Turkcell, siber saldırı tehdidinin savaşların önüne geçtiği günümüzde, Türkiye’nin “sanal sınırlarını” koruyacak uzmanları eğitmek amacıyla hayata geçirdiği Cyber Camp’in üçüncü dönemini gerçekleştirdi. Programa başvuran 1700 kişi arasından seçilen 24 kişi, 10 günlük süren eğitimleri tamamladı. Eğitimde üstün başarı gösteren adaylar ise Turkcell’in Siber Güvenlik Merkezi’nde siber güvenlik uzmanı olarak istihdam edilme hakkı kazandı.
#TurkcellBilişim İnovasyon Derneği ve Boğaziçi Üniversiteliler Derneği tarafından düzenlenen ‘Teknoloji Açık Tarafta Gelişiyor: Açık Kaynak Sistemlere Göç’ konulu panelde konuşan Mehmet Fatih Zeyveli, Türkiye’nin 2017 yılı yazılım sektörü hacminin 16 Milyar TL olduğunu ve bunun 2 Milyar TL’sinin yurt dışı kaynaklı kapalı kodlu sistemlere harcandığını belirtti. Yurtdışına giden paranın yurtiçinde kalması için açık kaynak özgür yazılımlara öncelik verilmesini söyleyen, Açık kaynak kodlu yazılımların aslında milli olduğuna dikkat çeken, Zeyveli, “Dijital dünya, açık kaynak kodlu sistemler tarafında gelişiyor. Gelişmek istiyorsak “open source” dünyaya ayak uydurmak zorundayız.” dedi.
#Açık Kaynak KodTurkcell Yönetim Kurulu Başkanı Akça "1 saatlik bir siber saldırının maliyeti 1 milyar dolar. Bunlar korkunç rakamlar" dedi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Fatih Sayan ise, siber savaşların artık konvansiyonel savaşların da önüne geçtiğine işaret etti.
#Ahmet AkçaYükseköğretimde uluslararasılaşma kapsamlı bir konu. Makaleye, hem dünyadan hem de ülkemizden kısa tarihsel bilgiler sunarak başlamak istedim… Yüksek öğretimde uluslararasılaşma kavramı üniversitelerin tarihi kadar eski. Literatürde 8’inci yüzyılda Endülüs, 9’uncu yüzyılda Bağdat, 13 ve 14’ncü yüzyılda Semerkant ve Buhara, daha sonra Roma ve İstanbul hep etkileyici eğitim merkezleri olarak anlatılır. Abbasiler döneminde Bağdat, Endülüs Emeviler döneminde, Kurtuba (Cordoba) en üst düzeyde değerlendirilen bilim merkezleri olarak sunulur.
#Konuk YazarMesleki eğitim okulları, ülkemizde, Tanzimat Fermanı’nın yayınlanmasını takiben, 1857’de Maarif Nezareti Nizamnamesi ile bölgesel ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak açılmaya başlandı.Askeri Baytar Mektebi, Orman Mektebi, Ziraat Talimnamesi o dönemin ilk meslek okulları arasında yer aldı. Cumhuriyet döneminin de öncü Mesleki ve Teknik Okulları olarak değerlendirilirler…
#Konuk YazarCumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutlarken Türkiye yükseköğretiminde kadınlarımızın yürüdüğü yolu ifade edebilmek ve bu zorlu süreci desteklemek için atmamız gereken adımları değerlendirmek gerekiyor. Kadınlarımızın eğitim, araştırma ve teknolojide gösterdiği başarılar ülkemiz için büyük gurur kaynağı.
#Konuk YazarÖnümüzdeki 5 yıl içinde, ne gibi yeni çalışma alanlarının ortaya çıkacağı ve bu alanlarda yeniden inşa edilen meslekler; akademide, iş dünyasında ve medyada sıkça işlenen ve tartışılan bir konu. Bu tartışmaların merkezinde ise bu yeni alanlarda ve dönüşen diğer birçok meslek alanında hangi yetenek ve becerilerin talep edileceği yer alıyor.
#Konuk YazarSanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Türk teknoloji şirketlerine yapılan yatırımlar büyük bir ivme kazandı. 2021 yılında Türk girişimlerinin fonlardan aldıkları yatırım, bir önceki yıla kıyasla 9 kat artarak 1.5 milyar dolara ulaştı. Bu yılın ilk 9 ayında geçtiğimiz yılın tamamındaki yatırım rakamını yakaladık” bilgisini verdi.
#Mustafa VarankSanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Türk teknoloji şirketlerine yapılan yatırımlar büyük bir ivme kazandı. 2021 yılında Türk girişimlerinin fonlardan aldıkları yatırım, bir önceki yıla kıyasla 9 kat artarak 1,5 milyar dolara ulaştı. Bu yılın ilk 9 ayında geçtiğimiz yılın tamamındaki yatırım rakamını yakaladık" dedi.
#Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Mustafa VarankSanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Türk teknoloji şirketlerine yapılan yatırımlar büyük bir ivme kazandı. 2021 yılında Türk girişimlerinin fonlardan aldıkları yatırım, bir önceki yıla kıyasla 9 kat artarak 1,5 milyar dolara ulaştı. Bu yılın ilk 9 ayında geçtiğimiz yılın tamamındaki yatırım rakamını yakaladık" dedi.
#İstanbulİzmir merkez olmak üzere, Ege Bölgesi’ni Akdeniz çanağında yazılım ve bilişim sektöründe yerli ve yabancı firmaların kümelenme merkezi yapmak hedefiyle geçtiğimiz yıl kurulan Yazılım ve Bilişim Sanayicileri Kümelenme Derneği (YABİSAK) ilk genel kurulunu yaparak, yeni Yönetim Kurulu’nu seçti.Geçtiğimiz yıl 22 üye ile kurulan Yazılım ve Bilişim Sanayicileri Kümelenme Derneği (YABİSAK)’i ilk genel kurula hazırlayan kurucu Yönetim Kurulu, günümüze kadar gerçekleştirdiği çalışmalarla üye sayısını kısa sürede 33’e çıkardı ve Kule İzmir’de derneğin yönetim ofisini açtı.
#1İzmir merkez olmak üzere, Ege Bölgesi’ni Akdeniz çanağında yazılım ve bilişim sektöründe yerli ve yabancı firmaların kümelenme merkezi yapmak hedefiyle geçtiğimiz yıl kurulan Yazılım ve Bilişim Sanayicileri Kümelenme Derneği (YABİSAK) ilk genel kurulunu yaparak, yeni Yönetim Kurulu’nu seçti.Geçtiğimiz yıl 22 üye ile kurulan Yazılım ve Bilişim Sanayicileri Kümelenme Derneği (YABİSAK)’i ilk genel kurula hazırlayan kurucu Yönetim Kurulu, günümüze kadar gerçekleştirdiği çalışmalarla üye sayısını kısa sürede 33’e çıkardı ve Kule İzmir’de derneğin yönetim ofisini açtı.
#1Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu, Türkiye'de başarılı kadın girişimci sayısının her geçen gün arttığını belirterek, "Girişimci kadınların ürettikleri projeler, hayata yenilik, ülke ekonomisine katkı sağlarken tüm kadınlar için de ayrıca motivasyon kaynağı oluyor." dedi.
#KADEMTürkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği, 5 yıl önce hayata geçirdikleri “Yarını Kodlayanlar” projesini yaygınlaştırmaya devam ediyor. Proje kapsamında, kırsal bölgelerdeki öğrencilerin teknolojiye erişimini artırmak amacıyla 30 köy okulunda tam donanımlı teknoloji sınıfları kurulacak. Aynı zamanda EBA Destek Noktaları olarak kullanılacak olan bu sınıflarda öğrencilere kodlama başta olmak üzere çeşitli teknoloji eğitimleri verilecek.
#VodafoneTeknoloji ekosistemindeki başarılı faaliyetleriyle fark yaratarak Türkiye’nin dijital dönüşümünü güçlendiren kadın liderlerin ödüllendirildiği “Teknolojinin Kadın Liderleri” yarışması için başvurular 8 Mart’a kadar devam edecek. Microsoft Türkiye’nin Habitat Derneği ile iş birliği içinde düzenlediği yarışma kapsamında “Genç Teknoloji Yıldızı”, “Yeni Teknolojilerle Fark Yaratan Kadın Lider”, “Yılın Başarılı Kadın Girişimcisi (Start-up)”, “Engelleri Aşan Kadın” ve “Yılın Başarılı Kadın Eğitimcisi” kategorilerinde ödüller sahibini bulacak.
#Teknolojinin Kadın YıldızlarıTeknoloji Dünyası, “Türkiye’nin Yeni Teknoloji Yüzü” Cerebrum Tech’in zirvesinde bir araya geldi. Cerebrum Tech Kurucu & Yönetim Kurulu Başkanı Dr. R. Erdem Erkul, ekip arkadaşlarıyla birlikte "Cerebrum Tech" adını verdiği yeni oluşumunu, "dijital dönüşümde lider, güçlü bir ekosisteme sahip, çözüm ve ürünlerle ülkemizin dünyaya açılacak, gençlere girişimcilik alanında ilham olacak bir teknoloji şirketi" olarak tanımladı.
#TeknolojiBu yıl tüm dünya, her açıdan ve hiç olmadığı kadar hızlı değişti... Bir virüs geldi ve milyarların yaşamını altüst etti.. Bir zamanlar bilimkurgu filmlerinde görüp de “Yok artık” dediğimiz pek çok şey gerçek oldu. Şimdi yeni bir yıla giriyoruz ama sadece 2021’e değil, geleceğe, önümüzdeki döneme bakalım; bundan sonra neler olacak... Fütüristler Derneği’nden uzmanlar 10 başlıkta geleceği yorumladı.
#Gazetehaberleri