bilgisayar mühendisliği haberleri sayfasında bilgisayar mühendisliği hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 3374 bilgisayar mühendisliği haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Üniversite sınavına sayılı günler kaldı. YKS 2024 bu hafta sonu gerçekleştirilecek. ÖSYM tarafından organize edilecek sınav 8-9 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek. Sınav öncesi son hazırlıklarını sürdüren adaylar, hedefledikleri bölümün taban puanı ve sıralamasını da merak ediyor. Bilgisayar Mühendisliği taban puanları da bunlardan biri. Peki Bilgisayar Mühendisliği geçen sene kaç puanla aldı, tavan ve taban puan kaç? İşte ayrıntılar…
#Bilgisayar Mühendisliği Taban PuanlarıÜniversiteli adayların beklediği an geldi. ÖSYM, 2023 YKS sonuçlarını 20 Temmuz itibarıyla yayına aldı. Bilgisayar mühendisliği taban puanları 2023 YKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte araştırılmaya başlandı. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) bu yıl 17-18 Haziran’da gerçekleştirildi. ÖSYM tarafından düzenlenen AYT, TYT ve YDT oturumlarına 3 milyondan fazla aday katılım gösterdi. Adaylar, sınavda elde ettikleri puan durumuna göre ve üniversitelerin belirledikleri taban ve tavan puanlara göre tercih yapacak. Peki, Bilgisayar Mühendisliği taban ve tavan puanları belli oldu mu? İşte detaylar…
#Bilgisayar MühendisliğiÜniversiteli adayların beklediği an geldi. ÖSYM, 2023 YKS sonuçlarını 20 Temmuz itibarıyla yayına aldı. Bilgisayar mühendisliği taban puanları 2023 YKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte araştırılmaya başlandı. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) bu yıl 17-18 Haziran’da gerçekleştirildi. ÖSYM tarafından düzenlenen AYT, TYT ve YDT oturumlarına 3 milyondan fazla aday katılım gösterdi. Adaylar, sınavda elde ettikleri puan durumuna göre ve üniversitelerin belirledikleri taban ve tavan puanlara göre tercih yapacak. Peki, Bilgisayar Mühendisliği taban ve tavan puanları belli oldu mu? İşte detaylar…
#Bilgisayar MühendisliğiTürkiye’de, bilgisayar mühendisliği alanında kadın öğrencilerin oranının yetersiz olması, üniversite ve sektörde faaliyet gösteren bazı firmaları harekete geçirdi. ‘Kızlarımız Bilgisayar Mühendisi Oluyor’ projesiyle, İstanbul ve Kocaeli’de lise öğrencisi 100 kız öğrenciye bölüm tanıtımı yapıldı.
#Gebze Teknik ÜniversitesiMIT araştırmacısı ve ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Dr. Şeyda Ertekin, bilgisayar mühendisliğinin keyifli ve zor yanlarıyla birlikte eğitim sürecini anlattı. Üniversitede bu dalı seçmek isteyenlere önerilerde bulundu.
#Dr. Şeyda ErtekinSuriye’de rejim karşıtı muhalif güçlerin başkent Şam’da kontrolü ele geçirmesinin ardından Beşşar Esad rejimi devrildi. Esad ailesi Rusya'ya kaçarken İngiliz medyasında gözler devrik liderin eşi Esma Esad'a çevrildi.
#Esma EsadYükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, Savunma Sanayii Yapay Zeka Zirvesi’ne katıldı. YÖK Başkanı Özvar, zirvede yaptığı konuşmada, “Avrupa ülkeleri arasında son 10 yılda lisans mezunu sayısındaki artış oranında yüzde 118’le ikinci sıradayız. Doktora mezun sayısındaki artış oranı bakımından ise açık ara birinciyiz” dedi.
#YÖKİstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mağara Araştırma Kulübü, 2007 yılından beri Türkiye’nin dört bir yanındaki mağaraları araştırıyor. Ekibe yeni katılan mağaracılar ise teorik eğitimlerinin ardından ilk mağara deneyimini yaşamak ve pratik eğitim almak için Kırklareli’ndeki Dupnisa Mağarası’nda yerini alıyor. İTÜ Mağara Araştırma Kulübü’nün ‘mağara sınıfı’nda zor koşullarda gerçekleşen eğitime katıldım.
#MağaraYükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, “Stanford Üniversitesi tarafından yayınlanan 2024 Yapay Zekâ İndeksi Raporu’na göre; bilişim, bilgisayar bilimleri, bilgisayar mühendisliği ve bilgi teknolojisi alanlarında lisans düzeyindeki mezun sayıları bakımından sıralamalarda üçüncü ülke olduk” dedi.
#Prof. Dr. Erol Özvar‘Bir şirketi en iyi çalışanı anlatır’ dedik, sözü onlara verdik...Sodexo Avantaj’dan bir HR-tech markasına dönüşen Pluxee’nin dört çalışanı; iş ortamını, ne umduğunu-ne bulduğunu, bir günlük mesaisini anlattı. Yaptığımız röportajlarda şirketteki güçlü iletişim, işbirliği kültürünün günlük mesaiye yansıması, yan haklara verilen önem gibi başlıklar öne çıkarken ana duygunun güven ve değer görmek olduğunu gördük.
