Doğanın kıymetini içinde bulunduğumuz salgın döneminde çok iyi anladık… Yaz sezonu tüm hızıyla devam ederken farklı bir tatile çıkmak istiyorsanız tercihiniz çiftlik otellerinden yana olabilir. Dalından hormonsuz domatesi, biberi koparıp yiyebileceğimiz, hem eğlenip hem de dinlenebileceğimiz adresleri jürimize sorduk. 10 farklı adresi sıraladık.
#GazetehaberleriDünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer alan Paris Sorbonne Üniversitesi Coğrafya Bölümü’nden 1994 yılında mezun olan Tuncelili Hava Arslan (48), doğduğu topraklara dönerek tarım işine girdi. Hava Arslan, Karabörk köyünde babasına ait tarlada yağ bitkilerinden aspir üretimine başladı.
#SorbonneKenevir bitkisi ve üretiminin ‘keşfi’, 4 Mayıs 2018 yılında Samsun Vezirköprü’de kenevir ekimi ile ilgili törenle gündeme girmişti bizce. Kenevir konusunda birçok toplantıya katıldık, bu tarımın ekonomimizi nereye götüreceği konusunda birçok yazı yazdık. Belki bugüne kadar bu tür yazıların sayısı 50’yi bulmuştur.
#YazarKolza tohumu, dünya çapından yaygın olarak aşçılar tarafından önemli görülen yağı için yetiştirilmektedir. Bunun en önemli sebebi ise herhangi bir mutfak yağına göre çok daha düşük doymuş yağ oranına sahip olmasıdır. Sizin için Kolza tohumu nedir ve ne işe yarar? Kolza tohumu faydaları ve özellikleri konularını tüm detaylarıyla birlikte derledik.
Aspir çok dallı bir yapıya sahip, otsu, deve dikenine benzer nitelikte olan yıllık bir bitkidir. genellikle aspir yağı üretimi yapılması amacı doğrultusunda yetiştirilen aspir bitkisinin tohumları yağ yapımı için önemli bir hammaddedir. Sizin için Aspir tohumu nedir ve ne işe yarar? Aspir tohumu faydaları ve özellikleri konularını detaylarıyla derledik.
Gelecek nesillere daha yaşanabilir ve yeşil bir dünya bırakma hedefiyle 2020 yılını “Sürdürülebilirlik Yılı” ilan eden Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), “Sürdürülebilirlik Yılı”nı “Sıfır Atık Belgesi” alarak taçlandırdı.
#İhracat