SBK davasında Türkiye’deki şirket hisselerine el koyma kararı

Güncelleme Tarihi:

SBK davasında Türkiye’deki şirket hisselerine el koyma kararı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2022 07:00

ABD’nin Utah eyaletinde görülen Sezgin Baran Korkmaz (SBK) davasında, mahkeme daha önce suçlu bulunan sanıklardan Lev Aslan Dermen’in mallarına el konulması kararı aldı.

Haberin Devamı

Hâkim Jill Parrish, kararında hakkındaki 10 suçlamanın tümünden suçlu bulunan Dermen’in ceza davasının suçluluk ve müsadere aşamalarında sunulan kanıtlara dayanarak, savcılığın Türkiye’de tespit ettiği şirket hisseleri ve mülklere el koymasına hükmetti.

511 MİLYON DOLARLIK VURGUN

ABD maliyesini biodizel sahtekârlığı ile 511 milyon dolar dolandırarak bu paraların önemli bir bölümünü Türkiye’ye aktardığı öne sürülen Dermen’in bu işlemleri aynı davada tutuklu olarak yakında yargılanacak olan SBK ile Türkiye’de ortak açtıkları banka hesapları üzerinden yürüttükleri kaydedildi. Lev Dermen ve Jacob Kingston’ın suçlulukları kesinleşirken, ceza duruşmaları 16 Ocak’ta yeniden hâkim karşısına çıkmayı bekleyen Korkmaz’ın duruşmasından sonra belirlenecek. Türkiye’de hisselerine el konulmasını istenen şirketler de şöyle sıralandı: Komak, SBK Holding A.Ş., Mega Varlık, Biofarma, Isanne, Setap Teknoloji, Blane Teknoloji. Hâkim ayrıca, itirafçı olan sanık Jacob Kingston’ın dolandırıcılık gelirlerinin önemli bir bölümünün kara para aklama işlemleri için Türkiye ve Lüksemburg’a aktarıldığını itiraf ettiğini hatırlattı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!