Bilişim Sektörü haberleri sayfasında Bilişim Sektörü hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1601 Bilişim Sektörü haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
“Siber Güvenlik ve Sürdürülebilir Çözümler”in ele alındığı “Netcom Akademi Zirve 8” etkinliğinin sponsorluğunu üstlenen Huawei’nin Kurumsal İş Çözümleri Ülke Müdürü Serdar Yokuş, bilişim sektöründeki yeni trendleri anlatarak, sektöre ilişkin uzun vadeli ön görülerini paylaştı.
#Bilişim SektörüBilişim Teknolojileri Meslek Seçimi ve Ücretler araştırmasına göre, Türkiye’de bilişim sektöründe en çok aranan ve gelecek vaad eden meslek yazılım mühendisliği oldu. Araştırmaya göre, her yıl %3 ila 4 artan sektörel istihdama rağmen temel sorun, nitelikli üniversite mezunu ve kalifiye ara eleman bulmadaki zorluk.
#MezunBilişim sektörünün gelişimi ve bunun için yapılabilecek atılımlar konusunu TESAN Genel Müdürü Rüştü Arseven ile konuştuk.' Türkiye bilişim sektörünün gelişebilmesi için neler yapılmalı? Türkiye IT sektörü nasıl atılım yapar? '
#Bilişim SektörüBilişim sektöründe istihdam konusunda yaşanan sorunları Alcatel-Lucent Teletaş Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Kıvılcım'a sorduk. ' Bilişim sektörü nitelikli insan kaynağı bulmakta sıkıntı çekiyor.Gereken insan kaynağa ulaşmak için neler yapılmalı? İstihdam sorunları nasıl çözülmeli?
#Bilişim SektörüAlcatel-Lucent Teletaş Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Kıvılcım, bilişim firmalarının sektörün gelişimi adına neler yapması gerektiğini bizlerle paylaştı.' "Bilişim sektörünün gelişimi için iş birliklerine ihtiyaç duyuluyor. Devlet, üniversite ve sektör iş birliği gelişim için olmazsa olmaz. İnsan kaynağı sorunun çözümü için firmalara da önemli görevler düşüyor."
#Bilişim SektörüAlcatel-Lucent Teletaş Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Kıvılcım, "Türkiye'de bilişim sektörünün gelişimi için ne yapılmalı?" sorumuzu sizler için yanıtladı.' Bilişim sektöründeki büyüme ekonomiyi nasıl etkiliyor? Bilişim firmaları neyi hedeflemeli? Bilişim sektörünün büyümesi için neler yapılmalı?
#AlcatelRusya menşeli Telegram sosyal medya platformunun patronu Pavel Durov, önceki akşam Fransa’nın başkenti Paris’te gözaltına alındı. Hakkında Fransa’da yakalama kararı olmasına rağmen bu ülkeye giden Durov’un geçen hafta Bakü’de Putin ile görüşmek istediği ancak reddedildiği bildirildi.
#TelegramSon bir yılda BIST 100 endeksinin sağladığı getirinin enflasyonun altında kalması, uzmanların sene başında yatırımcılara hisse senedi alımlarında seçici olmaları için yaptıkları uyarıları hatırlattı. TÜİK verilerine göre 2024 Temmuz itibarıyla bir yıllık enflasyon yüzde 61.78 olurken; Borsa İstanbul verilerine göre BIST 100 endeksinin bir yıllık getirisi yüzde 33’te kaldı. Ancak uzmanların uyarılarını dinleyerek ‘doğru sektörü’ bulan yatırımcıların sağladığı getiri, yüzde 150’yi aştı. Uzmanlar, ‘yeni dönemin yeni hisseleri’ ile ‘yıldızı sönen sektörleri’ Hürriyet’e değerlendirdi.
#BorsaFutureLog Türkiye Üst Yöneticisi Selçuk Ceylan, FutureLog’un Almanya, Fransa, Dubai, Singapur, Endonezya, Tayland ve Avustralya’da yönetim merkezleri bulunduğunu, 2023 yılında da Türkiye’de etkin şekilde yapılanmasını tamamladığını aktardı.
#Yapay ZekaTürk yazılım ve bilişim sektörü, pazar gücünü artırmak için 25-27 Nisan 2024 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek Mobilefest İletişim Teknolojileri Fuarı ve Konferansı’nda yer alacak.
