Hayal Bahçe’den markasının kurucusu Kutanoğlu, “Sağlıklı beslenmeyle ilgili farkındalık arttıkça zeytin ve zeytinyağına talep de arttı.Hedefimiz Türk zeytinyağının kalitesini dünyaya duyurmak. Aldığımız ödüllerle de bu hedefimize emin adımlarla yaklaşıyoruz” dedi.
#1Ege’nin bereketli topraklarından çıkan zeytinden zeytinyağına, peynirden bala, el halısından gulete, pideden köfteye, domatesten kestaneye onlarca ürün değerini coğrafi işaretle de tescilliyor. Ege’nin 8 kentinin 215 ürünü coğrafi işaretli. 10’u ise Avrupa Birliği’nden de tescilli.
#1Balık türleri gerek akvaryumlar için gerekse de insanlar için en önemli besin kaynaklarından biridir. Çünkü balık türleri içeriğinde önemli derecede protein, vitamin, mineral, yağ asidi gibi öğeleri barındırmaktadır. Elbette ki bu besin öğeleri bazı balık türlerinde daha yüksek değerde bazı balık türlerinde ise ona oranla daha düşük değerde olabilmektedir. Sokar balığı nasıl pişirilir, temizlenir, avlanır, faydaları nelerdir, özellikleri nelerdir, besin değerleri nasıldır detayları ile derledik.
Neşe Biber ve Berrin Bal Onur’un yeni kitabı ‘Zeytin Ülkesi Balıkesir’, yaşamın odağına zeytini alan bölgenin büyük-küçük üreticilerinden hasat hikâyelerini, zeytin çeşitlerini ve geleneksel üretim yöntemlerini anlatıyor. Edincik’in kıymetlisi ‘su zeytini’nden zeytinyağında fermente edilen kuru incire, son zamanların popüler zeytinyağı mevzusu polifenol miktarına, sayfalarda zeytinin her türlü mucizesine tanıklık etmek mümkün.
#ZeytinDoğal yollarla 6 ay ile 1 yıl arasında olgunlaşan zeytinlerin hile ile 1 aydan kısa sürede sofraya getirildiğini söyleyen Edremit Ticaret Odası Başkanı Mehmet Semerci, “Zeytin havuzlarına paslı demirler atarak karartılması sağlanan zeytinin, verilen kostikle de acısı alınıyor. Her ne kadar denetimler yapılsa da gördüklerimiz bizi dehşete düşürüyor” diye konuştu.
#GazetehaberleriTürkiye'de zaman zaman rastlanılan hileli gıdalar zincirine, zeytin de eklendi. 4 ayda hazır hale gelecek zeytinler, kullanılan çeşitli kimyasallarla 2 hafta gibi kısa sürede tüketiciye sunuluyor. Zeytinin renginin siyah olması için bekletme havuzlarına paslı metal ve çeşit boyalar atıldığı belirtiliyor. Zeytin işleme ustası İsmail Fındık, kullanılan kimyasallarla 4 ayda ancak hazır hale gelecek zeytinin, 2 haftada satışa sunulduğunu belirtti.
#ZeytinDaha çok yiyor, daha az hareket ediyoruz. Hepimiz “hata”da eşit de değiliz. Normal yiyip çok az hareket edenlerimiz, çok fazla yiyip pek az hareket edenlerimiz de var. Ama bütün bu “katmerli yanlışlar” bile başka yanlışların varlığını maskeleyemiyor. Ve zaten bu nedenle de sorunun çok fazla “başka” alt başlıkları da var. İşte onlardan bazıları...
#Osman MüftüoğluGümüşlük Limon Cafe. Ekmeğimi yumurtama daldırıyordum ki, Candan Aslanbay, “Ben de Yogi Dayıma, Akbük’e gittim” dedi. “Yogi Kazım, nereden senin dayın oluyor!” dedim. “Aaaaa” dedi, “O, benim kahramanımdır. O olmasa hayat boyu felçli kalacaktı bir bacağım...” Meğer 10 yaşında Candan’a yapılan bir iğne, siyatik sinirine denk geliyor ve ayağı bir anda hamur gibi oluyor, yürüyemez hale geliyor. Tedaviler, demir ayakkabılar, “Yürüyebilir ama ayağı sakat kalacak!” deniyor. İşte o noktada, öğretmenlik yapan Candan’ın annesi Hatice Aslanbay, rüyasında ellerini ona uzatmış ışıklar saçan bir adam görüyor... Şansa bakın ki, Yogi Kazım, gösteri yapmak için ertesi gün Hatice Aslanbay’ın çalıştığı okula geliyor. Yogi Kazım’ın rüyasında gördüğü adam olduğunu anlayınca bayılacak oluyor ve kızını kaptığı gibi ona getiriyor.