MasterChef 2020'nin yarışmacıları arasında yer alan Uğur Yılmaz Deniz dikkatleri üzerine çekiyor. Tur elemelerinden geçerek MasterChef Tükiye'nin 16 kişilik kadrosuna girmeyi başaran MasterChef Uğur son bölümde izleyenler tarafından merak konusu oldu. Aşçı olan ve Katar’da iki sene mesleğini yapan Uğur, yemek yapmayı çok sevdiğini söylüyor. Peki, MasterChef Uğur kimdir, kaç yaşında? İşte, MasterChef yarışmacısı Uğur Yılmaz Deniz'in hayatıyla ilgili merak edilenler.
#Masterchef Uğur Kimdir'MasterChef kim kazandı?' sorusu yarışmanın ekranlara gelen son bölümünde yanıt buldu. Final eleme turlarının devam ettiği MasterChef Türkiye'nin 14 Ağustos Cuma akşamı yayınlanan bölümünde, en iyi tabağı yapan bir isim MasterChef 13. yarışmacısı olarak ana kadroya seçildi. Mehmet Şef'in uyardığı Büşra son bölümde gözyaşlarına boğularak "Artık ümidim kalmadı. Yapamıyorum" dedi. İşte, MasterChef Türkiye 14 Ağustos birincisi ve son bölümde isminin yazılı olduğu önlüğü alan isim...
#Masterchef Kim KazandıSıradan tavuk tariflerine bir alternatif arayanlar için ağız sulandıran bir önerimiz var: Milföy sarma but. Tavuk butları, dondurucuların olmazsa olmazı milföy hamuruyla sarılıyor, ortaya gözleri ışıldatan bir görüntü çıkıyor. Peki, milföy sarma but nasıl yapılır?
#Milföy Sarma ButGelinim Mutfakta 48. Haftanın açılışını 236. Bölümüyle yaptı. Her gün farklı bir lezzetin yapıldığı Gelinim Mutfakta’nın yayınlanan son bölümünde gelinler bu kez bir tavuk yemeğiyle yarıştı, gün sonunda ise çeyrek altın sevinci yaşandı. Peki, Gelinim Mutfakta’da gün birincisi kim oldu, puan durumu nasıl şekillendi?
#Gelinim MutfaktaMakarna tarifleriyle özdeşleşen pesto sosu bir de tavuk bonfileyle denemeye ne dersiniz? Pesto soslu iç harç tavuk bonfileyle buluşuyor, davet sofraları şenleniyor. Peki, pesto sos nasıl yapılır? İşte, pesto sos için gerekli malzemeler ve pesto soslu sarma tavuk bonfile tarifi
#Pesto Sos Nasıl YapılırTürkiye’ye gelen yabancılar yemeye doyamıyor, yurtdışına giden Türkler en çok onları özlüyor. Döneri, kebabı, çiğköftesi, lahmacunu bir yanda, kuru fasulyesi, mantısı, karnıyarığı öbür yanda… Her biri başlı başına ülkeyi sevme sebebi... Peki en iyisi hangisi? Hurriyet.com.tr okurlarına sorduk. Oylamaya 45 bin kişi katıldı, birinci yaprak sarma oldu. Bununla yetinmedik, yemek yazarlarımız Mehmet Yaşin ve Vedat Milor’dan favorileri öğrendik, Türkiye’nin önde gelen şeflerinden görüşlerini aldık. Yemeksepeti.com rakamlarına baktık. Akademisyenlerden, yemek yazarlarından Türk mutfağını neyin özel kıldığını öğrenmeye çalıştık. İşte Hürriyet Pazar’ın dev yemek dosyası…
#Çiğköfte