Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda ilk 5 bine giren başarılı öğrencilere, 2007 yılından bu yana Üstün Başarı Bursları veren Türk Eğitim Vakfı, bu bursu alan 245 öğrenciye ek 80 öğrenciye daha burstan yararlanma imkanı sundu. O öğrenciler düzenlenen basın toplantısıyla başarı hikayelerini ve gelecek hayallerini anlattı. TEV Mütevelliler Heyeti Başkanı Ömer Koç ve TEV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş’ın da katıldığı toplantıda öğrenciler katılımcı iş insanlarıyla tanışma fırsatı yakaladı.
#Yükseköğretim Kurumları SınavıVATAN Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in oğlu Sadık Can Perinçek, Dışişleri Bakanlığı’nda meslek memuru olmaya hak kazanmasıyla ilgili Twitter’da yapılan “ballı atama” eleştirilerine yanıt verdi. Perinçek, Hürriyet’e “Beni ne ne kadar tanıyorlar? Bu bir atama değil, memurluğa hak kazanma. Hem yazılı hem de sözlü sınava girdim. Benim hiçbir yerde çalışma hakkım olmasın mı?” dedi. Doğu Perinçek de, “Oğlumun idealiydi ve tırnakları ile kazıyarak emekleri ile başardı. Neyi torpil ile kazanmış bu aile?” değerlendirmesini yaptı.
#GazetehaberleriBURSA'da yaşayan Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Burak Coşkun (20), sokağa çıkma kısıtlamasında köylerine gidip, 4 gün sonra eve dönen ailesi tarafından ölü bulundu. Eve gece saatlerinde dönen İsmail ve Nezihe Coşkun çiftinin oğulları Burak Coşkun'un uyuduğunu düşünerek kontrol etmeden uyudukları sabah saatlerinde ise Burak Coşkun'un hareketsiz şekilde yattığını fark ettikleri öğrenildi.
#BursaKültür tarihimizin kilometre taşlarından Servet-i Fünûn dergisi veritabanı, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeynep Uysal yürütücülüğünde tamamlanan bir projeyle dijital ortama aktarıldı. Tevfik Fikret, Halit Ziya, Mehmet Rauf, Cenap Şahabettin, Hüseyin Cahit gibi pek çok önemli kalem ustasını etrafında toplayan dergiyi ve projenin detaylarını Uysal’la konuştuk.
#Servet-İ FünûnBoğaziçi Üniversitesi Tarsus-Gözlükule Kazıları Araştırma Merkezi Koruma ve Yeniden Kullanım Proje ve Uygulaması, Avrupa'nın alanında en prestijli ödülü olarak kabul edilen Avrupa Kültürel Miras Ödülü'nü ‘Koruma Dalı’nda kazananlar arasında yer aldı.
#Boğaziçi ÜniversitesiSALT Galata’da açılan ‘Mihri: Modern Zamanların Göçebe Ressamı’ sergisi, kadınlara mahsus güzel sanatlar okulu İnas Sanayi-i Nefise Mektebi’nin kuruluşunda yer alan, dönemine göre kadınlar için sıra dışı bir öncü ve rol modeli olan gezgin portre ressamı Mihri’nin az bilinen, kısmen efsaneleşmiş renkli yaşamına ışık tutuyor.
#MihriBoğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü’nde önemli çalışmalara imza atan Prof. Dr. Edhem Eldem, Fransa’nın prestijli kurumlarından College de France’ta Uluslararası Türk ve Osmanlı Tarihi Kürsüsü’ne seçildi. Prof. Eldem, beş yıl süreyle konferanslar verecek ve araştırma yapacak.
#Prof. Dr. Nebi SümerBoğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü’nde önemli çalışmalara imza atan Prof. Dr. Edhem Eldem, Fransa’nın prestijli kurumlarından College de France’ta Uluslararası Türk ve Osmanlı Tarihi Kürsüsü’ne seçildi. Prof. Eldem, beş yıl süreyle konferanslar verecek ve araştırma yapacak.
#Nuran ÇakmakçıBoğaziçi Üniversitesi’nin başlattığı ‘Kitaplar Arasında’ projesinin yeni konusu Osmanlı’dan Cumhuriyet’e dansın tarihsel gelişimi olacak. Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Arzu Öztürkmen’in “Rakstan Oyuna: Türkiye'de Dansın Modern Halleri” kitabı çerçevesinde gerçekleştirilecek sohbette dansın geçmişten günümüze geçirdiği evrim konuşulacak.
#BoğaziçiBoğaziçi Üniversitesi’nin başlattığı ‘Kitaplar Arasında’ projesiyle akademisyen okurlarıyla buluşacak. Proje, kaybolmaya yüz tutan bağımsız kitabevlerini ve kütüphane kültürünü yaşatmayı; onların kültürel üretime ve dolaşıma katkısını hatırlatmayı amaçlıyor.
#Boğaziçi Üniversitesiİstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) Genel Müdürü Görgün Taner, Fransa Kültür Bakanlığı tarafından verilen Sanat ve Edebiyat Şövalyesi (Chevalier des Arts et des Lettres) nişanına layık görüldü. Görgün Taner’e nişanı 13 Aralık Salı akşamı Fransız Sarayı’nda düzenlenen bir törenle takdim edildi.
#Sanat Ve Edebiyat Şövalyesi NişanıTürkiye'de ve dünyada Bizans uygarlığı ile ilgili çalışmaların gelişimine katkıda bulunmak, bugüne kadar yapılan araştırmalar için bir platform işlevi görmek amacıyla Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) bünyesinde Bizans Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu.
#Boğaziçi ÜniversitesiOnlar farklı eğilimlerde, Türkiye’nin seçkin tarihçileri, sosyal bilimcileri… Türkiye’nin en tepesindeki yeni değişimi masaya yatırdılar ve geçmişe dair yorumlarıyla geleceğe ışık tuttular. Erdoğan, söylediği gibi Atatürk’ten sonra devletle halk arasındaki kopukluğu onardı mı? Türkiye’nin bir restorasyona ihtiyacı var mı? ‘Yeni Türkiye’ eskisinden farklı mı? Cevapları zihninizi açacak.