Beynin bir kısmına giden kan akışı azaldığında veya kesintiye uğradığında, beyin dokusunun oksijen ve besin almasını önleyen bir inme (felç) meydana gelebilir. Beyne giden kan akışının kaybı, beyindeki dokulara zarar verebilir. Beynin hasarlı bölgeleri tarafından kontrol edilen vücut bölümlerinde felç belirtileri ortaya çıkabilir.
#İnmeVAN'ın Gevaş ilçesi Anaköy'e bağlı, 3 bin 200 rakımda bulunan Çığır mezrasında, 3 gün önce evinin damını temizlerken dengesini kaybedip, düşmesi sonucu bel kemiği kırılan İsa Metin (61), kaldırıldığı hastanede yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu. Normal servise alınan Metin, kendisini helikopterle hastaneye ulaştıran sağlık ekibi ile operasyonu yapan doktora teşekkür etti. Ameliyatı gerçekleştiren Doç. Dr. İsmail Gülşen, hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.
#VanBelinizden dizinize doğru inen dayanılmaz ağrılar, bacaklarda karıncalanma, hareket etmekte zorlanma gibi şikayetleriniz varsa sebebi siyatik ağrılar olabilir. Halk arasında sinir romatizması olarak da adlandırılan siyatik ağrılar, vücudun en büyük siniri olan siyatikte meydana gelir ve sıkışması halinde şiddetli ağrıya sebep olur. Beyin Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Çetin Ayhan Evliyaoğlu siyatik ağrısı ve tedavi yöntemleri hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.
#Ayakta KarıncalanmaSaatlerce bacak bacak üzerine atarak veya dizleri kırıp üzerine oturmanın sinir hasarlanmasına yol açtığına dikkat çeken Beyin Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ali Akay, "Salgın döneminde sıkça gördüğümüz bu sorun cerrahi yöntemle tedavi ediliyor. O nedenle evde kalalım; ama hareketsiz kalmayalım, doğru oturalım" dedi.
#SağlıkBir trafik kazası sonrası yaşanan beyin kanamalarına her ne kadar aşina olsak da bu sağlık problemi sadece travma sonrasında ortaya çıkmıyor. Doğuştan gelen birçok sebebe bağlı olarak da meydana gelen beyin kanamaları, erken yaşlarda da çok ciddi sorunlara yol açabiliyor. Beyin Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Çetin Ayhan Evliyaoğlu, beyin kanaması hakkında bilinmeyenleri anlatıyor.
#Beyin KanamasıSağlık sisteminin temel taşları cerrahi alarm veriyor. Şiddet, hekimlere karşı açılan ceza ve tazminat davaları, yoğun nöbetler, buna rağmen ücretlerin tatmin edici olmaması gibi birçok neden hekimleri cerrahiden soğutuyor. Hekimler hasta ve yakınıyla daha az temas edecekleri alana yöneliyor.Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, “Yarın kendimizi emanet edecek cerrahlar bulamayabiliriz. Kaçışın önlenmesi için özlük haklarına ilişkin iyileştirmeler gerekiyor” derken, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, “Hekimler hastalara dokunmaktan korkar hale geliyor. Sağlık, Maliye, Adalet bakanlıkları ve YÖK’le soruna bütüncül yaklaşmakta fayda var” diyor.
#GazetehaberleriBeyin pili kapatıldığında parkinson hastası yaşlı adamdaki değişim izleyenleri şoke ediyor. Parkinson hastalığının tedavisinde kullanılan beyin pili, hastalığın etkilerini neredeyse sıfıra indiriyor. Beyin Cerrahisi Uzmanı Dr. Ali Zırh'ın paylaştığı video sosyal medyada büyük ilgi gördü.
#ParkinsonYalova'nın Çınarcık ilçesinde teknenin alabora olması sonucu boğulan Özel Atakent Hastanesi Beyin Cerrahisi Uzmanı Dr. Tolga Kaplan (34) için çalıştığı hastanede tören düzenlendi. Törende oğlunun tabutuna sarılan anne Ayşe Kaplan uzun süre özyaşı döktü. Oğlunu denizden çıkartan şahsın bilgi almak için hastaneye gelmesi ve olayı anlatması üzerine anne Kaplan, "Neden 5 dakika önce kurtarmadın?" diyerek ağıt yaktı.
#Yalova- Sinir Sistem Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Yücesoy, "Kafasını çarptığı için hastaneye getirilen çocukların yüzde 95'inde problem olmuyor ama hastanede çekilen tomografinin radyasyon etkisini bugün bütün dünya tartışıyor" - "Kafasını çarpan çocuğu 24 saat uyutmama alışkanlığı var ama uykusu gelen çocuğu kesinlikle uyutmalısınız. Eğer çocuk 1 saat sonra uyandırılamıyorsa o zaman sorun var demektir" - "Kafasını vuran çocuk fışkırır tarzda kusuyorsa, uykusu devam ediyorsa, güç kaybı yaşıyorsa, nöbet geçiriyorsa içeride sorun var demektir. O zaman vakit kaybetmeden hastaneye götürmek gerekir"
İzmir'de yaşayan, Parkinson hastası, Polonya asıllı Julian Vilkoşevski İstanbul'da beyin pili ameliyatı olmaya karar verdi. Beyin Cerrahisi Uzmanı Dr. Ali Zırh, lokal anesteziyle ameliyatı gerçekleştirirken bir yandan da 47 yaşındaki hastası Vilkoşevski ile konuşuyordu. Asıl mesleği elektrik mühendisliği olan ve dalmayı çok seven maceraperest hasta ise belki de gelmiş geçmiş en ilginç selfie fotoğrafını çekti. Doktoru Ali Zırh beynine elektrotu yerleştirirken, deklanşöre bastı ve ortaya bu ilginç kareler çıktı.
İbrahim Tatlıses, yoğun bakım ünitesinden çıkarıldı. Hastaneden sanatçının sağlık durumuyla ilgili yapılan açıklamada, İbrahim Tatlıses'in yoğun bakım ünitesinden çıkarılarak, normal odaya alındığı bildirildi. Hayati tehlikesi kalmadığı bildirilen Tatlıses'in henüz ayağa kalkabilecek durumda olmadığı açıklandı.Tatlıses, Acıbadem Maslak Hastanesi'nde ilk röportajını yaptı. Tatlıses "Süperim süper!" dedi. İşte o röportaj.
İnsan vücudunda görülen tümörlerin yüzde 10'u sinir sistemi dokularından oluşur. Bunların yüzde 80-90'ı da beyin içinde gelişir. Yeni doğan çocuklar dahil olmak üzere tüm yaş dönemlerinde rastlanabilen beyin tümörleri, orta yaş sonrası özelikle kanserli hastaların büyük bölümünde kanserin yayılması sonucu yaygın olarak görülebiliyor.
EKİŞEHİR Tabib Odası Başkanı Opr. Dr. Muharrem Şenel, Yunus Emre Devlet Hastanesi beyin cerrahisi polikliniklerindeki doktor muayene odalarına geçen yıl mahkeme kararı ile gizli kamera ve ses kayıt cihazı konulması olayı ile ilgili olarak, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) başvurduklarını açıkladı.