Vücutta birçok işlevi olan böbreklerin sağlığını korumak için doğal besinlerin gücünden faydalanılması gerekiyor. Böbrek dostu besinler böbrek hastalıklarını önlemeye yardımcı olabilir. Uzm. Dyt. Nilay Keçeci, 10 Mart Dünya Böbrek Günü öncesinde böbrek sağlığına iyi gelen besinleri anlattı.
#BöbrekÇocuklarda idrar kaçırmaları, 4-5 yaş sonrasında gece ve gündüz idrar kaçırmaları olarak iki gruba ayrılır. Gündüz idrar kaçırmaları damla damla da olabilir, giysilerini ıslatacak kadar da olabilir. Gece alt ıslatmaları, 5 yaşından sonra ayda en az bir defa olmak üzere iki ay üst üste bu şikayet varsa bu durum hastalık olarak kabul edilir. Peki çocuklar neden idrar kaçırır? Çocuk Ürolojisi Uzmanı Prof. Dr. Halil Tuğtepe tüm merak edilenleri açıkladı.
#Çocuklarda İdrar KaçırmaUzmanlar son yıllarda çok fazla konuşulan paça çorbasının kemikler için herhangi bir faydası olmadığını, aksine zararları bulunabileceğini belirtti. Prof. Dr. Cihan Aksoy, uzun yıllardır sürdürülen ve Kuzey ülkelerin denizlerinde yaşayan Morina balığının derisinde bulunan kolajen peptit maddesi ile kireçlenme tedavisinde önemli bir aşama kat edildiğini, bugüne kadar kullanılan tüm tedavilerin aksine bu maddenin doğrudan onarmaya yardımcı olduğunu söyledi.
#BeslenmeTürk bilim insanlarının yaptığı bir araştırmaya göre paça çorbasının kemiğe faydası yokmuş. Aksine paça çorbası fazla tüketilmesi halinde karaciğer ve böbreklere zarar veriyor ve tansiyonu yükseltiyormuş. Uzmanlar, paça çorbasının aksine kemiklere kuzey denizlerinde yetişen morina balığının derisinde bulunan kolajen peptit maddesinin iyi geldiği görüşünde.
#PaçaSpor yapmak, hayatımıza kattığımız en anlamlı niteliklerden biri. Sağlıklı bir yaşam, berrak bir zihin, yaşamı kolaylaştıran kondisyon ve esnekliğin yanı sıra kendimizi iyi hissetmemizi sağlayan belki de en iyi araç spor ile uğraşmak... Bir sporcunun başarısını belirleyen pek çok koşul bulunur. Biz bu yazıda, sporda başarının temelini oluşturan en önemli etmenlerden beslenmeyi odağımıza alıyoruz.
#Egzersiz Öncesi Nasıl Beslenmeli?Vanderbilt Üniversitesi’nin yaptığı bir araştırma, "popüler diyet programlarını uygulayan hastalarda bir süre sonra ümitsizlik hissi, yorgunluk, uyku bozuklukları ve aşırı karbonhidrat tüketmeyle karakterli (şekerli, unlu gıdalar yemeye istek duymak) depresif bir ruh halinin oluştuğunu" gösterdi.