Güncelleme Tarihi:
ANTALYA Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Teknopark’ın öncülüğünde Antalya’da ilk defa düzenlenen yeni iş modelleri, yeni işletmeler ve stratejilerin değerlendirildiği Dünya Melek Yatırım Forumu Dünya Kongresi ve Akdeniz Kongresi (WBAF 2022) açılış töreniyle başladı. Kundu’da bir otelde 92 ülkeden 500 civarında melek yatırımcının katıldığı foruma, Antalya Valisi Ersin Yazıcı’nın yanı sıra Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ali Bahar, üst düzey yabancı devlet yöneticileri, bürokratlar, iş insanları, girişimciler ve yatırımcılar katıldı.
ÖRNEK BİR DÜNYA ŞEHRİ
Forumda konuşan Antalya Valisi Yazıcı, Akdeniz’in incisi ve yükselen değeri Antalya’ya melek yatırımcıların ilgisinin giderek artacağını söyledi. Antalya’nın turizmde kaliteli hizmet sunma konusunda iddialı bir şehir olduğundan bahseden Yazıcı, “Antalya ne kadar turizm ile ön plana çıksa da önemli bir tarım üssü. Türkiye’nin örtü altı tarımının yüzde 68’i bu şehirden üretiliyor. Turizmden tarıma, ticaretten sanayiye şehir olarak başarılı işlere imza atıyoruz. Bu başarılı işleri ortaya çıkarırken dünya standartlarında en kaliteli hizmetle yapıyoruz. Özellikle turizm noktasında sunduğumuz hizmette dünyada bir numarayız diyebilirim. Turizm de en kaliteli hizmeti Antalya olarak biz sunuyoruz. Melek yatırımcıların Antalya’mıza olan ilgisini zaten biliyorduk. Ama ben inanıyorum ki bu forumla Akdeniz’in incisi ve yükselen değeri Antalya’mıza melek yatırımcıların ilgisi daha da artacak ve güzel işler ortaya çıkacak” dedi.
92 ÜLKEDEN 500 MELEK YATIRIMCI
Kongrenin ana temasının salgın sonrası ekonomilerde girişimcilerin, devletler ve kamu tarafından nasıl daha fazla desteklenebileceği ve finansal ürünlerin nasıl geliştirilebileceği olduğuna değinen Dünya Melek Yatırım Forumu Başkanı Baybars Altuntaş da şöyle bilgi verdi: “92 ülkeden 500 küsur Melek Yatırımcı’ya ev sahipliği yapıyor şu an Antalya. Melek Yatırımcıların toplam yatırım kapasitesi dünya çapında 500 milyar doları geçti. Sadece Avrupa’da geçen yıl 9 milyar Euro yatırım yapıldı ve pandemi dolayısıyla bu rakamlar düşmedi. Startuplar, pandemi sonrası dijital ekonomiye geçişte önemli bir köprü rolü oynamaya başladı.”
ENDÜSTRİ 4.0 VE DİJİTAL EKONOMİ
Antalya OSB ve ATSO Başkanı Ali Bahar da forumun Antalya’da gerçeklemesinin şehir için büyük bir şans olduğunu vurguladı. Bahar, şöyle konuştu: “Her yıl 15 milyonun üzerinde yabancı turiste ev sahipliği yapan Antalya’da, gelişen teknoloji ile birlikte turizm sektöründe müthiş bir dönüşüm ve değişim yaşandığını yakından görüyoruz. Biliyoruz ki bir sosyal medya kullanıcısının her bir sayfa ziyareti, her bir beğenisi yazılımcılar için hizmet ve destinasyon tercihine dair son derece önemli ipuçları barındırıyor. Bu ipuçlarını kullanarak o kişiye kendi evinde ulaşmak gerekiyor. Bunun yolu turizm sektörü ve bilişim sektörü entegrasyonundan geçiyor.”