bes kesintisi haberleri sayfasında bes kesintisi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 382 bes kesintisi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
2023 yılı asgari ücret açıklandı. Buna göre asgari ücret yüzde 54.66 artarak, brüt 10 bin 8 liraya, net 8.506 liraya çıktı. Yeni senede asgari ücretin işverene maliyeti de 11.759 lira oldu. Asgari ücretteki yüzde 54.66’lık artış sosyal güvenlikteki tüm alanları etkileyecek.
#Asgari ÜcretBireysel Emeklilik Sistemi'ne (BES) mecburi katılımlar için ikinci etap 1 Nisan'da başlıyor. Çalışan sayısı 250-999 olan bir işverene bağlı olarak özel sektörde çalışanlar 1 Nisan itibariyle BES sistemine girmek zorunda. Zorunluluk kademeli bir şekilde daha ufak yerlerde çalışanları da kapsayacak.
#BesBireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) zorunlu döneme geçildi, kesintiler bu ay itibariyle çalışanların maaşına yansıdı. Otomatik BES'in uygulama konulmasıyla birlikte pek çok soru işareti doğdu. Bazı vatandaşlar, birikim imkanı sağlayan sistemin avantajlarını sorgularken; bazıları sistemden çıkışın mümkün olup olmadığını sorgulamaya başladı. Peki, Zorunlu BES kesintisi ne kadar? BES iptali nasıl yapılır? İşte, tüm detaylar!
#BesZorunlu BES kesintileri bu itibariyle başladı. Binlerce çalışan, bu ay maaşlarına yansıyan kesintiler sonrası sisteme otomatik olarak katılmış oldu. Aylardır konuşulan zorunlu BES döneminin uygulamaya konulmasıyla birlikte pek çok soru işareti doğdu. Özellikle 'Otomatik BES kesintisi ne kadar?, Zorunlu BES iptali (çıkışı) nasıl yapılır?' gibi sorular gündeme geldi. İşte, bireysel emeklilikte zorunlu dönemin detayları!
#BesTBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen ve Resmi Gazete'de yayımlanan Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı yani Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) uygulaması 1 Ocak 2017 tarihi itibariyle başladı.
#Bireysel Emeklilik Sistemi NedirZorunlu Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) otomatik katılımı dönemi için geri sayım başladı. Tasarrufların artırılması amacıyla kamu ve özel sektörde çalışanların işverenleri aracılığıyla Bireysel Emeklilik Sistemi'ne otomatik katılımı öngören süreç için net bilgilere gelmeye başladı. Peki, zorunlu BES dönemi ne zaman başlayacak? BES'ten çıkış hakkı var mı? İşte, sisteme dair tüm detaylar!..
#BesBireyse Emeklilik (BES) kesintileriyle ilgili beklenen açıklama geldi. Vatandaşların uygulamanın gündeme geldiği günden beri merak ettiği Bireysel emeklilik kesintisi ne kadar olacak? Kesintiler ne zaman başlayacak? sorularının yanıtı kesinleşti. Bireysel emeklilikte otomatik katılımı öngören sistem yeni yıldan itibaren yürürlüğe giriyor. Peki Bireysel emeklilikte maaş kesintisi ne kadar olacak?
#BESBES kesintisi 2024 Ocak, asgari ücret zammı ile belli oldu. Türkiye'de 7 milyon kişiyi direkt, dolaylı olarak da milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret zammı belli oldu. Asgari ücret yüzde 49.11 oranında artarak 17 bin 2 lira oldu. Yeni yıl asgari ücret zammı ile birlikte, işsizlik maaşı, staj ücreti, GSS primi, doğum ve askerlik borçlanması, 65 yaş aylığı, kıdem tazminatı, engelli aylıkları gibi ücretler asgari ücret tutarı kadar arttı. Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) kesinti tutarı da hesaplandı. Devlet desteği ile çalışanların maaşından otomatik olarak kesilen Bireysel Emeklilik Sigortası'ndan çalışan isterse çıkabiliyor. Peki, BES kesintisi ne kadar oldu? BES iptali nasıl yapılır? İşte, BES kesintisi hesaplama bilgisi ve ayrıntılar.
