Uyurken ağızdan değil burundan nefes almanın daha sağlıklı olduğu, derin uykuya dalmayı kolaylaştırdığı, daha az horlamaya yardımcı olduğuna inanıldığı için pek çok insan uyurken ağız bandı kullanıyor. Sosyal medyada da oldukça popüler olan bu uygulamayı Amerikalı oyuncu ve talk show sunucusu Jimmy Fallon da deneyeceğini açıklayınca tekrar gündeme geldi. Peki bu uygulama gerçekten işe yarıyor mu? Bu şekilde uyumak riskli mi? Uzmanlar ne diyor?
#Ağız BandıAğırlıklı battaniyeler, vücut üzerinde yarattığı rahatlatıcı baskı sayesinde uyku kalitesini artırdığı, uyku süresini uzattığı, uykusuzluk veya kaygı sorununu azalttığına inanan pek çok yetişkin tarafından kullanılıyor. Üretici firmaların birçoğu bebekler, hatta yeni doğanlar için giyilebilir battaniye ve kundaklar da dahil olmak üzere ağırlıklı uyku ürünleri pazarlıyor ama söz konusu çocuklar olunca çok daha dikkatli olmak gerekiyor. Yetişkinler için herhangi bir zararı olmayan bu ürünler, bebek ve çocuklar için olumsuz etkilere neden olabilir.
#Bebek Bebek SağlığıSon yıllarda oldukça popüler olan ve pek çok yetişkin tarafından kullanılan ağırlıklı battaniyeler artık giyilebilir battaniye ve kundak şeklinde çocuklar için de üretiliyor. Ancak bu ürünlerin güvenli olduklarına dair çok az kanıt var ve bu konu uzmanları alarma geçirdi. Çocuk doktorları bu ağırlıklardaki hafif baskının bile bebekler için tehlikeli olabileceği konusunda aileleri uyarıyor.
#BebekGeçtiğimiz günlerde Bodrum’da bir annenin 28 günlük bebeğini emzirirken uyuyakaldığı ve bebeğin boğularak hayatını kaybettiği haberini okuduk. Bu haberin ardından biraz araştırınca özellikle yeni doğum yapan annelerin gece emzirmelerinde uyuyakalma riskinin sanılandan çok daha fazla olduğunu öğrendim. Öte yandan bebeklerde boğulma vakaları sadece emzirme sırasında değil emzirme sonrası ve uyurken de yaşanabiliyor. Bu riskleri önlemek için sadece anneye değil hem babaya hem de doğum sonrası anneye refakat eden kişiye görev düşüyor. İşte emzirme ve bebeklerde boğulma hakkında bilinmesi gereken tüm detaylar…
#EmzirmeOn iki kentin kıyı şeridinde, on yılda 'rip akıntısı' nedeniyle, Karadeniz'de boğulma tehlikesi geçiren 648 kişiden 304'ü hayatını kaybetti. En fazla boğulma vakası Samsun'da, en azsa Artvin'de gerçekleşti. Doç. Dr. Mustafa Serkan Abdüsselam, 'Yoğunluk bakımından temmuz ve ağustos aylarına çokça dikkat etmeliyiz.' uyarısında bulundu.
#KaradenizOn iki kentin kıyı şeridinde, on yılda 'rip akıntısı' nedeniyle, Karadeniz'de boğulma tehlikesi geçiren 648 kişiden 304'ü hayatını kaybetti. En fazla boğulma vakası Samsun'da, en azsa Artvin'de gerçekleşti. Doç. Dr. Mustafa Serkan Abdüsselam, 'Yoğunluk bakımından temmuz ve ağustos aylarına çokça dikkat etmeliyiz.' uyarısında bulundu.
#GiresunÇağdaş sanatın önemli kurumlardan TATE’in ‘misafir sanatçı’ programı kapsamında bir ayını Cornwall'daki Porthmeor Stüdyosu’nda geçiren seramik sanatçısı Burçak Bingöl, bu deneyim sonucunda ortaya çıkardığı ‘Dünyada Küçük Titreşimler’ sergisiyle Tate St. Ives’a konuk oluyor.
#Burçak BingölBeypazarı’naki Karasu Mesire Alanı’na, ailesiyle pikniğe giden Birsen Acar’ın(13) serinlemek için girdiği gölette boğulması, gözleri bir kez daha Ankara’daki baraj, göl, gölet, akarsulara çevirdi. Kentteki tüm akarsuların yüzme veya serinleme için uygun olmadığına dikkat çeken ABB İtfaiye Daire Başkanı Salih Kurumlu, “Çocuklarınızın suya girmesine kesinlikle izin vermeyin” diyerek aileleri uyardı.
