İtalyan mutfağında tiramisu, çok yağlı ve yumuşak bir peynir olan mascarpone ve 'biscotti savoiardi' denilen bisküvilerle yapılır. Türkiye'de mascarpone peynirini bulmak çok zor olduğu için tariflerde genellikle tuzsuz labne peyniri kullanılır. Biscotti savoiardi'yi ise marketlerde kedidili bisküvi adıyla bulabilirsiniz. Peki, orjinal tiramisu nasıl yapılır? İşte, tiramisu tarifi, malzemeleri ve yapılışı...
#Tiramisuİtalya mutfağının klasiklerinden tiramisu, dünyanın farklı yerlerinde de keyifle tüketiliyor. Kedi dili bisküvinin labneli kremayla uyumuna bayılacaksınız. Ayrıca görünümü de lezzeti kadar güzel. Peki tiramisu nasıl yapılır? İşte tiramisu tarifi, malzemeleri ve yapımı... Şimdiden afiyet olsun...
#Tiramisu Nasıl YapılırYaz aylarının benim için en güzel meyvesi tartışmasız karadut! Sosunu yapıp cheesecake’in üzerine döküyor veya limonatalara ekliyorum. Reçelini kaynatmayı da seviyorum, tatlılarda bitter çikolatayla birlikte kullanmayı da... Semizotu salatasına ve peynir tahtalarına çok yakıştırdığım karadutu, bazen etleri marine edeceğim sosa bile ekliyorum. Neye katarsanız katın muhteşem uyum sağlayan bu özel meyveyle mutfağımda neler yapıyorum, anlatayım...
#Karadutİtalyan mutfağının en sevilen tatlılarından tiramisu artık sadece İtalya'da değil dünyanın dört bir yanında yapılan ve zevkle tüketilen bir lezzet haline geldi. Kelime anlamı "Beni neşelendir" olan tiramisu, gerçekten de yiyene keyif veren bir tatlı. Peki evde tiramisu yapmak istiyorsanız nelere dikkat etmelisiniz? İşte bu nefis İtalyan lezzetini sofrasında misafir etmek isteyenler için tiramisu yapımı ve püf noktaları...
#Tiramisu TarifiPeksimet, Paxamas, Paximadi, Bisküvi, Biscotti, Biscuit. Farklı coğrafyalarda kullanılan bu kelimelerin hepsi “İki kere pişirilmiş” anlamına geliyor ve ortak bir pişirme yöntemini ifade ediyorlar. Pişirme yöntemi sayesinde kupkuru olan bu yiyecekler, bundan yüzyıllar öncesinde her yolcunun heybesinde taşıdığı bir yol yemeğiydi.
#Peksimet