#BES Kesintisi 2024Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret zammıyla birlikte yeni yılda ücretlerde büyük değişimler olacak. İşsizlik maaşından staj ücretine, doğum-askerlik borçlanmasından asgari ücret kıdem tazminatına kadar ücretler değişecek.
#Asgari ÜcretAsgari ücret zammıyla birlikte birçok ödemede değişiklik meydana gelecek. 2024 yılının Ocak ayından itibaren geçerli olacak asgari ücretle beraber işsizlik maaşı başta olmak üzere GSS primi, isteğe bağlı sigorta primi, Bağ-Kur primi, 65 yaş aylığı, engelli aylığı, BES kesintisi gibi birçok alanda yapılan ödemeler güncellenecek. İşten çıkarılan ve işsizlik maaşı 2023 yılında düşük 5325 lira en yüksek ise 10 bin 650 lira olarak yatırılıyor. Peki İşsizlik maaşı ne kadar olacak, zamlanacak mı? İşte, işsizlik maaşı hesaplama yöntemi…
#İşsizlik Maaşı Ne Kadar OlacakAsgari Ücret Tespit Komisyonu bugün saat 13:30'da toplandı. Milyonlarca asgari ücretliyi ve dolaylı olarak da diğer tüm çalışanları ilgilendiren toplantı merakla takip edilecek. Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar "Herhangi bir rakam telaffuz edilmedi. Görüşmelerimiz devam edecek. Bakanımız bugünkü toplantıda yoktu. Çalışma Genel Müdürüyle birlikte hükümet, TÜİK, Maliye ve işverenlerin görüşleri alındı. Asgari ücretle çalışan arkadaşlarımızın görüşleri alındı. Şu anda bir sonuç yok, tahmin ediyorum görüşmeler süratle devam edecek" dedi.
#Asgari ÜcretAsgari ücretli 7 milyon kişiyi ilgilendiren düzenlemeye kısa bir süre kaldı. Ocak ayından itibaren geçerli olacak olan yeni asgari ücret için Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarına başlayacak. İşsizlik maaşı, staj ücreti, GSS primi, doğum ve askerlik borçlanması, 65 yaş aylığı, kıdem tazminatı, engelli aylıkları da zamlanmış olacak.
#Asgari ÜcretAsgari ücretteki yüzde 34.04’lük artış sosyal güvenlikteki tüm alanları etkileyecek. Yeni asgari ücretle birlikte; doğum ve askerlik borçlanmasından işsizlik maaşına, genel sağlık sigortası priminden isteğe bağlı sigortalılık ödemelerine, Bağ-Kur primlerinden 65 yaş aylığına kadar tüm ödemeler de artacak.
#Asgari Ücret2023 yılı asgari ücret açıklandı. Buna göre asgari ücret yüzde 54.66 artarak, brüt 10 bin 8 liraya, net 8.506 liraya çıktı. Yeni senede asgari ücretin işverene maliyeti de 11.759 lira oldu. Asgari ücretteki yüzde 54.66’lık artış sosyal güvenlikteki tüm alanları etkileyecek.
#Asgari Ücretİstihdam teşviki ile nisan sonuna kadar yeni işe girenin maaşını üç ay devlet ödeyecek. İşe girenler otomatik BES’e dahil olacağından çalışanların bireysel emeklilik kesintileri de devletin ödediği maaşlardan yapılacak. Üzerine devlet yüzde 25 katkı daha yapacak. Çalışan iki ay sistemden çıkmazsa devlet 1.000 lira daha katkı sağlayacak.
#GazetehaberleriKonu, özel sektörde faaliyet gösteren 45 bine yakın işletmeyi ve bu işletmelerde çalışan yaklaşık 2 milyon kişiyi ilgilendiriyor. Peşin peşin de söyleyeyim, aftan yararlanmak için şunun şurasında dört günlük süre var; yararlanılmazsa da sonrasında ciddi cezalar var. Eminim, bu satırları okuyan işverenler; ‘ne affı, bu da nereden çıktı, haberimiz yoktu?’ diyecektir. Anlatayım.