#Mobilefest İletişim Teknolojileri FuarıÖzbekistan’ın başkenti Taşkent’te düzenlenen, ICTWEEK’te yeni nesil teknolojilere dair pek çok ele alındı. Etkinlik kapsamında 26 Ekim’de gerçekleştirilen ve yoğun ilgi gören dış kaynak forumuna, Özbekistan Cumhuriyeti Dijital Teknolojiler Bakanı Sherzod Shermatov da katıldı. Etkinlik kapsamında gerçekleştirilen sunumlarda Özbekistan’ın bilişim ihracatını yıllık 5 milyar dolara çıkarmayı hedeflediği belirtildi.
#ÖzbekistanUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Milli Teknoloji vizyonumuzun en güzel örneklerinden biri olmuştur. Projelerimizde yerlilik ve milliliğe büyük önem veriyoruz. Ülkemizi yüksek teknoloji üretim üssü haline getireceğiz” dedi.
#Abdulkadir UraloğluHürriyet Gazetesi ve TÜGİAD ortaklığında Ankara’da düzenlenen ‘TÜGİAD Ekonomi ve Güncel Dinamikler Platformu’nda, Ticaret Bakanlığı’nın destek ve teşvikleri, ekonomik gelişmeler, enerji maliyet artışları ele alındı. TÜGİAD Başkanı Nilüfer Çevikel, sanayicinin kendi enerjisini üretmek için kullandığı yerli panelde üretimin henüz yeterli kapasiteye ulaşılmadığını belirterek “Yeterli panel üretilene kadar biz yerli yabancı ayırmadan panele destek verilmesini istiyoruz” dedi.
#TÜGİADTÜGİAD ve Hürriyet Gazetesi’nin birlikte düzenledikleri ‘TÜGİAD Ekonomi ve Gündem Dinamikleri Toplantısı’nda konuşan TÜGİAD Ankara Şube Yönetim Kurulu Başkanı Burak Dalgıç, küresel ekonomideki değişim ve dönüşüme dikkat çekti. Dalgıç, “Bu dönüşümlerden etkilenmemek için öncelikle yenilikçiliğe açık olmak gerek. Yüksek teknolojiyi yakından takip etmek, bilginin artan değerini kabul etmek, iş gücünde yeni modelleri öngörebilmek gerek” dedi.
#TÜGİADYükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi (DDO) Başkanlığı arasında ‘Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulları’nın Açılmasına İlişkin Protokol’ imzalandı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, “Yükseköğretimde mevcut siber güvenlik eğitim içeriklerinin zenginleştirilmesini, siber güvenlik öğretim programlarının yaygınlaştırılmasını ve siber güvenlik alanındaki istihdamın artırılmasını hedefliyoruz” dedi.
#Dijital Dönüşüm OfisiMetaverse’te bugün yaşanan gelişmeler alternatif evrenin geleceğine ışık tutuyor. Anlaşılan o ki; metaverse’te kazançlı yatırımlar yapabilir, meslek sahibi olabiliriz. Ama yakın gelecekte bağımsız bir metaverse ekonomisi olası görünmüyor.
#Umut Fırat EroğluElektronik ürünlerin üretiminde çok önemli bir yere sahip olan çip, yani yarı iletken tedariki Rusya-Ukrayna savaşıyla zora girdi. Yarı iletken üretiminde kullanılan paladyum, neon gazı, nikel gibi birçok hammaddeyi bu iki ülkeden temin eden firmalar, savaşın etkisiyle siparişlerin gecikeceğini bildirdi.
#ElektronikYeni yıla çarşamba başlayacak bir retroyla merhaba diyoruz. Merkür’ün Kova burcunda gerileyeceği 12-26 Ocak tarihleri öncesinde banka, sosyal medya, e-ticaret sitesi hesaplarımızın güvenliğini arttırmakta fayda var. Geri hareketine 26 Ocak-6 Şubat döneminde Oğlak’ta devam eden Merkür iş, kariyer ve para konularında sorunlara, gecikmelere neden olabilir.
#AstrolojiDünyanın ilk internet ülkesi Plumia, gerçek vatandaşlık haklarına sahip olmayı ve diğer ülkeler tarafından tanınmayı hedefleyen dijital bir kolektif. Topluluğa katkıda bulunabilecek herkese açık olan Plumia’nın vatandaşı olmak için internet sitesini ziyaret etmek yeterli.