#Murat YILMAZVücudun farklı bölgelerinde yaşanan fıtık son dönemlerin rahatsızlıkları içerisinde gelmektedir. Özellikle günlük yaşamda önemli oranda sekteye uğratan ciddi hastalıklar arasında bulunur. Peki, fıtık kendiliğinden geçer mi? Bebeklerde ve yetişkinlerde kasık fıtığı kendiliğinden iyileşir mi tüm detayları ile derledik.
Yıl 2022 ama hâlâ ani bebek ölümüne bir çare bulunamadı. Son araştırmalara göre bazı bebekler daha savunmasız. Ebeveynlere riski azaltmak için gerekli önlemler on yıllar boyu anlatıldı. Ancak yaklaşık 20 yıldır ölüm oranlarında düşüş gerçekleşmiyor. Peki neden? ABÖS'ü yani ani bebek ölümü sendromunu mercek altına aldık...
#Bebek SağlığıMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'elektrik faturası' açıklamasına tepki gösterdi. Bahçeli, "Yine kameranın karşısına geçip 'elektrik faturasını ödemeyeceğini' ifade ve iddia etmiş. İlk olarak bu bir tercihtir, ikinci olarak ve daha vahimi sivil itaatsizlik maskesi altına iliştirilmiş bir isyan denemesidir. Bu tehditkâr meydan okumaya göz yumulamaz. Faturayı ödemezse elektriği kesilmelidir. Günü geldiğinde kuzu kuzu ödeyeceğini, tam tersi bir gelişme olursa milletin bunu ödettireceğini biliyor ve inanıyoruz." ifadelerini kullandı.
#MHPİnsanlar yemek yerken bazı sorunlarla karşı karşıya kalabiliyor. Özellikle yemeklerin boğaza kaçması veya boğazda takılması durumunda zor bir süreç yaşanabiliyor. Kişiler boğaza takılan kılçıkların nasıl çıkarılacağı konusunda araştırma yaparak bilgi sahibi olmak istiyor. Boğazda kalan yemekler veya ekmek artıklarının nasıl çıkarılacağı merak edilen bir bilgidir. Boğaza takılan kılçık nasıl çıkar? Boğazda kalan yemek, ekmek artığı nasıl gider? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#KılçıkKasık fıtıkları, karın duvarı fıtıklarının % 80’nini oluşturuyor ve erkeklerde 3 kat daha sık görülüyor. Uzun süre ayakta kalarak iş yapanlar ile bazı meslek gruplarında kasık fıtığının çok çabuk oluşabiliyor. Peki kasık fıtığı nedir, neden olur? Kasık fıtığı belirtileri ve tedavisi...
#Kasık FıtığıSağlıklı ve zinde olmak için beslenme şekline çok dikkat etmek gerekir. Özellikle bazı besinlerin çekirdekleri dahi kullanılabilir. Bu besinlerin çekirdekleri de farklı şekillerde kullanılabilir. Keçiboynuzu çekirdeği nedir ve neye iyi gelir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Besinlerin birbirinden çok yararı bulunmaktadır. Bu besinler doğru tüketildiği takdirde pek çok hastalığı da önleyebilir. Özellikle bazı meyvelerin çekirdekleri de doğru bir şekilde tüketilebilir. Hurma çekirdeği bu tüketilebilen çekirdekler arasında yer alır. Hurma çekirdeği nedir ve neye iyi gelir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Pandemi sürecinde evde yoğun zaman geçiren çocukların ev kazası yaşama riski de artıyor. Düşme, yanık, kesikler, çizikler ve zehirlenmeler sıklıkla evde gerçekleşiyor. Önlem almak ve çocukları bilgilendirmek için neler yapılmalı, çocuk doktoru Şirin Seçkin’e sorduk.
#YazarYeni tip koronavirüs salgını sürecinde normalleşme dönemine geçilmesiyle iç hat uçuşlarının yeniden başladığı hava yolu taşımacılığında yeni tedbirler uygulamaya konuluyor. Kovid-19 salgını nedeniyle mart ayında durdurulan ve 1 Haziran itibarıyla iç hat uçuşlarının başladığı hava yolu taşımacılığında, uluslararası süreçler de göz önünde tutularak kararlar hayata geçiriliyor.
#Semptomİki çocuk annesi Hilal Karaman, yaklaşık iki yıl önce nefes darlığı yaşamaya başladı. Genç kadının şikayetlerinin psikolojik olduğu düşünüldü. Nefes darlığı giderek artan Karaman’a bir süre sonra astım teşhisi konuldu. 2 yıl boyunca astım ilaçları kullanan Hilal Karaman’ın tomografi sonucu ise gören herkesi şaşırttı. Nefes borusunun yüzde 95’ini kaplayan tümör nedeniyle nefes alamadığı anlaşılan genç kadın, İstanbul’da gerçekleştirilen ameliyat sonrası sağlığına kavuştu.
#Eskişehir