ANAL fissür hastalığının, diğer adıyla makat çatlağının 21. yüzyılın yanlış beslenme alışkanlıkları sonucu ortaya çıkan kronik kabızlık olarak adlandırıldığını belirten Kolorektal Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mustafa Göztok, yanlış tuvalet alışkanlıkları nedeniyle ülkemizde görülme sıklığında ciddi bir artış yaşandığını söyledi. Op. Dr. Mustafa Göztok, anal fissürün botoksla tedavi yöntemlerini anlattı ve merak edilen soruları yanıtladı...
#1Sizi günlük işlerden alıkoyan baş ağrılarınız düşündüğünüz kadar masum olmayabilir. Dünya Sağlık Örgütü’nün en çok kısıtlamaya sebep olan hastalıklar arasında ele aldığı ve her 4 kişiden 1’nde rastlayabileceğimiz migren kronik hale geldiyse botoksla tedavi edilebiliyor.
#Şenol KalyoncuGeçmişte botoks uygulamasında amaç, taze ve doğal bir görünüm, donuk ve yorgun olmayan bir ifadeye sahip olmaktı. Ama yöntem artık bundan çok daha fazlasını vaat ediyor. Bıçak altına yatmadan, küçük bir müdahale ile hokka gibi bir buruna sahip olabilirsiniz örneğin! Detayları Dr. Demet Aşkın’dan aldık.
Kadınsanız, aynadaki yüzünüze kayıtsız kalabilmeniz imkansızdır. Yalan mı? Yüzünüzdeki ilk kırışıklığı bir dedektif gibi takip eden, yakaladığında şaşıran siz değil misiniz? O kırışıklıklara alışamayıp, onlarla mücadele etmeye karar veren siz değil misiniz?
İstanbul Tuzla’da özel bir hastanede obezite tedavisi için yapılan 'mide botoksu' işlemi sonrası fenalaşan onlarca hasta, işlemin yapıldığı merkez ile çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Türk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, çok sayıda botulizm (boks zehirlenmesi) olgusu bildirildiğini, bunun bir 'salgın' olarak nitelendirilmesi gerektiğini söyledi. Türkiye Obezite Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Taşkın ise, “Bazı yerlerde aç gözlülük yapılıp yüksek doz ya da merdiven altı botoks ürünler kullanılıyor, vatandaşlarımız güvenilir merkezleri tercih etmeli" dedi. Mağdurlardan Nihan Terzioğlu (41) ile Almanya'dan gelen Suzan Akgül, kendileri gibi onlarca hastanın zehirlenme sonrası tedavi altına alındığını söyledi ve suç duyurusunda bulunduklarını kaydetti.
#BotoksPandemi dünyada herkesin hayatında bir noktada farklılık yaratırken bunlardan biri de estetik işlemler oldu. Özellikle evden çalışmayla yapılan online toplantılar ve maske kullanımı estetik işlemlerin uygulandığı bölgeyi değiştirse de talepte artış yaşandı.
#Estetik İşlemBotoks ve dolgu, birbirleriyle çoğunlukla karıştırılan uygulamalardır. Aslında tamamen farklı amaçlara hizmet eden ayrı ayrı ilaçlardır. Ortak yönleri doğru zamanda doğru yerlere yapıldıklarında doğal güzelliğe hizmet etmeleridir. Bu hafta ‘Ne zaman botoks ne zaman dolgu yapılmalı’, ‘Botoks ve dolgu arasındaki farklar nelerdir’ gibi merak edilen ve kafa karıştıran konulara değinmek istiyorum...
#BOTOKSBruksizm, uyurken ya da kaygılı / gergin olunan durumlarda ortaya çıkan dişleri birbirine sürtme, gıcırdatma ve çeneyi sıkma hareketleridir. Bu hareketler dişlerde aşınma ve kırılma, çene ekleminde ağrı, baş ve kas ağrısına sebep olabilir. Ayrıca diş sıkma sürekli yaşanan baş ağrısının da sebebi olabilir. Hatta bazı durumlarda sürekli yaşanan baş ağrısının nedeni de diş sıkma olabilir. Çene ekleminin hasar görmesi nedeniyle yüz asimetrisi, ağız hareketlerinde zorlanma, çene kilitlenmesi ve yüzün alt kısmında genişleme sorunları ortaya çıkabilir.
#Bruksizm NedirBotoksla non-invaziv bir kaş kaldırma estetiği, tüm üst yüzü canlandırır, size enerjik bir görünüm kazandırarak daha genç bir görünüme kavuşmanızı sağlar. İyileşme süreci gerektirmeyen bu prosedür ile ağrısız bir şekilde yaşınızı birkaç yıl geriye götürebilirsiniz. Ameliyatsız bir işlem olduğu için öğle yemeği molası sırasında bile kolayca yaptırabilirsiniz.
#Botoksla Kaş KaldırmaKaş arasında özellikle kaş çatmaya bağlı mimik hareketlerinin sık sık tekrarlanmasıyla, kasların sertleşmesi ve zamanla belirginleşen dinamik kırışıklar meydana gelir. Kaş çatma çok sık kullanılan mimik hareketidir. Uzman Dr. Jale Şenyurt konu hakkında önemli bilgiler verdi.
#BotoksGenellikle gençleştirici etkisiyle bilinen botoks, son yıllarda bir zayıflama yöntemi olarak da adını duyurmaya başladı. İlk olarak Avrupa ve Amerika’da yaygınlaşan mide botoksu, son yıllarda ülkemizde de rağbet görüyor. Ancak bu yöntem mide problemleri olanlara uygulanamıyor. Peki, mide botoksu nedir?
#Mide BotoksuYüzüstü ve yan uyumanın yüzde kırışıklıklara neden olduğunu belirten Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Dr. Başar Kaya, bunu önlemek amacıyla bere takmayı önerdi. Dr. Kaya yatış pozisyonundan dolayı yüzde oluşan kırışıklığın botoks ya da dolguyla tedavisi olmadığını ifade etti.
#KırışıklıkÜlkemizde ve dünyada en sık görülen rahatsızlıklar arasında yer alan ‘makat çatlağı’ yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor. Uzmanlar ise kış mevsiminde bu hastaların şikayetlerinin arttığına vurgu yapıyor. Yüz gençleştirmede kullanılan botoks yöntemi ise son yıllarda makat çatlağı tedavilerinde de uygulanmaya başladı.
#Makat ÇatlağıEn çok tercih edilen dermokozmetik işlemlerden biri olan botoks, kırışıklıkların giderilmesinin yanı sıra birçok hastalıkta tedavi amacıyla da uygulanıyor. Son yıllarda yapılan hücresel çalışmalarda botoks bulunan kültür ortamında hücre onarımının arttığını ve kırışıklığın derinliğinin azaldığını belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Rukiye Kaymaz, “Botoksun en sık kullanım alanı alın kaş ortası göz çevresi kırışıklarıdır; ancak son yıllarda botoksla ilgili kullanım endikasyonu oldukça çeşitlendi” açıklamasında bulunarak Botoksun 8 kullanım alanına ilişkin bilgiler verdi.
#Botoks