Kargalak, cavcava, mincane, foşa, uzunmusa, karafındık, çakıldak, palaz… Bunlar 18 çeşit fındık türümüzden birkaçı... Ama öğrendim ki 17’si bir yana Giresun tombulu bir yana... Geçen hafta Giresun’da fındık hasadına katıldım, fındığa artı değer katan insanlarla konuştum. Onlar gastronomimizin gizli kahramanları... İdealist işler yapıp çevrelerine faydalı oluyor ve bizi çok özel ürünlerle buluşturuyorlar.
#Ebru ERKE- Fındıkta yeni çeşitlerin geliştirilmesi amacıyla yapılan kontrollü melezleme çalışmasında, dışarıdan farklı çiçek tozlarının gelmesini engellemek için 40 fındık ocağı çadır içine alındı - Fındık Araştırma İstasyonu Müdürü Kızılcı: - "Uzmanlarımız arazimizde yaklaşık 40 fındık ocağına izolasyon yaptı. Burada kontrollü melezleme çalışması gerçekleştirilecek. Proje sonucunda yeni fındık çeşitlerinin geliştirilmesi ve en uygun tozlayıcıların belirlenmesi amaçlanıyor"