Sofra geleneklerimizde beraber yenmesi uygun görülen birkaç yiyeceğin aslında peşpeşe tüketilmesi sindirim sistemini yormakla kalmıyor, bazen toksik etkiler oluşturup kana karıştığında zehirlenmelere de sebep olabiliyor. İşte birlikte tüketmemeniz gereken gıdalardan bazıları:
#Beraber Tüketilmemesi Gereken Yiyeceklerİnsanların yeni bir yıla girmenin verdiği umut ve heyecanla bir araya geldiği yılbaşı gecelerinde sohbet ve eğlence genellikle geç saatlere kadar devam ediyor. Bu sırada yiyecek ve içecek tüketimde bilinçsiz davranıp aşırıya kaçmak ise kimi zaman istenmeyen sağlık sorunlarına kapı aralayabiliyor. Diyetisyen Duygu Özbay, konuyla ilgili önerilerini anlattı.
#SağlıkReflü, mide ile ilgili olan bir hastalıktır. Bir mide sorunudur. Bu nedenle yeme ve içme konusunda dikkat edilmesi gerekir. Reflüye iyi gelen bitkiler, içecekler ve çaylar ile sorun hafifletilebilir. Hazmı kolaylaştıracak bitkiler başlıca tercih olmalıdır. Rezene, anason gibi çaylarda reflüye iyi gelmesi ile bilinmektedir. Çayların yanı sıra havuç ve elma suyu gibi içecekler de rahatlatıcı etkiye sahiptir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Reflüye İyi Gelen BitkilerRamazan ayı, oruç tutanların dikkat etmedikleri takdirde kilo almaya en müsait oldukları dönemlerden biridir. Uzun süreli açlık sonrası geç saatte yenen ağır iftar yemeği, yeterince sıvı alınmaması, düşen kan şekerinin etkisi ile günlük tatlı tüketiminin artması ve fiziksel aktivitenin kısıtlı olması gibi etkenler bu dönemde kilo alınmasına sebep olabilir. Dyt. Psk. Meryem Berrin Ak, ramazan ayında nasıl beslenmek gerektiğine dikkat çekti.
#RamazanGut hastalığı; Ortaçağda aşırı beslenme ve alkolle ilişkisi fark edilince “Kralların hastalığı” olarak ifade edilmiştir. Yarattığı şikayetlerle yaşam kalitesini olumsuz etkileyen gut hastalığını İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Sedat Işık anlatıyor.
#GutSağlıklı ve düzenli beslenmek, kadınların olduğu kadar erkeklerin de hayatlarında önemli bir rol oynuyor. Hayatın her alanında başarıya ulaşmak, ulaşılan başarı seviyesini korumak ve kendi başarı çıtasını yükseltmek, her erkeğin neredeyse ortak arzusu... Bu arzunun geçekleşmesinde baş rolü oynayan beslenme alışkanlıkları; erkeğin cinsel gücünü, enerjik olmasını, konsantrasyon kapasitesini, canlılığını, dikkat süresini ve hafızasını olumlu veya olumsuz yönde etkiliyor. Bu nedenle ağır ve...
Okul döneminde beslenmenin ayrı bir önemi var. Çünkü bu dönem hızlı büyüme ve gelişme çağı. Ayrıca belki ömür boyu sürecek beslenme alışkanlığı da bu süreçte kazanılıyor. Kritik süreçte anne ile çocuğun beslenme yüzünden sık sık çatıştığını belirten Diyetisyen Dilek Işık, “Beslenme biçimi, bu çağdaki çocuğun konsantrasyonunu, dolayısıyla okuldaki performansını ve başarısını etkiliyor. Yine de beslenme alışkanlığı kazandırırken, dayatma ve zorlama yerine, ihtiyaç olduğunu hissettirerek anlatırsak gerçekten sağlam temeller atabiliriz” diyor.