#İşletmeKonu, özel sektörde faaliyet gösteren 45 bine yakın işletmeyi ve bu işletmelerde çalışan yaklaşık 2 milyon kişiyi ilgilendiriyor. Peşin peşin de söyleyeyim, aftan yararlanmak için şunun şurasında dört günlük süre var; yararlanılmazsa da sonrasında ciddi cezalar var. Eminim, bu satırları okuyan işverenler; ‘ne affı, bu da nereden çıktı, haberimiz yoktu?’ diyecektir. Anlatayım.
#YazarDünyada olduğu gibi Türkiye'de de sosyal güvenlik sisteminin tamamlayıcısı olarak kurulan Bireysel Emeklilik Sistemine (BES) yılbaşından sonra otomatik olarak katılanların sayısı 14 Nisan itibarıyla 988 bin 851 olarak kayıtlara geçerken, aradan geçen bir haftada BES'e büyük çoğunluğunun memur olduğu tahmin edilen 1 milyon 301 bin 304 kişi daha dahil oldu.
#Emeklilik Gözetim MerkeziBİREYSEL emeklilik sistemi (BES) yasası, ilk 2001 yılında gönüllü katılım esasında yayımlanmıştı. Dileyen dilediği kadar katılım payını her ay dilediği emeklilik şirketine yatırıyordu. Devlet, ilk başta BES yaptıranlara katkı payı kadar ‘vergide indirim’ hakkı sağlayarak destek olmuştu. 2013’den itibaren ise ücret veya diğer kazançlardan vergi indirimi kaldırıldı. Direkt BES katkı payının yüzde 25’i kadar ‘devlet katkısı’ avantajı sunuldu.
#Ahmet KarabıyıkZorunlu Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) 1 Ocak 2017 itibariyle yürürlüğe girdi. Çalışan sayısına göre Ocak ayı ve Nisan ayında olmak üzere maaşlardan BES kesintisi yapılmaya başlandı.Peki Zorunlu BES iptali nasıl yapılır? İşte BES iptali yapmak isteyenlerin izlemesi gereken adımlar
#BESTürkiye genelindeki 45 yaş altındaki memurlar ve 250 ile bin arası çalışanı bulunan özel sektör firmaları, yarından itibaren otomatik olarak BES'e dahil edilecek. 2,5 milyonu memur, 1,5 milyonu özel sektör çalışanı olmak üzere toplam 4 milyon kişiden otomatik olarak prime esas kazancın yüzde 3’üne karşılık gelen tutarda BES kesintisi yapılacak.
#MemurKamu çalışanlarının BES'e dahil olmasına çok az bir süre kaldı. Bireysel Emeklilik sistemi önümüzdeki ay kamuda da başlıyor. 45 yaş altındaki personel için hazırlanan Bireysel Emeklilik projesi 250-1000 çalışanı bulunan firmalar için zorunlu olacak. Peki Bireysel Emeklilik (BES) ne zaman başlıyor?
#Bireysel EmeklilikBireysel Emeklilik Sistemi'ne (BES) mecburi katılımlar için ikinci etap 1 Nisan'da başlıyor. Çalışan sayısı 250-999 olan bir işverene bağlı olarak özel sektörde çalışanlar 1 Nisan itibariyle BES sistemine girmek zorunda. Zorunluluk kademeli bir şekilde daha ufak yerlerde çalışanları da kapsayacak.
#BesBireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) zorunlu döneme geçildi, kesintiler bu ay itibariyle çalışanların maaşına yansıdı. Otomatik BES'in uygulama konulmasıyla birlikte pek çok soru işareti doğdu. Bazı vatandaşlar, birikim imkanı sağlayan sistemin avantajlarını sorgularken; bazıları sistemden çıkışın mümkün olup olmadığını sorgulamaya başladı. Peki, Zorunlu BES kesintisi ne kadar? BES iptali nasıl yapılır? İşte, tüm detaylar!
#BesZorunlu BES kesintileri bu itibariyle başladı. Binlerce çalışan, bu ay maaşlarına yansıyan kesintiler sonrası sisteme otomatik olarak katılmış oldu. Aylardır konuşulan zorunlu BES döneminin uygulamaya konulmasıyla birlikte pek çok soru işareti doğdu. Özellikle 'Otomatik BES kesintisi ne kadar?, Zorunlu BES iptali (çıkışı) nasıl yapılır?' gibi sorular gündeme geldi. İşte, bireysel emeklilikte zorunlu dönemin detayları!
#Bes