Malum, balık avı yasağı bitti. Tezgâhlarda balık bolluğu ve çeşitliliği artmaya başladı. Four Seasons Hotel Istanbul at The Bosphorus’un şefi Görkem Özkan’la sabaha karşı yola düştük, Gürpınar Su Ürünleri Hali’ni ziyaret ettik. Kasa kasa dizilen çeşitler arasında alışveriş yaptık. Şefe alırken ve pişirirken nelere dikkat etmemiz gerektiğini sorduk...
#GİZEM DİNÇBAŞKabak çekirdeği yağı özellikle saça ve cilde faydaları ile bilinir. İnanılmaz derecede çok yönlü bir bileşen olmasının yanı sıra, kabak çekirdeği yağı zengin bir tada ve canlı kırmızı-turuncu renk tonuna sahiptir. Peki, kabak çekirdeği yağı nasıl kullanılır, faydaları nelerdir? İşte kabak çekirdeği yağı saça ve cilde faydaları...
#Kabak Çekirdeği YağıHuawei, Viyana'da gerçekleşen lansmanda uzun zamandır beklenen akıllı telefonu nova 9'u tanıttı. Şirket tasarımıyla dikkat çeken ve fotoğrafçılara da gitap eden yeni akıllı telefonunun yanı sıra yeni Watch GT 3 ve FreeBuds Lipstick’i de tanıttı. Etkinlikte ayrıca en son iş güncellemeleri de yer aldı.
#HuaweiKoronavirüs hastalığı kişilerde birçok semptoma sebep oluyor. Bilim insanları şimdiye kadar bunların çoğuna açıklama getirse de 'covid parmağı' adı verilen ve sayısız insanı etkileyen bu sendromu yeni yeni anlamaya başladı...
#KoronavirüsZorlu bir yılın ardından hepimiz seyahat isteğiyle doluyuz, planlar yapıyor, hayaller kuruyoruz. Yolculuk denince sağlam ve uygun bir bavul en önemlisi. Seyahat sıklığı, süresi ve yanımıza ne kadar eşya almak istediğimize bağlı olarak valiz boyutumuz değişse de canlı renklerden nötr tonlara, sert kapaklılardan kumaşlara kadar her bütçeye uyabilecek farklı markalardan favorilerimizi listeledik.
#SeyahatKurban etinin yıkanıp yıklanmayacağı, kurban ibadetlerini idrak eden vatandaşların öğrenmek istediği konuların başında geliyor. İslam aleminin aylardır beklediği Kurban Bayramı'nda kurbanlarını kesen vatandaşlar, sağlık koşullarına uyarak kurban eti saklama hususunda uzmanların yorumlarını merak ediyor. Bu konu hakkında değerlendirmede bulunan, Prof. Dr. Kamil Bostan, " Eti işlerken kirli yüzeylere karşılaşılırsa bu kısımları yıkanmak yerine kesilmeli." diyor. İşte, kurban etiyle ilgili merak edilenler.
#KurbanTüm dünyayı esir alan COVİD-19 virüsü hakkında bilgilerimiz gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Hastalığın, hasta bireylerin öksürme, hapşırma yoluyla ortaya saçtıkları damlacıklara diğer kişilerin elleri ile temas etmesi sonrasında ellerini ağız, burun veya göz mukozasına götürmesi ile bulaştığını artık çok iyi biliyoruz.
#Covid-19Kurban Bayramı'nda kurban etinin muhafaza ediliş şekli vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı. Kurban eti saklanırken dikkat edilmesi gereken noktaları uzmanlar anlattı. Buna göre, kurban eti kesildikten sonra bir süre dinlendirip daha sonra pişirmek bakteri faaliyetini yavaşlatıyor. Peki, kurban eti nasıl saklanır? Kurban etini muhafaza ederken nelere dikkat edilmeli? İşte, o konu hakkında bilgiler.
#Kurban EtiKurban Bayramı öncesinde, kurban etinin nasıl saklanacağı ve tüketileceği konusunda bilgi veren Prof. Dr. Kamil Bostan, “Henüz kesilmiş taze kurban eti uzun süre poşette tutulursa bozulma ve ağırlaşma süreci hızlanır. Bu nedenle et en kısa sürede poşetten çıkarılıp temiz ve serin bir yerde yayılarak soğuması sağlanmalı” dedi.
#Kurban EtiDoğadan ilham aldığı tasarımları koleksiyonlarına yansıtan Dagi, tropik ve gökkuşağı renklerinden esinlenerek hazırladığı ev giyim koleksiyonunu Babalar Günü hediyesi arayanların beğenisine sunuyor. Dagi, 7-17 Haziran tarihleri arasında Babalar Günü’ne özel net yüzde 40 indirim gerçekleştiriyor. Hareketli desenlerin ağırlık kazandığı koleksiyon, baharın enerjisini hissettirirken babalarımızın rahatını gözetiyor.
