Her insanın farklı bir gıdaya alerjisi olabiliyor. Özellikle bu gıdalar insanlar üzerinde bazı belirtiler gösterebiliyor. Bu alerjiler arasında birçok insanda görülen ceviz alerjisi bulunuyor. Ceviz alerjisinin neden olduğu ve hangi nedenlerden dolayı ortaya çıktığı merak edilen konulardan biridir. Ceviz alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Ceviz alerjisi belirtileri ve tedavisi hakkında merak edilen tüm detayları derledik.
#Ceviz Alerjisi NedirAnafilaksi hastalığı kişilerin yaşayabileceği bir sağlık sorunudur. Anafilaksi hastalığının belirtileri ve neden oluştuğu kişilerce merak edilebiliyor. Anafilaksi hastalığının ortaya çıkış sebepleri ve hangi tedavilerin uygulandığı bireylerin tüm detaylarıyla araştırarak bilgi sahibi olmak istediği konu başlıkları arasında bulunuyor. Anafilaksi nedir ve belirtileri nelerdir? Anafilaksi neden olur ve tedavisi hakkında tüm detayları derledik.
#Anafilaksi Nedir?Patates alerjisi olan kişiler de hem patatesin yenmesi sonucunda hem de patatese temas edilmesi sonucunda alerji belirtileri görülebilir. Patates alerjisi çok sık olarak rastlanılmakta olan bir alerji türü değildir. Patates alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Patates alerjisi belirtileri ve tedavisi hakkında bilgiler nelerdir? İşte, merak edilen tüm detayları sizler için derledik.
#Patates AlerjisiKestane alerjisi en basit tanımıyla kestane yedikten sonra vücudun bu yemeye bağlı olarak ortaya çıkardığı reaksiyona verilen addır. Bu alerji, kestane içerisinde bulunan lipid transfer proteine bağlıdır. Çoğunlukla hafif derecede deri belirtileri ile kendini gösterir. Türkiye'de ciddi derecede kestane alerjisi belirtileri görülmemektedir. Bunun nedeni ise kestanenin çiğ olarak değil közlenerek ya da haşlanarak tüketilmesi ile açıklanmıştır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kestane AlerjisiSağlıklı şekilde büyümek ve gelişebilmek için mutlaka dengeli ve düzenli beslenmeliyiz. Özellikle vücudumuzun ihtiyacı olan tüm besin kaynaklarını, ailemizin bize hazırladığı yiyecekleri ile almalıyız. Şimdi Sağlıklı beslenmek için neler yapılmalı ve nelere dikkat edilmeli inceleyelim. İşte 3. sınıf hayat bilgisi dengeli beslenme konu anlatımı.
#3. Sınıf Hayat Bilgisi Dengeli Beslenme Konu AnlatımıSöz konusu yiyecekler olduğunda taviz vermek, uzaklaşmak ve yasaklı listesine koymak her zaman zor olur. Ancak bazı durumlarda vücudunuz çok sevdiğiniz besinlere karşı bir savunma mekanizması geliştirebilir. Bu bazen her gün tükettiğiniz süt veya ekmek bile olabilir. Besin alerjisi olarak adlandırılan bu durumu Dahiliye Uzmanı Dr. Sedat Işık anlattı. Besin alerjisi neden olur? Belirtileri nelerdir? Besin alerjisi nasıl anlaşılır?
#Alerji Yapan BesinlerHapşırık ve alerji mevsiminin habercisi olan mevsim geçişleri çevremizde sürekli hapşıran, kırmızı burunların ve kızarmış gözlerin sayısını da artırıyor. Dışarıdaki birçok faktör, alerjiye bağlı sağlık problemlerinin temel kaynağı olmaya devam ederken, en çok hassas gözlere sahip kişiler bu durumdan etkileniyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Kemal Yıldırım, bir alerji mevsimi olan geçiş aylarında sıklıkla rastlanılan göz alerjilerini anlatıyor.
#Göz Alerjileri NedirBesin alerjisi, çocukların gelecekte birçok sağlık sorunuyla karşılaşmasına sebep olabilen önemli bir rahatsızlık. Üstelik Türkiye’de besinlere alerjisi olan çocukların sayısı hızla artıyor. Bu konuda farkındalık yaratmak için 15-21 Mayıs tarihleri, Besin Alerjisi Farkındalık Haftası olarak kabul edildi. Çocuk Alerji ve Astım Akademisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Nihat Sapan ile konuştuk.
#Çocuk BeslenmesiGDO bulaşanlı mama haberlerinden 2 gün sonra yeni çıkan yönetmelikle tüm gıdalarda yüzde 0.9 oranında olmak üzere GDO bulaşanına izin verildi. Bu konuyu severek takip ettiğim blog yazarı ve Çocuk Sağlığı uzmanı Güncel Anne (www.guncelanne.com) çok güzel anlatmış. Kendisinin izniyle çeşitli bilgileri aktarmak istiyorum.