#PlumiaResmi adı United States (Amerika Birleşik Devletleri) olan Amerika, 19 Nisan 1775 yılında bağımsızlığını ilan etti. Başkenti Washington DC olan ülke 50 eyaletten oluşur. Amerika Birleşik Devletlerinde otomotiv, gıda ve bilişim sektörü gelişmiştir. En fazla ihraç ettiği ürünler ise bilgisayar, cep telefonu ve otomatik bilgi işlem makineleridir. Amerika hangi kıtada, hangi dine mensup, hangi dili, alfabeyi ve takvimi kullanıyor? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Amerikaİzmir'in önde gelen kamu ve sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere özel sektör ile üniversitelerinin bir araya gelerek kurduğu Yazılım ve Bilişim Sanayicileri Kümelenme Derneği (YABİSAK), kenti yazılımda dünyanın önemli merkezlerinden biri yapmayı hedefliyor.
#YazılımcıTürkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Başkanı Tayfun Küçükoğlu, geçen yıl bilişim sektörü dışında yüzde 9,1'lik artışla en yüksek büyümeyi inşaat malzemeleri sanayisinin gösterdiğini belirterek, "Bu büyümeden aldığımız güçle, ülkemiz ekonomisine katkımızın giderek daha fazla artacağına inanıyoruz." ifadesini kullandı.
#Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri DerneğiHuawei Türkiye Enterprise İş Grubu’nun her sene düzenlediği Ekosistem İş Ortakları Zirvesi (Huawei Turkey Ecosystem Partner Summit 2021) bu yıl 23 Şubat’ta hem fiziksel katılımla hem de çevrimiçi olarak gerçekleşti. Huawei Türkiye iş ortakları ve bilişim sektörü profesyonellerinin ilgi gösterdiği, 400’den fazla kişinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte söz alan Huawei Türkiye Genel Müdürü Jing Li, Türkiye’nin hem kamu kurumları hem de özel sektördeki dijital dönüşümüne katkıyı artıracaklarını söyledi.
#Huawei"İstihdam, Eğitim Ve Sosyal Politikalar Sektörel Operasyonel Programı kapsamında uygulanmakta olan “VOC-TEST Merkezleri III Hibe Programı kapsamında desteklenen Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) - Bahçeşehir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (BAUSEM) “Dijitalleşme Çağında Geleceğin Meslekleri İçin Yeni Ufuklar Projesi” açılış konferansı online/çevrimiçi olarak gerçekleşti.
#TübisadTicaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Yenilikçilik, özgün tasarım ve inovasyon kabiliyetlerimiz hızla yükselmektedir. Yabancı yatırımcıların Türkiye'nin bu özelliklerini iyi okuyabilmesi kendileri açısından faydalı olacaktır" dedi.
#Ticaret Bakanı Ruhsar PekcanErnst & Young Türkiye'nin (EY) "Birleşme ve Satın Alma İşlemleri 2020 Raporu"na göre, Türkiye'de işlem sayısı 209 ile 2019 yılınaparalel seyrederken, işlem hacminde 6,9 milyar dolarla yüzde 153 artış gerçekleşti.
#Ernst & Young TürkiyeBilişim Zirvesi’20; kanaat önderlerinin, teknoloji ve bilişim sektörü paydaşlarının, akademisyenlerin, iş ve kamu dünyası yöneticileri ile sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla gerçekleşti. ‘Kuantum Teknolojisi’ni ve getireceği yeniliklerin her açıdan ele alındığı Bilişim Zirvesi’nde; ilgili bakanlık ve kurul temsilcilerinin yanı sıra dünyadan konusunun uzmanı birçok isim ve iş dünyası, Kuantum Teknolojisi özelinde gelecek senaryoları ile öngörülerini paylaştı. Kamu temsilcileri konuşmalarında, kuantum teknolojisinin her alana katacağı hıza, bugünden harekete geçilmesi gerektiğine dikkat çekerken, kuantum teknolojisinin barındırdığı yetenekler ile ortaya çıkabilecek risklere vurgu yapıp, hayatımızdaki şifre sisteminin baştan aşağıda değişeceğini belirtti. Konuşmacılar, yaşanan COVID-19 salgınının teknolojinin değişim hızına değindi.
#Teknoloji