Ateşte pişmiş köftesi, pufidik ekmeğinin arasından göz kırpan hamburgeri elimize aldığımız anın mutluluğuna tüm dünya gibi biz de bağımlıyız. Yetenekli şeflerin finedining’i bir kenara bırakıp burgere dönme serüvenine birkaç yıldır şahitlik ediyoruz ama ülkemizdeki iyi örneklerin geçmişi sandığımızdan daha köklü. Peki, tutkunu olduğumuz hamburgerin ‘kusursuz’unun sırları neler?
#BurgerEkmek yerine marul kullanabilir, kokoreçlisini yapabilir hatta sebzelerle vegan versiyonunu hazırlayabilirsiniz. Yalnızca köfte ve ekmek değil, aklınıza gelen her malzemeyle yapabileceğiniz, sınırsız alternatifli bir yiyecek burger. Peki dışarıdayken en iyisi nerede yenir? Yeme-içme meraklısı Sinan Hamamsarılar, bu sorunun peşine düştü ve dört yıllık bir çalışmanın ardından Burger Haritası sitesini kurdu.
#Burger HaritasıHerkes onu sosyal medya şovları ve 7-24 gülen gözleriyle tanıyor. Adı Burak Özdemir ama CZN Burak olarak biliniyor. Siyasetten sanatta pek çok camiadan seveni, müdavimi var. Daha 25’ine gelmeden ustası olduğu Hatay mutfağını Ortadoğu’ya açan genç şef, şimdi Dubai’nin en büyük restoranının patronu... Sırada Katar var. Devamında Amerika... Dubai prensinin Burj Khalifa’ya fotoğrafını yansıtarak “Hoş geldin” dediği Burak Özdemir, genç yaşta yakaladığı şöhrete rağmen tevazuyu elden bırakmıyor: “Kurumsallık çok önemli ama ben biraz da esnafçılıktan yanayım. O yüzden esnaf ruhumu kaybetmek istemiyorum. Ayrıca halkın içine CZN Burak olarak girmedim, halkın içinden CZN Burak olarak çıktım ben. İnsanların kalbinde yer edinmek benim için en büyük kazanç...”
#DubaiBM Genel Sekreteri Antonio Guterres İsviçre’de iki yıl önce başarısızlıkla sonuçlanan konferansın ardından Kıbrıs sorununa çözüm bulmak ve müzakereleri yeniden başlatabilmek amacıyla Türk ve Rum liderler Mustafa Akıncı ve Rum lider Nikos Anastasiadis’le yarın Berlin’de biraraya geliyor.
#GazetehaberleriMisyonu İzmir iş dünyası markalarının global rekabet gücünü artırmak olan EGİAD, 2020 Marka Zirvesi öncesi bir dizi seminer gerçekleştirerek Markalaşmaya mercek tuttu. Toplantıda, Dogo, Alsancak Unlu Mamuller ve Logo Yazılım markalarının temsilcilerinden başarı hikayeleri dinlendi.
#İzmir2018 yılında İzmir ve İstanbul’da gerçekleştirilen Brewstival, 28 Nisan 2019 Pazar günü İzmir Arena’da brewing ve gastronomi severler ile üçüncü kez buluşmaya hazırlanıyor. Tadımlar, farklı lezzetler, paneller, atölyeler, oyunlar, konserler ve yarışma gibi birçok keyifli içeriği ile İzmirlilere keyifli bir gün yaşatacak.
#İzmirBurası yaratıcısının imzasını çok güçlü olarak taşıyan, nevi şahsına münhasır bir mekân. Görmüş geçirmiş ve çok boyutlu biri olan Ece Hanım’ın evinin uzantısı gibi bir yer. Ece’nin malzeme seçme, yemek tasarlama ve pişirme hüneri kadar yaşam felsefesi ve tarzının, mekânın her yerine yansıdığını söyleyebilirim.
#Ece AksoyTürkiye’de kaliteli et konseptini oluşturan ilk şirketlerden biri olan ve burger zinciri ile hızlı büyüme trendine giren Dükkan, franchise vermeye hazırlanıyor. Dükkan’ın kurucu ortağı Emre Mermer, büyümenin rotasını çizmek için dünyanın önemli üniversitelerinden MIT’nin öğrencileri ile işbirliği yaptı. Mermer, “2015 hedefimiz 100 restoran ve 100 milyon dolar ciro” dedi.