Halsizlik, yorgunluk, iştahsızlık, baş dönmesi, baş ağrısı, saç dökülmesi ve tırnaklarda kolay kırılma gibi belirtiler yaşıyorsanız o zaman dikkat! Çünkü vücudunuz demir rezervlerinin azaldığının alarmını veriyor olabilir. Demir eksikliği, toplumumuzda basit bir sorun gibi görülüyor olabilir. Ama işin gerçeği başka. Çünkü demir minerali, vücudumuzda hayati bir role sahip...
#Buğra BuyrukçuUçuğa iyi gelen yağlar arasında hindistancevizi yağı, çay ağacı ve karanfil yağı vardır. Eğer hassas bir cildiniz yoksa bu yağları bir pamuk yardımı ile uçuğun üzerine uygulayabilirsiniz. Uçuğu bağışıklık sisteminizi güçlendirerek de atlatabilirsiniz. Uçuğa iyi gelen şeyleri ayrıntıları ile derledik.
#Uçuğa İyi Gelen ŞeylerDemir eksikliğinin yol açtığı sorunlarla baş etmenin en temel yöntemlerinden birisi de beslenmenizde demir bakımından zengin olan gıdaları tüketmekten geçer. Demir, kanda bulunan oksijeni vücuda taşımakla görevli olduğu için vücut için en vazgeçilmez minerallerden birisidir. Demir eksikliğine iyi gelen besinler ve yiyecekler nelerdir sizler için derledik.
#Demir EksikliğiGünümüzde en sık görülen hastalıklardan birisi de basur olmaktadır. Basur hastalıkları kişilerin sosyal yaşamını oldukça rahatsız etmektedir. Bu nedenle basura iyi gelen yiyecekler hakkında araştırmalar yapmaktadırlar. Basur olan kişiler tedavinin yanı sıra bazı yiyeceklerden uzak durmalıdır. Peki, basura iyi gelen yiyecekler nelerdir? Basura iyi gelen besinler ve gıdalar hakkında bilgileri sizlere detaylıca derledik.
#BasurDeğişen hava koşulları ve yanlış beslenme nedeniyle vücut direncini de olumsuz etkileyerek daha fazla rahatsızlığa neden olabiliyor. C vitamini, vücudun ihtiyaç duyduğu vitaminlerden biri. Bağışıklık sistemini güçlendirmede önemli rol oynar. C vitamini eksikliğinde de birtakım belirtiler ortaya çıkar. Peki C vitamini eksikliği belirtileri nelerdir? C vitamini hangi besinlerde var?
#C Vitamini Eksikliği BelirtileriSoğuk algınlığı, üst solunum yollarında ortaya çıkan viral bir enfeksiyon. Genellikle kış aylarında ortaya çıkan soğuk algınlığı, burun tıkanıklığı, halsizlik, öksürük gibi belirtilerle kendisini gösteriyor. Bazı kişilerde hafif C, E vitamini içeren meyveler ve kalsiyum destekli bazı takviye besinler hastalığı olumlu yönde etkiliyor. Bu nedenle soğuk algınlığına iyi gelen bitkisel çaylar ve yiyecekler sayesinde doğal yollarla evde çözüm bulunabilir. Peki soğuk algınlığı nasıl geçer? Evde soğuk algınlığına ne iyi gelir? İşte evde soğuk algınlığını doğal ve bitkisel yollar...