#Babalar GünüReklam sektörünün en yaratıcı ajanslarının ödüllendirildiği, reklam verenlerin başarılarının belgelendiği "Kırmızı Ödülleri”nde her yıl farklı bir içerikle Canlı Canlı Kırmızı konsepti verilen brief konusuna göre hazırlanan tasarımların katılıp yarıştıkları Hürriyet Özel Ödülü bu yıl sivil toplum kuruluşu, Enfeksiyon Hastalıkları Derneği iş birliği ile sahiplerini buldu. Türkiye’de Rahim Ağzı kanserine dikkat çekmek için yapılan çalışmada geceye katılanların oylarıyla Tasarist’ten Musa Çelik ve Ali Metehan Erdem birincilik ödülüne layık görüldü. Yarışmada Medya Park’tan Suat Yıldız ve Emel Nerkis ikinci olurken Lebleve Creative’den Melik Turan Ocaklı ve Hüseyin Gümüşçü üçüncülük ödülünün sahipleri oldu.
#Kırmızı ÖdülleriSON iki yıldır Doğan Kitap Genç Kırmızı sponsorluğu ve öncesinde iki yıl boyunca süren Doğan Egmont Canlı Kırmızı sponsorluğu ile Kırmızı Ödülleri’ne destek verdiklerini hatırlatan Doğan Egmont Genel Müdürü Gülgün Çarkoğlu; 'Yaratıcılığı destekleyen projeler bizi hep heyecanlandırmıştır. Yaratıcılığı destekleyip sektöre canlılık kazandırdığı için Hürriyet’e de elbette teşekkür borçluyuz' açıklamasında bulundu.
#Gülgün ÇarkoğluHürriyet öncülüğünde düzenlenen Kırmızı Ödülleri sektörün en uzun soluklu organizasyonlarından biri olarak 15. yılında görkemli bir törenle sahiplerini buldu. İletişim dünyasının buluştuğu gecenin teması ‘değişim’ oldu. 5 ayrı yarışmada 66 ödülün sahibini bulduğu törende Türkiye’nin en yaratıcı ajansları ve reklam verenleri ödüllendirildi.
#GazetehaberleriHürriyet öncülüğünde düzenlenen Kırmızı Ödülleri, 15. yılında reklam dünyasını daha iyiye teşvik ve motive etmek amacıyla ‘değişim’ temasıyla gerçekleştiriliyor. Sektörün deneyimli isimlerinden oluşan 82 kişilik Kırmızı Ödülleri jürisi, başvuruları değerlendirme süreci öncesinde ilk kez bir araya geldi.
#Kırmızı ÖdülleriReklam ve pazarlama alanında Türkiye’nin en önemli organizasyonlarından biri olan Kırmızı Ödülleri için geri sayım başladı. 19 Mart tarihine kadar başvuruların alınacağı ödüllerle ilgili yenilikleri ve beklentileri Hürriyet Reklam Direktörü ve İcra Kurulu üyesi Zeynep Tandoğan ve Kramp Ajans Başkanı ve Kırmızı Jüri Başkanı Ahmet Akın değerlendirdi.
#Kırmızı ÖdülleriReklam sektörünün en prestijli törenlerinden biri olarak kabul edilen Kırmızı Ödülleri, bu yıl 15. yılını kutluyor. 15 yıldır büyük bir gururla sektörü en iyiye teşvik eden Kırmızı Ödülleri yenilenen kategorileri ve yaratıcı organizasyonlarıyla bu yıl da sektöre imzasını atmaya hazırlanıyor.
#Kırmızı ÖdülleriEt ürünlerinin aksine bekledikçe tadı bozulan balığın taze olup olmadığı ilk bakışta anlaşılabiliyor. Balığın bayatlamaya başlayınca asit kokusu yaymaya başladığını belirten Kılıç Deniz İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Kızıltan, balığın parlak görülmesi için tezgahlarda ışık kullanıldığını balığı seçerken bu konuya dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.
#Balığın Taze Olduğu Nasıl AnlaşılırCanlı Kırmızı yarışmasının birincisi Kreactif Medya Ajans Başkanı Oktay Aydın ve Metin Yazarı Ali Metehan Erdem, Kırmızı Reklam Ödülleri'ni sektördeki diğer ödüllerden farklı konumlandırdıklarını ifade ederken; "Canlı Kırmızı hem metin yazarının, hem de sanat yönetmeninin sınırlarını zorlayarak yaratıcılık çıtasını bir üst seviyeye çıkarıyor." açıklamasında bulundu.
#Canlı Kırmızı