Teknoloji dünyası, özellikle son 30 yıldır kaba ama zeki erkeklerin hüküm sürdüğü bir yerdi. Neyse ki bu durum yavaş yavaş değişiyor ama bu kaba ve zeki erkeklerin bazıları çoktan efsane oldu bile. Bu kişiler arasında en şahsına münhasır olanıyla tanışmaya ne dersiniz?
#LinuxEquinix tarafından yapılan pazar araştırması Global Interconnection Index (GXI)’e göre COVID-19 pandemi süreci, işletmelerin önümüzdeki üç yıl içinde planladığı dijital altyapı dönüşüm projelerinde çarpıcı bir etki yaratacak. Araştırmanın 4. Sayısına göre telekomünikasyon, bulut & BT, içerik & dijital medya gibi sektörlerin içinde bulunduğu dijital servis sağlayıcıların ve teknoloji sağlayıcıların, uç (edge) bilişim teknolojisindeki dijital boşlukları kapatmaya yönelik taleplerin artması ile birlikte özel bağlanabilirliğin 2019 ile 2023 yılları arasında 5 Kat artacağını tahmin ediliyor.
#TeknolojiRehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sefa Bulut, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2020-YKS) kapsamında tercih yapacak üniversite adaylarına, puanları ve ilgi alanlarına göre tercih yapmaları gerektiğini belirterek, hedeflerini yüksek tutmaları ama hayal kırıklığına uğramamak için de tercih yaparken gerçekçi olmaları uyarısında bulundu.
#Üniversite KayıtBilişim, alt alanlarıyla birlikte birçok sektörü de geliştirerek büyümeye devam ediyor. Türkiye henüz bilgi teknolojileri alanında yolun başında olsa da sektörün eğitimli eleman ihtiyacı artıyor. Yenibiris.com’daki ilanlara göre bulut bilişim sayesinde 4250 kişi işe alınacak.
Bilişim, alt alanlarıyla birlikte birçok sektörü de geliştirerek büyümeye devam ediyor. Türkiye henüz bilgi teknolojileri alanında yolun başında olsa da sektörün eğitimli eleman ihtiyacı artıyor. Yenibiris.com’daki ilanlara göre bulut bilişim sayesinde 4250 kişi işe alınacak.
“İTÜ-Huawei Yeni Nesil Telekomünikasyon Teknolojileri Laboratuarı”nı kurarak Türkiye’ye akademik katkı sağlayan Huawei Türkiye, İTÜ Sektör Günleri’ne destek verdi ve öğrencilere Telekomünikasyon, Huawei, iş olanakları ve AR-GE çalışmaları konusunda bilgi verdi.
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Uluslararası Eğitimde Teknoloji, AR-GE ve Kalite Zirvesi (ETAK 24), İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayında başladı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, zirvenin ilk gününde etkinlik alanını ziyaret etti.
#Millî Eğitim BakanlığıFutureLog Türkiye Üst Yöneticisi Selçuk Ceylan, FutureLog’un Almanya, Fransa, Dubai, Singapur, Endonezya, Tayland ve Avustralya’da yönetim merkezleri bulunduğunu, 2023 yılında da Türkiye’de etkin şekilde yapılanmasını tamamladığını aktardı.
#Yapay ZekaYükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, üniversitelerde yapay zekâ, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında 21 lisans, 50 önlisans olmak üzere toplam 71 programın açılacağını ve bu programların bu yılki ÖSYM Kılavuzu’na dahil edileceğini duyurdu.
#Erol ÖzvarYükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, yapay zekâ, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında üniversitelerde açılacak yeni program ve bölümleri açıkladı. Özvar; “Yapay Zekâ, Dijitalleşme ve Büyük Veri alanlarında üniversitelerde 2’si ilk kez olmak üzere 5 lisans ve tamamı yeni 12 önlisans programı açılacak. Veri Bilimi ve Analitiği ile Yapay Zekâ ve Makine Öğrenmesi lisans düzeyinde ilk kez açılacak” dedi.
