Geçmişte pek çok çocuğun ölümüne neden olan boğmaca vakalarında artış yaşanmaya başladı. Uyarıyı enfeksiyon hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan yaptı. 54 yıldır rastlanmayan o hastalığa karşı aileleri "Uzun süren öksürük ve kusma belirtilerine dikkat edin" diyerek. uyardı, aşılamanın önemli olduğuna da dikkat çekti.
#Boğmaca Hastalığı Vakaları'Aşı diye beynimize çip takıyorlar... Hepimizi robotlaştıracaklar... Bizi kısırlaştıracaklar...' Komplo teorileri bitmek bilmiyor. Hayal gücünü zorlayan cümleler... Peki, bu aşı karşıtlığı yeni mi? Covid-19'la mı hayatımıza girdi? İşte aşı karşıtlığının 200 yüzyıllık tarihçesi ve ibretlik örnekler...
#Salgın HastalıkSon dakika... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, yerli aşı çalışmalarıyla ilgili olarak, "Aşı çalışmalarını doğrudan yöneten uzmanlar bulunmaktadır. 600 kişilik ekip tarafından bu çalışmalar yürütülmektedir. Şu an aşılarından 2'si insan deney aşamasına yakındır" dedi. Öte yandan Bakan Koca, 'İstanbul'da vaka sayılarının yüzde 50 artması nedeniyle yeni önlemler alınacak mı?' sorusuna, "İstanbul'da genel olarak geriye dönüşlerle birlikte bir artış bekliyorduk. Biz şuan kısıtlama anlamında bir tedbiri düşünmüyoruz" şeklinde cevap verdi.
#Fahrettin KocaÇocukların doğduğu andan itibaren belirli bir yaşa gelinceye kadar bir dizi aşı olması gerekiyor. Sağlık Bakanlığı’nın da belirttiği dönemlerde çocukların aşılanmaya başlanması, en bulaşıcı hastalıklardan kızamık başta olmak üzere pek çok hastalığın önüne geçilmesini sağlıyor. Peki, kızamık aşısı ne zaman yapılır? İşte aşı takvimi
#Kızamık AşısıTürk İç Hastalıkları Uzmanlık Derneği (TİHUD) Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal, 24-30 Nisan Dünya Aşı Haftası dolayısıyla çocukluk çağı ve yetişkin aşılarının önemine değindi. Aşıların sadece çocukların değil yetişkinlerin sağlığında da kurtarıcı rolü olduğunu belirten Prof. Dr. Serhat Ünal, çocuklukta yapılan bazı aşıların yetişkinlikte tekrarlanması gerektiğinin altını çizdi.
#Sağlıklı YaşamSağlık Bakanlığı, Suriyeli göçmenlerin Türkiye’ye gelmesinin ardından hastalık sayılarında artış olduğu iddilarını yanıtladı. Hürriyet’e bilgi veren bakanlık yetkilileri, Türkiye genelinde verem görülme sıklığının yüzbinde 17, Hepatit A’nın yüzbinde 8, suçiçeğinin yüzbinde 5, Hepatit B’nin yüzbinde 3, kızamığın yüzbinde 0.7 olduğunu belirttiler.
#Hastalık