#Soğuk Algınlığı Nasıl Geçerİdrar yolu enfeksiyonunun tıptaki adı Üriner sistem enfeksiyonlarıdır. Bu rahatsızlık idrar yolunun herhangi bir bölümünde gerçekleşebildiği gibi böbrek ve üreter mesaneye kadar da uzanabilir. Rahatsızlık genellikle idrar yolundan başlar ve üreter mesane kısmına enfeksiyon yayar. Ancak idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelen bitkisel yöntemler sayesinde doğal yollarla evde çözüm üretilebilir. Peki idrar yolu enfeksiyonuna nasıl geçer? Evde idrar yolu enfeksiyonuna ne iyi gelir? Maydanoz suyu idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelir mi? İşte evde idrar yoluna iyi gelen bitkisel çözümler ve doğal yollar
#İdrar Yolu EnfeksiyonuSıcaklığın azaldığı dönemlerde grip vakaları da artıyor. Özellikle yaşlılarda ve altta yatan kronik hastalığı olanlarda ciddi sonuçlar doğurabilen grip, ciddiye alınması gereken bir sağlık problemi olarak dikkat çekiyor. Ayrıca griple birlikte baş ağrısı, kas ağrısı, burun tıkanıklığı ve öksürük de görülebiliyor. Gribe iyi gelen bitkisel içecek ve yiyecekler yardımıyla doğal yollarla evde çözüm bulunabilir. Peki grip nasıl geçer? Evde gribe ne iyi gelir? İşte gribi hemen kesen öneriler...
#GripC vitamini bağışıklık sisteminin en büyük destekçisi. Ayrıca suda eriyen bir vitamin olduğu için vücutta depolanmıyor. Bu nedenle besinlerden yeterli miktarda alınması gerekiyor. Peki C vitamininin faydaları nelerdir, hangi besinlerde bulunur? İşte C vitamininin vücuda etkileri...
#C VitaminiKış aylarında vücudumuzun direnci azalıyor ve hastalıklara yatkın hale geliyor. Özellikle soğuk algınlığı ve grip vakaları artıyor. Uzmanlar, bu dönemde soğuk algınlığı ve gribe karşı dengeli ve yeterli beslenmeye özen gösterilmesi gerektiğini belirtiyor. Peki bu süreçte hangi besinler tüketilmeli?
#GripGreyfurt, ülkemizde maalesef ki en sık tüketilen meyveler arasında yer almıyor. Ancak uzmanlar bu meyvenin beslenmeye mutlaka dahil edilmesi gerektiğinin altını çiziyorlar. Gelin bu leziz meyvenin faydalarına bir göz atalım...
#Greyfurtun FaydalarıYeterli ve dengeli beslenmek hem vücut sağlığı için hem de saç sağlığı için oldukça önemlidir. Tüm vitamin ve mineralleri beslenmeye dahil etmek saçın daha canlı olmasına, daha sağlıklı olmasına ve daha çabuk uzamasına yardımcı olur. Yaş, genetik ve hormonlar gibi faktörlerin de saç sağlığı üzerinde etkisi bulunurken; yetersiz beslenmenin saç dökülmesinde büyük rol oynadığı bilinmektedir.
#Saç BakımıPandemi sürecinden en çok etkilenenler arasında öğrenciler yer alıyor. Özellikle LGS ve üniversite sınavına hazırlananlar açıklanan tarihlerle birlikte tempolarını hızlandırdılar. Stres düzeyi oldukça yüksek olan öğrencilerin çalışma ve sınav süreçlerindeki beslenme şekilleri de oldukça önemli.
#BeslenmeBirçoğumuz havuç ve balığın göz sağlığına iyi geldiğini duymuşuzdur. Peki bunlar dışında doğrudan göz sağlığımıza destek olacak vitaminler neler? Hangi vitaminler göz sağlığına iyi geliyor? İşte beslenmenize ekleyebileceğiniz vitaminler ve o vitaminleri içeren besinler...
#Göz SağlığıAraştırmalar; vitaminler, mineraller ve antioksidanlarla zenginleştirilmiş bir diyet uygulandığında bağışıklık sistemi sorunları ve buna bağlı olarak gelişen enfeksiyon hastalıklarına yakalanma oranının önemli ölçüde düştüğünü göstermektedir. Bu bağlamda günlük taze meyve ve sebze tüketimine mutlaka özen gösterilmelidir. Koronavirüsten korunma tedbirleri arasında hijyen kurallarına uymak en başta geliyor olsa da beslenme ile bağışıklık sistemini güçlendirmek de son derece önemlidir.
