Chia tohumları, sağlığa ve güzelliğe olan faydalarıyla son dönemlerin en popüler gıdalarından biri haline geldi. Herhangi bir tarife eklemenin çok kolay olduğu chia tohumlarını en basit ve etkili haliyle nasıl tüketebileceğizi açıklıyoruz: Chia suyu!
#Chia İle ZayıflamaYakın zamanda hayatımıza giren chia tohumu ile yapılan tarifler oldukça popüler! Yüksek besin değeri ve içeriğinin büyük kısmını omega-3’ün oluşturduğu chia tohumu; puding, smoothie ve kurabiye gibi birçok tarifte kullanılıyor. Ara öğünlerinizi ya da kahvaltılarınızı renklendirecek orman meyveli chia puding, Gülçin Çavdarcı’nın tarifiyle sizlerle…
#HtvprogramlarHer yıl 1 Kasım Dünya Vegan Günü olarak kutlanıyor. Bu özel günde hem işin etik altyapısı anlatılıyor hem de veganların karşılaştıkları güçlükler ve çözümleri konuşuluyor. Aynı zamanda sadece bitki temelli beslenmenin değil, hayvan haklarının ve sürdürülebilir yaşam tarzlarının önemi vurgulanıyor.
#Zeynep Nazlı YıldırımSosyal medyada glütensiz beslenme furyası esiyor. Unsuz kek, şekersiz dondurma gibi tarifler beğeni rekoru kırıyor. Ancak iç hastalıkları uzmanı Dr. Ayça Kaya uyarıyor: Çölyak olanlar dışında glütensiz beslenenlerde kalp hastalığı riskinin, glüten tüketenlere oranla yüzde 25 daha fazla olduğu ortaya çıktı.
#Sosyal MedyaSütlü, beyaz, ruby ve bitter...Çoğu zaman günah keçisi olarak gördüğümüz ve yemekten kaçındığımız çikolata, aslında düşündüğümüz gibi zararlı olmayabilir mi? Mesela diyet ve beslenme uzmanı Elif Nida Zafer “Mutluluk hormonunu harekete geçirip depresyonu önlüyor” diyor. Yarın Bitter Çikolata Günü. Bu vesileyle uzmanların görüşlerine başvurduk, ünlü şeflerden farklı tarifler topladık. Çikolatanın en sağlıklı çeşidi ‘bitter’in cildimize faydalarını da unutmayıp bakım kürü tarifleri de verdik.
#GazetehaberleriBeslenme jargonumuza son yıllarda dahil olmuş bir kelime var: Süpergıda. İnsan sağlığı için çok önemli olduğu söylenen, beslenmemize mutlaka dahil etmemiz tavsiye edilen süpergıdalarla ilgili kafamız biraz karışık. “Süpergıda neye denir? Bu gıdaları neden ve nasıl yemeliyiz?” gibi sorular aklımızı karıştırıyor. Aşağıda uzmanların da desteğiyle bu sorulara yanıtlar vermeye çalıştık. Hoş geldiniz süpergıdalar dosyasına...
#Süpergıdalarİzmir Ekonomi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nden 27 son sınıf öğrencisi, geleneksel ve çağdaş teknikleri harmanlayarak bir yıl boyunca bitirme projesi kapsamında üzerinde çalıştıkları farklı lezzetleri, gerçekleştirdikleri sergi ile tadım için konuklarına sundu. Sergide en çok dikkat çeken projeler; karpuz kabuğundan turşu, enginar atıklarından yapılan sağlıklı kraker, glüten ve şeker yerine leblebi ve pekmez kullanılan kek gibi yiyecekler oldu.
#İzmir Ekonomi ÜniversitesiYeni bir yıl, yeni bir siz demek. 2017’de taze bir başlangıç yapmaya ne dersiniz? Fazla kilolarınızdan kurtulup, forma girerken cildinizi de güzelleştirmek elinizde. Yeni bir siz için hazır olduğunuzu düşünüyorsanız bu diyet sizin için yaratılmış demektir. Daha fazlasını Işıldama Diyeti’nin yaratıcısı Dyt. Emre Uzun’dan öğrenelim…
#Işıldama Diyeti