Şef Ebru Baybara Demir gastronomi dünyasının en prestijli ödüllerinden olan Basque Culinary World Prize’a değer görüldü. Gastronomi alanına yaptığı katkılar sebebiyle ödüle aday gösterilen Demir, Hatay’da kurduğu Gönül Mutfağı’yla binlerce depremzedeye yemek dağıtıyor ve para ödülünü burada kullanmayı planlıyor.
#Ebru Baybara DemirUŞAK Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fulya Taktak’ın geliştirdiği narenciyelerin tüketiminden geriye kalan kabuk, yaprak, posa gibi biyoatıkların ilaç ve kozmetik sanayisinde hammadde olarak kullanılabilmesini içeren geri dönüşüm projesi Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından kabul edilerek maddi destek almaya hak kazandı.
#TÜBİTAK- Antalya'da güneş enerjisi, biyogaz, biyoatık ve enerji verimliliği konularında sektör mensupları, enerji yatırımcıları ve yatırım yapmayı düşünenleri bir araya getiren fuar, 2 Kasım'a kadar açık kalacak - Yenilenebilir Enerji Genel Müdür Yardımcısı Usta: "Ülkemiz dünyada 2002 yılından bu yana elektik ve doğal gazda Çin'den sonra en fazla talep hızı artışına sahip ikinci büyük ekonomi konumundadır"