#Dengeli BeslenmeInfluenza virüslerinin neden olduğu grip yaşam kalitesini oldukça düşüren bir hastalık. Çoğu zaman “nasıl olsa kendiliğinden geçer” düşüncesiyle hafife alınsa da, özellikle çocuklarda, yaşlılarda, akciğer, kalp ile diyabet gibi kronik hastalıkları olan kişilerde; bronşit ve zatürree gibi komplikasyonlara, hatta ölümlere bile yol açabiliyor. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Süha Alzafer grip hakkında doğru sanılan 10 hatalı bilgiyi anlattı, önemli öneriler ve uyarılarda bulundu.
#Influenza Virüsüİç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Uğur Dilek Calap, demir eksikliği tedavisinde dengeli ve sağlıklı beslenmenin yanı sıra düzenli ilaç kullanımının tedaviye yanıt yüzdesini arttırdığını söyleyerek, "Demir eksikliğinden korunmak için alınacak ilaçların yanı sıra sakatat, kırmızı et, pekmez gibi gıdalar ve C vitamini içeren besinler tüketmek de faydalıdır" dedi.
#Demir EksikliğiKış aylarında grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi hastalıklardan korunmak için dikkat etmemiz gereken en önemli şey beslenmemizdir. Beslenmemize dikkat ederek bağışıklık sistemimizi güçlü tutup hastalıklara karşı direnebiliriz. Diyetisyen Büşra Kaya, kışın bağışıklık sistemini güçlendirmenin yollarını anlatıyor.
#BağışıklıkBol yeşil yapraklı sebze, haftada iki porsiyon balık, fındık, sarı/turuncu meyve ve sebze tüketimi; vücut sağlığınız için olduğu gibi göz sağlığınız için de yararlıdır. Doymuş yağlar, margarin ve kızartmalardan ise uzak durmalısınız. Diyetisyen Büşra Kaya, sağlıklı ve dengeli beslenerek göz sağlığımızı korumanın yollarını anlattı…
#Beta KarotenHavalar ısınmaya başladı derken baharda hastalıklar kapınızı çalabilir. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek için dengeli beslenmek ve antioksidan besin öğelerini her gün düzenli almak gerekir. Her renk, her çeşit besini tüketmenin önemini vurgulayan Diyet ve Beslenme Uzmanı Serap Güzel bahara sağlıklı girmeyi sağlayacak ve bağışıklık sistemini güçlendirecek 10 besin hakkında bilgi verdi.
#Bağışıklık Sistemini Güçlendiren BesinlerGenellikle balığın ardından tüketilen helva kültürü, bu geleneğe denk gelen bireylerin sorguladığı konu oldu. Balık yedikten sonra genellikle ihtiyaç duyulan tatlı ihtiyacı, çoğu kesim tarafından helva ile karşılanmaktadır. Peki, balıktan sonra neden helva ikram edilir? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler
#Balığın Üstüne Helva Neden YenirDoğum sonrası anne adayları, doğru beslenme programıyla hareket etmezlerse ve aşırı kalorili yiyeceklere eğilimleri artarsa doğumda aldıkları kiloları veremedikleri gibi kilo almaya devam edebilirler. Beslenme ve Diyet Uzmanı Banu Kazanç, yeni anne olanların kilolarını dert etmemeleri gerektiğini söylüyor ve sağlıklı beslenme önerilerinde bulunuyor.
#Yeni AnneDemir eksikliği bulunan birçok vatandaş, bu eksikliğin nasıl giderileceğini araştırıyor. Demir eksikliği bulunan vatandaşlar birçok yararlı besinle beraber, vücutlarına yeteri kadar demir ihtiyacını katabilirler. Peki, Demir eksikliği nasıl giderilir? Neler yenmeli?
#Demir Eksikliği