Trabzon'da, sokakta bitkin bulunarak veterinere götürülen hayvanın, köpek mi yoksa çakal mı olduğu tartışma konusu oldu. Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerince çakal-köpek melezi olduğu gerekçesiyle köpek sınıfında sayıldığı için rehabilitasyona alınmayan havyanın ırk ve genetik özelliklerinin belirlenmesi amacıyla DNA tespiti talep edildi.
#TRABZONManisa, İzmir, Muğla ve Aydın'daki ormanlık alanlara yerleştirilen 348 fotokapan ile yaban hayatı gözlemlenirken, Manisa'daki fotokapanlarla kurt, domuz, tilki, çakal, geyik, karaca gibi birçok hayvan görüntülendi. Özellikle kurtlar ilk kez sürü halinde görülürken, Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğü Avcılık ve Yaban Hayatı Şube Müdürü Hasan Paşalı, "Manisa'da son dönemlerde kurt popülasyonunda ciddi bir artış olduğunu söyleyebiliriz" dedi.
#ManisaDoğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü İsmail Üzmez, nesli tükendiği zannedilen ve 48 yıl sonra tekrar görülen Anadolu parsının, ayak izi ve tüyünden tespit edildiğini ve o alanlara kurulan fotokapanlara da 18'inci günde yansıdığını söyledi. Üzmez, bir ekip kurulduğunu ve fotokapan ile 4 Anadolu parsının yakın takibe alındığını belirtti.
#Anadolu ParsıDoğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü İsmail Üzmez, nesli tükendiği zannedilen ve 48 yıl sonra tekrar görülen Anadolu parsının, ayak izi ve tüyünden tespit edildiğini ve o alanlara kurulan fotokapanlara da 18'inci günde yansıdığını söyledi. Üzmez, bir ekip kurulduğunu ve fotokapan ile 4 Anadolu parsının yakın takibe alındığını belirtti.
#Anadolu ParsıYaralanmış yırtıcı bir kuş gördüğünüzde ya da evinizin dibine kadar yanaşmış olan bir yılanla karşılaştığınızda ne yaparsınız? Artık arayabileceğiniz bir ilkyardım hattı var. Doğal Hayatı Koruma Vakfı’nın (WWF) nisan ayında hayata geçirdiği Yaban Hayatı İlkyardım Hattı bu konuda hizmet veriyor. Göç ve yavrulama dönemlerinde ihbarlar artıyor. Yaz aylarında da yılanlarla ilgili hassasiyet üst seviyede. Aşırı hassasiyet ve yetersiz bilgi ise bazen ilginç vakalara neden oluyor. Örneğin “Uçamayan şahin bulduk” ihbarı siyah bir tavuk çıkabiliyor.
#Doğal Hayatı Koruma VakfıKaçkarlar’da rengârenk kelebekler, Toroslar’da alageyik, Urfa’da kamuflaj ustası çizgili ishakkuşu, Aladağlar’da ters lale... Bu efsane canlıları görmek için her yıl yurtiçi ve yurtdışından binlerce insan Türkiye sınırları içinde koşturuyor. Güzellikleri ve özellikleriyle aklınızı başınızdan alacak bu canlıların peşinden giderek Türkiye’nin en güzel doğal alanlarını keşfetmiş ve yeni dostluklar edinmiş olacaksınız. Doğada huzur bulmak için şimdi yollara düşme zamanı.
#BeyşehirAYDIN’ın Söke İlçesi’ne bağlı Burunköy’de geçen yıl bir çobanın koyunlarının parçalanmasıyla gündeme gelen canavar söylentisi, bu yıl küçük yabani bir yavrunun ölü bulunmasıyla yeniden alevlendi. Çoban köpeklerinin boğarak öldürdüğü yaklaşık 15 günlük yavrunun, kedigillerden bir canlı olabileceği belirtildi.
Mahalledeki çay tarlasına inen çakal ve yavruları çevredeki vatandaşlara aldırmadan bir süre bekledi. Annelerinin etrafından dolanan çakal yavruları fotoğrafçı Ali Kemal Kara tarafından görüntülendi. Çakalların insanlara alıştığını belirten Kara, "Her gün akşam saatlerinde bu alana çıkıp oyun oynuyorlar. Mahalleli de onları izlemek için bekliyor" dedi. İlyas KÖSE/RİZE/DHA
#HtvhaberDöviz kurlarındaki değişim bu yıl Şeker Bayramı tatilcilerinin dikkatini yurtiçine yöneltti. Altı günlük tatilde keşfedilebilecek, doğası ve tarihi özellikleriyle öne çıkan pek çok şehir, kasaba var. Hürriyet Seyahat yazarları Mehmet Yaşin ve Saffet Emre Tonguç, dört bölgeden altı eylül tatili alternatifini yazdı.
Döviz kurlarındaki değişim bu yıl Şeker Bayramı tatilcilerinin dikkatini yurtiçine yöneltti. Altı günlük tatilde keşfedilebilecek, doğası ve tarihi özellikleriyle öne çıkan pek çok şehir, kasaba var. Hürriyet Seyahat yazarları Mehmet Yaşin ve Saffet Emre Tonguç, dört bölgeden altı eylül tatili alternatifini yazdı.