Ülkemizdeki İtalyan lokantaları sıradan ve endüstriyel malzemeler kullanıyor. Yaptıkları hamurişlerine ‘çakma İtalyan’ bile denemez. Moda’daki Aida Vino e Cucina ise ciddi bir istisna. Şef Valentoni Salvi’nin spagetti carbonara’sı 10 üzerinden 10, bravo!
#Vedat MilorPatlıcan mutfakta, tatları kolayca emen ve bir dizi pişirme tekniğine uyum sağlayan boş bir tuval görevi görür. Izgarada pişmiş, közlenmiş, kızartılmış veya haşlanmış olabilir… Her yöntem lezzetinin farklı bir yönünü vurgular. Bu da şeflerin çeşitli tat profilleri denemelerini teşvik eder...
#PatlıcanAlman şair, düşünür Goethe “Sicilya’sız bir İtalya insanın ruhunda iz bırakmıyor, burayı görmeden İtalya’yı tam olarak kavrayabilmek mümkün değil” demiş. Olumsuzluklarını bile avantaja çeviren dinamizmiyle adeta insanın kanına işleyen Sicilya, ülkenin hiçbir yerine benzemiyor ama her bölgeden birçok farklı renk barındırıyor.
#SeyahatHadi gelin öncelikle bir tanışalım... 47 yaşında eski profesyonel beyaz yakalı, yeni şef Gökhan Akalın’ı takdim edeyim sizlere. Bir yeme içme sevdalısıyım diyebiliriz. İyi yemek nerede ben orada… Bu çocukluğumdan beri böyle geldi böyle de gidecek sanırım. Duyularımı harekete geçiren tüm tabaklar, benim için sanat eseri cinsinden kabulüm oldu şimdiye kadar. Temiz, mevsiminde ve taze malzemeler ile doğru tekniklerle pişmiş enfes tabaklar yaptım eşime, aileme, dostlarıma ve bana bu yeni yolculuğumda eşlik eden misafirlerime.
#Gökhan AkalınProtein ve magnezyum deposu yerfıstığı kuru yemiş tabaklarının demirbaşlarındandır. Ama bu çok faydalı yemişi sadece atıştırmalık olarak tüketebileceğinizi düşünmeyin. Örneğin yerfıstığından yapılan fıstık ezmesi çok faydalı ve lezzetli bir kahvaltılık olarak birçoğumuzun buzdolabında yerini alıyor. Peki fıstık ezmenizi evde kendiniz yapmaya ne dersiniz? O kadar kolay ki denedikten sonra “Neden daha önce yapmamışım?” diyeceksiniz. Kolay gelsin…
#Fıstık Ezmesi Nasıl YapılırGüneydoğu Sicilya şehirlerinden Siracusa, 734 yılında Yunanlarca kurulmuş, Ciçero’dan “En müthiş, en güzel Yunan şehri” övgüsünü almıştı. Geliştikçe dönemin Atina, Kartaca gibi büyük güçlerinin hedefine yerleşti. Romalılar, Bizanslılar, Kuzey Afrikalılar, İskandinavlar gelip geçti. Sanattan mutfak kültürüne pek çok alanda izlerini bıraktılar. Geçmişin görkemi bugün ünlü arkeoloji parkında ve merkezdeki tarihi yapılarda yaşatılıyor. Ortigia Adası, labirenti andıran dar sokaklar, barok üslubu kiliseler, asırlık saraylar ve Ortigia’nın batı kıyısındaki günbatımı manzarası için bu şehir görülmeye değer.
#SeyahatYasak Elma dizisinin başrol oyuncusu Talat Bulut'un set çalışanlarından birini taciz ettiği iddialarının ardından ayrılık haberleri gündeme gelmişti. Yeni sezon tarihinin yaklaşmasıyla birlikte Talat Bulut’un akıbetine yönelik sorgulamalar çoğalmıştı. Soru işaretlerine yanıt dizinin yapımcısından geldi.
#Talat BulutRestoran, sanat galerisi ya da tiyatroya dönüştürülmüş palazzi’leri, görkemli kiliseleri, sempatik restoranlarıyla Palermo, Sicilya’nın en renkli liman şehirlerinden. Geçmişin fatihleri her köşesinde iz bırakmış. Barok mimarili kiliseleri, Norman-Romanesk bina cepheleri hep geçmişin haşmetini yaşatıyor.
#Palermo'da Gezilecek Yerler