İsterseniz uzman olun isterseniz yepyeni bir ebeveyn, bebeğinizin bezini değişirken bazı sorunlar yaşayabilirsiniz. Bazı bebekler bezlerinin değişilmesinden nefret ederler, bu sebeple ebeveynleri de strese sokabilir. Bebeğinizin bezini değişme durumundaki kaosu en aza indirmek için yapabileceğiniz bazı şeyler var. İşte bazıları…
#Bebek Bezi Nasıl DeğişirHeyecanla beklediğiniz bebeğinize kavuştunuz. Peki, şimdi ne olacak? Endişelenmenize hiç gerek yok. Çoğu yeni anne, bebek bakımı hakkında hiçbir şey bilmediğini düşünür ve panikler. Fakat sakin olmalısınız. Bu dönemde birlikte ne kadar ten teması yaparsanız o kadar iyi.
#BebekSağlık Bakanlığı’nca, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele sürecinde alınacak tedbirler doğrultusunda, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde izolasyon odası veya alanı oluşturulacak, Kovid-19 teşhisi konulan hasta kişi o alanda kişisel koruyucu ekipman kullanan bir eğiticiyle izole edilecek.
#Sağlık BakanlığıBebeklerde görülen pişik sorunun neden kaynaklandığı anne ve babaların en çok merak ettiği konular arasında yer alıyor. Bu sorundan muzdarip ebeveynler, pişik sorununun altında yatan nedenleri ve önleme yollarını araştırıyor. Peki, bebeklerde pişik nasıl geçer? Pişiğe ne iyi gelir?
#Pişiğe Ne İyi Gelir?Prematüre olarak dünyaya gelen bebeklerin özellikle ilk dönemlerdeki bakımı biraz daha fazla hassasiyet gerektiriyor. Erken doğumlardan sonra ebeveynlere büyük görev düştüğünü söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Filiz Bakar, prematüre bebeklerin bakımının püf noktalarını açıkladı.
#PrematüreYaz aylarında özellikle bebeklik döneminde sık sık meydana gelen pişik cilt problemleri arasında kendini göstermektedir. Son derece hassas bir cilt yapısına sahip olan bebeklerde pişik, ciddi derecede acıya ve tahrişe sebep olmaktadır. Çocuk Hastalıkları Uzmanı Ersin Sarı, bebeklerde pişik ve tedavi yöntemleri hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.
#BebekMinik Alperen’in, kreşin servis aracında 9 saat unutularak hayatını kaybetmesi Türkiye’yi isyan ettirdi. Çocukların emanet edildiği servis araçlarının güvenilirliği tartışılıyor. Öte yandan, 3 yaşındaki Alperen Sakin’in ölümüyle ilgili ihmaller, sorumluların verdiği ifadelerle ortaya çıktı. İfadelerden anlaşılan bir başka acı gerçek ise okulda 2-3 yıl önce yine bir öğrencinin unutulup sonradan fark edilmesi oldu.
#GazetehaberleriBebeklerin ciltleri çok hassas olduğu için onları yazın ısı ve nem artışından, güneş ışınlarından, deniz ve havuz gibi suların yol açtığı olumsuz etkilerinden korumalıyız. Peki, ama nasıl? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Banu İnce Demirpençe, yazın bebeklerin cilt bakımı konusunda dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı.
#Bebek BakımıTemiz yatak kokusu kendimizi sakin ve huzurlu hissetmemizi sağlar. Yeterli sıklıkta değiştirilmeyen nevresim takımları ise hastalıklara davetiye çıkarır. Peki nevresimlerimizi ne sıklıkla değiştirmeliyiz? Özellikle yastık kılıfları neden daha kirli oluyor? Sadece yastık kılıfını sık değiştirmek yeterli mi? Yastığın kendisinin ve temizliği nasıl yapılmalı? Dermatolog Yasemin Fatih Amato, nevresim ve çarşaf temizliği ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.
#TemizlikŞimdilerde uykusuzluk sorununa çare olsun, uykuya dalmayı kolaylaştırsın diye pek çok insan ağırlıklı battaniye kullanıyor. Üreticiler bu battaniyelerin uyku kalitesini ve uykuda geçen süreyi artırdığını iddia ediyor. Peki ama uzmanlar ve araştırmalar ne diyor?
#BattaniyeÇağımızın en büyük sorunlarından biri olan uykusuzluk çoğu insanın ortak derdi. Şimdilerde bu soruna çare olsun diye pek çok insan ağırlıklı battaniye kullanıyor. Uyku kalitesini ve uykuda geçen süreyi artırması umuduyla alınan bu battaniyeler üreticilerin iddia ettiği gibi gerçekten işe yarıyor mu? Eskinin ağır yün yorganları yerine içine cam boncuklar veya plastik pellet koyularak üretilen bu battaniyeler sağlıklı mı? Bu konuda araştırmalar ve uzmanlar ne diyor?
#SağlıkHayatı boyunca hiç kilo problemi yaşamamış olan Bridget Houser, 2018'deki düğününden önceki aylarda açıklanamaz bir şekilde kilo almaya başladığını fark etti. Yaptığı koşuların mesafesini artırdı, arka arkaya yüksek yoğunluklu egzersiz dersleri aldı, gün boyunca genellikle yalnızca su, kahve ve meyve tüketti, akşamları da çoğunlukla sebzeden oluşan hafif bir yemek yedi. Ancak Houser ne yaparsa yapsın, bir türlü kilo veremiyor aksine kilo alıyordu. Üstelik yüzü de gittikçe yuvarlaklaşıyordu.
#Cushing Sendromu“Sürekli diyet ve spor yapıyorum ama hiç kilo veremiyorum!” şikâyetlerini çevremizde sıkça duyuyoruz. Bu durum “Aydede Yüzü” olarak da bilinen Cushing sendromu hastalığının habercisi olabilir. Bridget Houser’ın yaşadıkları da buna çok iyi bir örnek...
#SağlıkProgesteron hormonu, genel bir ifade ile kadınları hamileliğe hazırlayan ve düzenli bir şekilde üreme dönemindeki bir kadında yumurtalıklar vasıtası ile salgılanan bir hormondur. Progesteron, adet döngüsünün ortasında salgılanmaya başlar. Progesteron hormonuna dair bilgileri sizler için derledik.
#Sağlık