Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, özel eğitim kurumları ve öğretmenlerinin problemlerine yönelik, “Yıllardır konuşulan bir konu olan biometrik kimlik doğrulama sistemi için süreci başlattık” dedi. Üzerinde çalışılan bu sistemle, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin hayalet öğrenci kaydıyla devletten haksız ödenek almasının önüne geçilmesi amaçlanıyor.
#Milli Eğitim BakanıAile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yeni tip koronavirüs ile mücadelede Sosyal Güvenlik Kurumu tedbirleri kapsamında, “Kronik hastalarımızın 1 Ocak ve sonrasında süresi dolan sağlık raporları ve reçeteleri ikinci bir duyuruya kadar geçerli olacak." dedi.
#Son DakikaAile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri çerçevesinde, tüm özel sağlık hizmeti sunucularında zorunlu olan Biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemi’nin (BKDS) geçici süreyle askıya alındığını duyurdu.
#Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk"Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" yürürlüğe girdi. Kanunla, öğrencilere özel barınma hizmeti sunan kurumların iş yeri açma ve çalışma ruhsatı Milli Eğitim Bakanlığı’nca verilecek, mevzuata aykırılık tespit edilirse bakanlıkça kapatılabilecek. Çıraklık eğitimi zorunlu ortaöğretim kapsamına alınıyor. Başkalarının özgün fikirlerini, eserlerini atıf yapmadan kendi eseri gibi gösterenler, üniversite öğretim üyeliği mesleğinden çıkarılacak. Eğitim ve öğretim faaliyetlerini yapan ancak bu kanuna uygun kurum açma izniyle iş yeri açma ve çalışma ruhsatı düzenlenmeyen yerleri kuran veya işletenlere, asgari ücretin 20 katı idari para cezası uygulanacak ve bu yerler valiliklerce kapatılacak.
#Resmi GazeteMilli Eğitim Bakanlığı’nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek, yasalaştı. Böylece eğitim alanına önemli değişiklikler getirilirken, akademisyen kökenli milletvekillerine istedikleri üniversiteye dönüş hakkı ve emeklilik aylığıyla birlikte çifte maaş ödenmesine ilişkin madde ise geri çekildi.
#TBMMMEB'de müsteşar yardımcısı sayısı 5'ten 7'ye çıkarılacak. Öğrencilere özel barınma hizmeti sunan kurumların işyeri açma ve çalışma ruhsatı Milli Eğitim Bakanlığı’nca verilecek, mevzuata aykırılık tespit edilirse Bakanlıkça kapatılabilecek. Çıraklık eğitimi zorunlu ortaöğretim (lise) kapsamına alınıyor.
#MEBEğitim alanını düzenleyen tasarının, 11 maddesi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Buna göre Milli Eğitim Bakanlığı’nda müsteşar yardımcısı sayısı 5'ten 7'ye çıkarılacak. Öğrencilere özel barınma hizmeti sunan kurumların iş yeri açma ve çalışma ruhsatı Milli Eğitim Bakanlığı’nca verilecek, mevzuata aykırılık tespit edilirse Bakanlıkça kapatılabilecek. Akademisyenler proje okullarda müdürlük görevi yapabilecek.
#AkademisyenDanıştay kararıyla Kasım 2014’te kullanımı durdurulan ’biyometrik kimlik doğrulama sistemi’, Anayasa Mahkemesi’nin kararıyla bugün itibariyle yeniden yürürlüğe girdi. Bugün özel hastaneye gidecek olan SGK'lılar sisteme kaydolmadan muayene olamayacak.
#SgkÖzel hastanelerde kullanılmaya başlanılan "Biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemi" beraberinde güvenlik endişelerini de getiriyor. Eğer parmak ya da damar izi bilgileri siber korsanların eline geçerse, bu bilgiler ile bazı dosyalara ulaşılabilir, kişilerin biyometrik kimlik bilgileri değiştirilebilir.
SAĞLIK hizmet sunucuları tarafından organize edilen sağlık zirvesine katılmak üzere Antalya’ya gelen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, SGK tarafından yürütülen teknolojik çalışmalar ve bu çalışmaların gündeme gelmesiyle başlayan uygulama tartışmaları hakkında Hürriyet’e özel açıklamalarda bulundu.
SAĞLIK hizmet sunucuları tarafından organize edilen sağlık zirvesine katılmak üzere Antalya’ya gelen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, SGK tarafından yürütülen teknolojik çalışmalar ve bu çalışmaların gündeme gelmesiyle başlayan uygulama tartışmaları hakkında Hürriyet’e özel açıklamalarda bulundu.
Sağlık alanında yaşanan suiistimalleri önlemek üzeri, 1 Eylül'de uygulamaya girecek olan biyometrik kimlik doğrulama sisteminde tartışmalar bitmedi. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun başlangıçta sadece Japon Fujitsu firmasından almayı planladığı 'avuç içi damar izinden kimlik doğrulama' sistemi, 2500 dolarlık fiyat üzerine hem hastanelerin hem de diğer firmaların tepkisini çekince konu TÜBİTAK'a taşındı. Fujitsu'nun Türkiye için özel kara kutu geliştirdim fiyatı bu yükseltiyor, tezi üzerine kara kutu geçen yıl sonunda TÜBİTAK'a gönderildi. Ancak TÜBİTAK, kutuyu inceleyip rapor haline getirmeyince, SGK piyasayı parmak damar izinden kimlik doğrulama sistemi üreten 4 firmaya daha açtı. Ama piyasa Fujitsu'nun şartlarıyla 4 firmaya açılınca, fiyatlar 500 dolar yerine 1500 dolara inebildi.
#DolarBlokchain teknolojisi bitcoin ile beraber hayatımıza giren önemli bir kavramdır. Özellikle son dönemlerde kripto varlıkların değerlerinin büyük ölçüde artması kripto paralara ve blok zincir teknolojisine olan ilgiyi artırmaktadır. Özelikle işletmeler ve büyük firmalar bu teknoloji ile verilerini güvenle işleme imkanı bulmaktadır. Peki bu alanda hizmet veren Dock coin nedir? Hangi borsalardan alınır tüm detayları ile derledik.
#Dock Coinİçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da yeni yerli e-Pasaport, yerli e-Mavi Kart ve yerli e-Sürücü Belgesi tanıtım toplantısında konuştu. Bakan Soylu, yeni e-Sürücü Belgesi ve yeni e-Pasaportlarda 'Turkey' yerine ilk kez 'Türkiye' ifadesi kullanılacağını da açıkladı. Konuşmasında vatandaşlık verilen Suriyeli sayısını da duyuran Soylu, "Bugüne kadar kriterleri sağlamak suretiyle vatandaşlık hakkı kazanan ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Suriyeli sayısı 200 bin 950'dir" dedi.
#Ankara