü vardır. Kuşları diğer yazılardan birine bırakarak çiçekle ilgili konuşalım. Sembol bulma işinin ilki 1900’lerden önceye kadar gidiyor. Tam bu tarihlerde bir İngiliz Ankara Çiğdemini tesciller ve Latince adını da Ankara olarak koyar.
#ANKARAİZMİR’in Bayındır İlçesi’nin çiçekçiliğin başkenti haline gelmesinde en önemli paya sahip üreticilerden 66 yaşındaki Sabri Koçaroğlu’nu bu günlere getiren mücadelesi, filmlere konu olacak başarıyla dolu. 50 yıl önce sokaklarda fesleğen satan ilkokul mezunu Sabri Koçaroğlu’nun hayatı, Yunanistan Selanik’ten göç edip ilçeye yerleşen Zeynep Çakır’la tanışmasıyla değişti.
#Bayındır İlçesi