#Erol ÖzvarCES 2024 fuarı için geri sayım başladı. Her yıl Las Vegas, Nevada'da düzenlenen dünyanın en büyük tüketici elektroniği ve teknoloji fuarı olan CES (Consumer Electronics Show), bu yıl da kapılarını pek çok teknoloji firmasına açacak. Yeni ürün ve teknolojileri tanıtmak, sektör profesyonellerini bir araya getirmek, işbirliklerini teşvik etmek ve tüketici elektroniği endüstrisindeki son trendleri sergilemek amacıyla düzenlenen CES, bu yıl da dikkatleri üzerine çekecek. Peki, CES 2024 ne zaman başlıyor? İşte, tarih detayları
#CesÖnümüzdeki 5 yıl içinde, ne gibi yeni çalışma alanlarının ortaya çıkacağı ve bu alanlarda yeniden inşa edilen meslekler; akademide, iş dünyasında ve medyada sıkça işlenen ve tartışılan bir konu. Bu tartışmaların merkezinde ise bu yeni alanlarda ve dönüşen diğer birçok meslek alanında hangi yetenek ve becerilerin talep edileceği yer alıyor.
#Konuk YazarCumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu, “Amadeus 1994 yılından beridir Türkiye’de. 2013 yılında bir satın alma ile varlıklarını burada büyüttüler. Şimdi ise gelecek adına çok daha büyük bir proje için Türkiye’yi seçtiler. Türkiye’deki hem insan kaynağı ve kapasitesini artıracaklar hem de yetkinlikleri artırmış olacaklar. Bizim için çok kıymetli. Bu projeyle birlikte teknoloji ihraç ederek cari dengeye katkı sağlamış olacağız” ifadelerini kullandı.
#Burak DağlıoğluDünyada bulut pazarı her yıl büyümesini sürdürüyor. İlk çeyrekteki bulut harcamalarının yüzde 65’i, pazarın önde gelen üç şirketi Amazon, Microsoft ve Google tarafından yönetildi. Bulut bilişimin artık temel bir ihtiyaç olduğu ve Türkiye’nin de bulut pazarında istikrarlı bir yükseliş trendi içinde olduğu belirtilirken; sadece kurumsal firmaların bulut harcamalarının dünyada 53 milyar doları bulduğu ifade ediliyor.
#Google CloudSon yıllarda bulut bilişim özellikle teknoloji konusunda oldukça önemli yer taşıyor. Hem bireysel hem de kurumsal olarak farklı alanlarda yaygın şekilde kullanılan ifade etmek mümkün. Peki, bulut bilişim nedir? Ne işe yarar ve nasıl çalışır? Bulut bilişim nerelerde kullanılır detayları ile derledik.
Vodafone Business, organize sanayi bölgelerinde yer alan işletmelerdeki yöneticilerin ve çalışanların dijital bilgi seviyesini anlamak, güncel dijital trendler hakkında onları bilgilendirmek ve Türkiye’deki organize sanayi bölgeleri genelinde işletmelerin danışmanı olmak amacıyla Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) ile yeni bir proje başlattı.
#Dijital"Cloud Ankara 2022" etkinliği geçtiğimiz günlerde, Ankara’da BTK binasında gerçekleştirildi. “Kamuda Cloud Sistemlerine Yeni Bir Perspektif” ana teması ile düzenlenen etkinlik kapsamında bulut bilişim teknolojilerinin yaygınlaşması ve buna bağlı olarak sektörün değişimi geniş kapsamlı olarak masaya yatırıldı. Etkinliğe Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, Hazine ve Maliye Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Dr. Cebrail Taşkın ve Bulutistan CEO’su Begim Başlıgil katıldı.
#CloudTürk Telekom, grup şirketi Argela’nın ABD’deki iştiraki Netsia ile birlikte ONF bünyesinde geliştirdiği SEBA’nın gösterimini, GSMA Mobil Dünya Kongresi’nde gerçekleştiriyor. Türk Telekom, uluslararası ONF platformunda geliştirilen SEBA’yı iştiraki Netsia ile birlikte GSMA Mobil Dünya Kongresi’nde ziyaretçilerine canlı olarak tanıtıyor.
#Türk Telekom