#Hürriyet İKYükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi'nin (TAÜ) yeni bir yükseköğretim modeli olarak bölgesel bir kurum olmanın ötesine geçerek uluslararası üniversite adaylara da hitap edeceğini çekeceğini söyledi.
#Türkiye-AzerbaycanTeknoloji şirketlerinden Cloud Software Group'un iştiraki olan dijital çalışma şirketi Citrix, Türkiye'de yeniden yapılandı. Yeniden yapılanma kapsamında, kurumsal yazılım sektöründe 25 yılı aşkın teknik ve satış yönetimi deneyimi olan Sevi Tüfekçi Karahallı Genel Müdür olarak göreve getirildi.
#CitrixGelişen teknoloji yazılımcı ihtiyacını da arttırdı. Türkiye’de yazılımcı sayısı 300 bin adedi aşarken, mesleğe başlamak için önce iyi bir eğitim almak şart. Eğitimin ardından bir uzmanlık alanı ve sürekli öğrenme isteği gerekli. Sektöre yeni başlayan bir yazılımcı yaklaşık 35 bin TL aylık gelire sahip olurken, deneyim ve kabiliyetler artıkça gelir 100 bin TL’lere çıkarabiliyor. Sektörün en önemli avantajı ise yurtdışında iş olanağı ve yabancı para cinsinden kazanç elde etmek.
#YazılımTeknolojiyle değişen yaşam koşullarına ayak uydurabilmek için yeni mesleklere ihtiyaç duyulacak. Uzmanlar, robotik mühendisliği, yenilenebilir enerji uzmanlığı, siber güvenlik uzmanlıklarının geleceğin meslekleri arasında olduğunu ve öğrencilerin meslek seçerken bilişim ve medikal alanlarına ilgi duyduğunu belirtti. Meslekler yapay zekâ ile dönüşürken uzmanlar, bazı mesleklerin yok olacağını ancak öğretmenlik, doktorluk gibi mesleklerin ise önemini yitirmeyeceğini söyledi.
#MeslekÖlçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (2024-YKS) Alan Yeterlilik Testleri (AYT) sözel, sayısal ve eşit ağırlık alanlarında Türkiye birincisi olan üç genç, Boğaziçi Üniversitesi'ni tercih etti. Eşit ağırlık alanında birinci olan Berra Kuruş ile sözel alan birincisi Fatih Emre Düzcan, İktisat; sayısal alan birincisi Arda Taşdemir ise Bilgisayar Mühendisliği bölümünde okumaya hak kazandı.
#YKSYükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları 13 Ağustos’ta açıklandı. Eğitim Uzmanı Salim Ünsal’a göre adaylar bu yıl tercilerinde, iş imkanını yüksek gördükleri yaşlı bakımı, sivil havacılık ve denizcilik gibi bölümlere yöneldi.
#Yükseköğretim Kurumları SınavıVakıf üniversitelerinde ücretlerin belli olmasıyla beraber bazılarının yabancı öğrencilere avantajlı ücretler sunduğu görüldü. Yabancı öğrenciye ucuz tarife uygulayan bazı üniversitelerde ücret farkları iki katını buluyor. Bazı vakıf üniversiteleri ise yabancılardan daha fazla ücret talep ediyor.
#Vakıf Üniversiteleri“Değerler yuvaya dönüyor” projesi ile tersine beyin göçüne destek olduklarını söyleyen Havelsan Yetenek Yönetimi ve İK Analitiği Müdürü Beytullah Coşkun, mühendislik ve diğer yüksek teknoloji alanlarında yurtdışında deneyim kazanmış kişilere ulaşmak için kariyer fuarları düzenlediklerini dile getirdi. Coşkun, “Bu proje ile nitelikli işgücü kazanımı, şirketimizin yenilikçi ve girişimci ekosistemini güçlendirme, yeni teknolojiler ve iş modelleri geliştirme, uluslararası deneyimin şirketimize transferi hedefleniyor” dedi.
#HAVELSAN AkademiBilgisayar Mühendisliği taban puanları ve başarı sıralamaları, YKS sonuçlarının ilan edilmesiyle merak ediliyor. Hedefledikleri üniversite ve bölümlerde üniversite eğitimini gerçekleştirmek isteyen adaylar puan ve başarı sıralamasına göre tercihlerini şekillendirecek. Bilgisayar Mühendisliği eğitimi almayı planlayan adaylar taban puanları listesine odaklandı. İstanbul, İzmir, Ankara ve diğer illerde yer alan üniversiteler, öğrencilere Bilgisayar Mühendisliği bölümü eğitimi imkanı da tanıyor. Peki 2024 Bilgisayar Mühendisliği taban puanları ve sıralamaları açıklandı mı, belli oldu mu? İşte Bilgisayar Mühendisliği taban puanları!
#Bilgisayar Mühendisliği Taban Puanları