Güncelleme Tarihi:
İzm
FOTOĞRAFÇILIK VE DALIŞTAN VAZGEÇMEK ZORUNDA KALDI
Yakalandığı hastalıktan 7 yılın intikamını almak ve ona yenilmediğini göstermek için kamerayı eline aldığını söyleyen Vilkoşevski şöyle konuştu: “Bu hastalık nedeniyle pek çok tutkumdan vazgeçtim, dalış, su altı fotoğrafçılığı yapamaz oldum. Ellerim titriyor, ataklar geçiriyor, vücudum kaskatı kesiliyordu. İstanbul Bahçelievler Medical Park Hastanesi Beyin Cerrahisi Uzman Op. Dr. Ali Zırh, beyin pili ameliyatı ile hastalığın ilk yıllarındaki eski sağlıklı günlerime dönebileceğimi söyledi. Ameliyatımızın ilk kısmını oluşturan ve bilincimiz açık olarak gerçekleşen elektrotların yerleştirilmesi kısmı başarılı bir biçimde sonuçlandığında tüm bekleyenlere, merak edenlere iyi olduğum bilgisini ulaştırmak öncelik kazanmıştı.
“DALIŞ OK” MESAJIYLA FOTOĞRAFINI EŞİNE GÖNDERDİ
Narkoza girmeden önce kalmış olan bir kaç dakikamızda selfie fotoğrafımı çekmek ve eşime ben iyiyim bilgisini bu şekilde ulaştırmak istedim. Çünkü insanlar gördüklerine duyduklarından daha çok inanırlar. Nihayetinde güle-oynaya, fıkralar anlatarak ve doktorumla hissettiklerimi paylaşarak sorunsuz - sıkıntısız bir beyin ameliyatı geçirmiştim. Ne de olsa önemli bir beyin ameliyatının sonunda ağrım sızım olmadan keyifle kendi ameliyatımı görüntülemem de yıllardır ara verdiğim fotoğrafçılık hobime yeni bir başlangıç oldu. Hem bu teknolojiyi günlük hayatımızdaki olağan yaşantımızda kullanıyorken neden bilgi paylaşımının en hayati önemi olduğu o anda, onca kişi sizden haber beklerken kullanmayalım ki? Dr. Ali Zırh selfie çekmeme izin verince sevdiklerime kocaman bir ‘İyiyim’ mesajını ‘Dalış OK’ olarak gönderebildik.”
EN İLGİNÇ SELFIE / Foto Galeri
YELKENLİ İLE DENİZE AÇILACAK
Beyin pili ameliyatı sonrasında sağlığına kavuşan Julian Vilkoşevski, kendisini yeniden doğmuş gibi hissettiğini, en büyük tutkusu fotoğrafçılığa yeniden başlayacağını büyük hayalinin eşiyle beraber büyük bir hevesle aldıkları yelkenli teknesiyle denize açılmak istediğini belirtti.
KONUŞA KONUŞA AMELİYAT
Vilkoşevski’nin ameliyatını gerçekleştiren Medical Park Bahçelievler Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Ali Zırh ise, “ Beyin pili taktığımızda, iki taraflı ameliyatlarda, beynin içinde tespit edilen o bölgelere iki tane elektrot yerleştiriyoruz. Beyindeki tek bir hücrenin elektriksel aktivitesini dinleyebildiğimiz 'Mikroelektrod Kayıt ve Stimülasyon Tekniği' denilen bu yöntemde amacımız hastalıktan sorumlu hücreleri ve etrafındaki anatomik oluşumların yerini bulmak. Bunun için de ameliyatı, hastayı uyanık tutarak, konuşa konuşa yapıyoruz. Çünkü bu sayede hastanın tepkilerini ölçerek sorunlu bölgeye ulaşmamız daha kolay oluyor. Ameliyatın ilk 2-3 saatlik bölümünde hasta uyanık oluyor ve biz bazı hareketler ve aktiviteler yaptırıyoruz. Parkinsonlu hastalar, beyin pili takıldıktan sonra hastalığın başladığı ilk yıllarındaki hallerine geri dönebiliyorlar ve normal hayatlarına kaldıkları yerden devam ediyorlar. Başka bir deyişle, beyin pili zamanı geri alıyor. Gün oluyor, bağımsız yaşayamayan, ameliyata girmeden önce kaşık bile tutamayan hasta, ameliyattan sonra özgürlüğüne kavuşmuş oluyor” dedi.