Mumbar dolması ya da bumbar dolması, koyunun kalın bağırsaklarının iç harç ile doldurulmasıyla yapılan bir çeşit dolmadır. Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi illerinin büyük çoğunluğu ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin bazı illerinde yapılmaktadır. Yazın pek tercih edilmeyip, kışın daha fazla tüketilir. Peki, mumbar dolması nasıl yapılır? İşte, mumbar dolması tarifi ve malzemeleri...
#Mumbar DolmasOsmanlı saray mutfağından kavun dolması MasterChef programı ile yeniden gündeme geldi. Kavun dolması Fatih Sultan Mehmet'in en sevdiği yemeklerden biri olarak biliniyor. Peki, kavun dolması nasıl yapılır, hangi yöreye ait? İşte, kavun dolması tarifi ve malzemeleri...
#Kavun Dolması MasterchefKökeni Osmanlı saraylarına dayanan bıldırcın dolması yapımızor gibi görünse de evde de kolayca yapabileceğiniz lezzetli bir yemek. Özel günlerde de rahatlıkla menünüzde yer verebileceğiniz bıldırcın dolması nasıl yapılır merak edenlere, işte bıldırcın dolması tarifi malzemeleri ve yapımı...
#Masterchef Bıldırcın DolmasıBıldırcın dolması kökeni Osmanlı mutfağı denince akla ilk gelen yemeklerdendir. kadar dayanan bir yemek. Yapımı zor gibi görünse de aslında evde kolayca yapılabilir. Ekranların fenomen yarışma programıyla yeniden gündeme gelen Bıldırcın dolması MasterChef farkıyla sizlerle...
#Bıldırcın DolmaYaklaşık 700 yıl boyunca tarih yazan Osmanlı Devleti, hüküm sürdüğü dönem boyunca ünü sınırları aşan bir mutfak kültürüne de imza atmıştır. Atalarımızın çeşitli malzemelerle zenginleştirdiği Osmanlı mutfağı, eti yenen hayvanlardan oluşturulan yemeklere de ev sahipliği yapmıştır. Özellikle Osmanlı padişahlarının avlanmaya olan merakı, yaban ördeği ve bıldırcın gibi av hayvanlarıyla yapılan yemeklerin Osmanlı mutfağında önemli bir yere sahip olmasına neden olmuştur. Hatta Osmanlı döneminde Fatih Sultan Mehmet de sık sık ava çıkmış ve hizmetkarlarına bu av hayvanlarından yemekler hazırlatmıştır. Çoğu yemeğin ana malzemesini oluşturan kuşlar, böylece dilden dile dolanan şahane lezzetlerin de doğmasını sağlamıştır.
#Bıldırcın Dolması TarifiSaray mutfağından günümüz mutfağına kadar uzanan bıldırcın dolması, şık sofraların olmazsa olmaz lezzetlerinin başında geliyor. Hem göze hem de damağa hitap eden bıldırcın dolmasını ilk kez yapmak isteyenler, internette bıldırcın dolması tarifini araştırıyor. Peki, bıldırcın dolması nasıl yapılır? İşte, bıldırcın dolması tarifi ve malzemeleri.
#Bıldırcın Dolması TarifiYeme-içme, gezi, yeni mekan ve alışveriş tavsiyesi isteyen pek çok okur postası alıyorum. Pek yeni sayılmasa da ilk kez gitme fırsatı bulduğum bir mekan olan Mest’ten bahsetmek istiyorum bu hafta. Yılbaşı sofraları için de hazırlaması kolay, fiyakası büyük bıldırcın dolması tarifim var
1945’te kurduğu Beyti Restoran Florya’da hizmete devam eden Beyti Güler hem iyi bir et ustası hem de iyi bir et tüketicisi? Güler, et yemezse karnının doymayacağını söyledi ve ekledi: Balık yesem bile üstüne mutlaka et yerim. Çocukluğumda fıçılara et basılırdı. Bir kat et, bir kat tuz... Yani evimiz etsiz kalmasın diye her türlü önlem alınırdı