Reçeli de nefis, hellim ve bebek rokalı salatası da... Dondurması, keki, tartı... Tadına doyum olmaz tatlıların başrolü incir, tavuk ve et yemeklerine de çok yakışıyor. İncir, kırmızı soğan, biberiye ve balsamik sirkeyle pişireceğiniz tavuk but, bugünlerde kuracağınız sofraların yıldızı olacaktır. Zeytinyağı, hardal ve sarımsakla marine edilmiş dana etini soğan ve incirlerle şişe dizip ızgarada pişirmek de şahane sonuç veriyor.
#İncirYaylaları eskiden sadece yöre halkı, yaz sıcaklarında serinlemek için tercih ederdi. İnsanların doğa turizmine giderek daha çok ilgi göstermesiyle yaylaların nüfusunda gözle görülür bir artış oldu. Yemyeşil doğası, kaynak suları ve şenlikleriyle yaylalar yerli turistlerin olduğu kadar yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor.
“Çukurova’nın ağustosuna dayanmak kolay değildir. Alışkın olmak lazım yahut da yaylaya kaçmak... Adanalılar’ın yaylası da Bürücek ve Tekir’dir. Pozantıya kadar otoban açılmadan önce otobüsler Adana’dan kalkar, Pozantı’da öğle molası verirlerdi ancak otoban yaylayı Adana’ya yaklaştırdı ve şimdi bu süre bir saate kadar indi...” Sinan Tanyıldız yazıyor:
Tahmin edeceğiniz gibi kararsızlığın birinci nedeni Derviş. Büyük bir ölçüde ‘‘Derviş nereye, biz oraya’’cılar var, ama ‘‘Baykal'la olmaz, o varsa ben yokum’’ diyenler de var. Bir de, kendi gözlerini karartıp, İsmail Cem'in gözlerinin ne kadar mavi olduğunu yeniden keşfetmeye meraklı olanlar.