Hayatında sinemanın her daim yeri olmuş bir kalem ustasıdır Murathan Mungan. Son kitabı 'Işığına Tavşan Olduğum Filmler’ izlediğimiz birçok yapıma farklı merceklerle bakmanın, ele almanın, sevmenin, katmanlarına ayırarak değerlendirmenin ipuçlarıyla dolu, zevkli ve öğretici bir okuma serüveni sunuyor. Mungan’la kitabından yola çıkarak sinema ve yedinci sanatın çeşitli koridorları üzerine söyleştik…
#Murathan MunganOltan Sungurlu, Anavatan Partisi’nin kurucularından... Dört dönem milletvekilliği yaptı. Beş kez Adalet Bakanı, bir kez de Milli Savunma Bakanı oldu. Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın en yakınındaki isimlerden 85 yaşındaki Sungurlu ile Didim’deki yazlığında sohbet ettik. Geniş bir sosyal çevresinin olduğunu anlattı: “Gelenim gidenim çok. Hiç yalnız kalmadım. Ben insanları sevdiğim için insanlar da bana geliyorlar, sevinçlerini de kederlerini de anlatıyorlar. Marko Paşa gibi oldum.”
#GazetehaberleriEdebiyatın bir moda yanının olduğu gerçeği inkâr edilemez. Şimdi iyi yazarlarımızın eserleri sinemaya aktarılıyor mu? Türk edebiyatının ölümsüz adlarının önceden çekilen eserleri büyük ilgi görmüştü, neden bu anlayış son zamanlarda unutuldu?
#Mario SimmelSeçimlerin yapıldığı 24 Haziran gecesine damga vuran olaylardan biri, adaylardan Muharrem İnce’nin yenilgiyi Fox Haber sunucusu İsmail Küçükkaya’ya WhatsApp’tan yolladığı “Adam kazandı” mesajıyla kabullenmesi oldu. Bir hafta boyunca tartıştık, “Küçükkaya’nın yaptığı meslek etiğine uygun mu, siyasetçi-gazeteci ilişkisinde mesafe ne olmalı, İnce hatalı mıydı?” diye. Tartışmayı noktalamak için gazetecilere, medya etiği üzerine yazanlara sorduk: Siz olsanız ne yapardınız?
#GazetehaberleriCem Karaca, ölüm yıl dönümünde büyük bir özlem ve saygıyla anılıyor. 2004 yılında kaybettiğimiz Türk müziğinin efsane ismi Cem Karaca, şarkıları ve sözleriyle anılıyor, sosyal medya hesaplarında usta sanatçının fotoğrafları paylaşılıyor. Peki Cem Karaca kimdir, onu ne kadar tanıyoruz?
#Cem KaracaTurgut Çeviker’in yayına hazırladığı ‘Nedret Gürcan’a Edebiyatçı Mektupları’ kitabında okuyacağınız mektuplar, edebiyatçılar üzerine bilmediğiniz birçok noktayı içeriyor. Bir dönemin edebiyat dünyasını, kişisel dostlukları, şehirlerarası edebiyat trafiğini bütün ayrıntısıyla öğreneceksiniz.
#Doğan Hızlan7 Mart 1990’da uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Çetin Emeç, ölüm yıl dönümünde anıldı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto, Emeç’in aramızdan ayrılışının 26. yılında bir anma mesajı yayınladı.
#Çetin EmeçBİR süreç tamamlanmadan o konuda yazı yazarsanız, duvara toslamanız ciddi bir ihtimaldir. Ama TBMM Başkanlığı için bugün ilk tur oylamanın yapılacağı baştan belli olduğu halde özellikle iktidar partisi içinden kimin aday olacağı bu satırların yazıldığı dakikalarda bilinmediğinegöre, siz olsanız ne yaparsınız?
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Cahide, İt’s a Joke gibi birçok başarılı eğlence mekanının yaratıcısı, başarılı işletmeci İzzet Çapa’ya eğlence sektörüne yaptığı katkılardan dolayı ödül verdi. Sarıgül, "İzzet Çapa girişimci ruhu ve yaratıcı fikirleriyle eğlence sektörüne farklı açılımlar kazandırıyor" diye konuştu.
Onlar gençliklerinde hizmetli olarak işe başladıkları okullarda, yılllardır çalışıyor. Binlerce, hatta bazıları on binlerce öğrenciyi mezun etmişler. Kimi 50 yıldır, kimi 30 yıldır hizmet ettikleri okullarından kopup da emekli olmayı akıllarına bile getirmiyorlar. İşte, Vefa Anadolu Lisesi'nin 50 yıllık 'Osman Amcası' Osman Yurttaş, Pertevniyal Lisesi'nin 50 yıllık 'Cafer Amcası' Cafer Çokçeken, Nuri Akın Lisesi'nin 30 yıllık emektarı Ali Karataş ve Şehremini Lisesi'nin 27 yıllık emektarı Mehmet Çıvgınoğlu'nun hikayesi.<br>