Güncelleme Tarihi:
Balığın üstüne ikram edilen helva, sindirim sisteminde kolaylığa imkan sağlar. Sütlü tatlı türleri balıkların bayat olması ihtimaline karşı asla tüketilmemelidir. Diğer yandan şerbetli tatlılar şeker oranının yüksekliği ve mide rahatsızlığına neden olacağından aynı şekilde tercih edilmemesi gereken tatlı çeşididir.
Bundan dolayı en ideal tatlı helvadır. Bu sebebin dışında Helva yenmesinin en önemli sebebi; içeriğinde bulunan Tahin’dir.
Balık tüketirken alınan ağır metaller, radyasyon ve bazı ilaçların yarattığı etkilerden vücudu korumak ve denizlerde oluşan kirlilik nedeniyle balıklarda bulunan ağır metalleri sıfırlamak için ve vücuda giren fosfor miktarını düzenleyerek, midedeki asit dengesi normale döndürür.
Her balık yemeğinden sonra çok aşırıya kaçmadan helva yemek son derece sağlıklıdır.
Akşam yemeği menünüzde balık varsa yanında bol yeşillik ve limonda yer alır. Balık içerisinde demir, çinko ve fosfor barındırdığı için bu besin kaynaklarının emilmesini kolaylaştırmak için C vitamini içeren besinler ve yeşil sebzelerle tüketilmesi gerekir.