Belirti haberleri sayfasında Belirti hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 7222 Belirti haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
İç Anadolu havzasında iklim değişikliği ile kullanımı her geçen yıl daha da artan yer altı sularının çekilmesi ve toprağın yer altına çökmesi sonucu meydana gelen obrukların oluşumuna değinen Obruk Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Fetullah Arık, obrukların birçoğunun oluşumdan önce meydana gelen fiziki belirtilere dikkat çekerek uyarılarda bulundu.
#ObrukKan şekeri düzeylerinin yüksek olması diyabetten sinir hasarına pek çok hastalığa yol açıyor. Kişinin kan şekerinin yüksek olduğunu belirlemesi her zaman kolay değil ancak uzmanlar bu belirtilere sahipseniz kan şekerinizi test ettirmenizde fayda olduğunu söylüyor.
#Kan ŞekeriSağlık Bakanlığı, 04-10 Temmuz Corona virüs tablosunu paylaştı. Sağlık Bakanlığı tarafından 04 - 10 Temmuz 2022 tarihleri arasında tespit edilen vaka sayısı 117 bin 95, vefat eden hasta sayısı 31, iyileşen sayısı 61 bin 47 olarak açıklanırken toplam vaka sayısı 15 milyonu aştı. Vaka sayıları artarken koronavirüs belirtileri de araştırılıyor. Peki, Covid belirtileri neler? Koronavirüs semptonları arasında neler var?
#KoronaÇocuklarda görülen sarılık her anne babanın aşina olduğu bir hastalıktır. Çoğu sarılık doğumdan 2-3 hafta sonra ortadan kalmış olsa da bazı durumlarda geçmediği görülmektedir. Her iki durumda da dikkat edilmesi ve takip edilip gözlenmesi gereken durumlar vardır. Peki, çocuklarda sarılık belirtileri nelerdir ve neden olur? Çocuklarda sarılık tanısı ve tedavi yöntemleri nelerdir sizler için derledik.
#ÇocukOtizm hastalığı yani tam adı ile de otizm Spektrum bozukluğu genellikle ilk 3 yaştan başlayan ve hayat boyu da devam eden, kişinin etrafı ile sözel ve sözel olmayan şekilde uygun bir ilişki kuramaması şeklinde de ifade edebileceğimiz gelişimsel bir bozukluktur. Çocuklarda otizm belirtileri nelerdir ve nasıl anlaşılır sizler için derledik.
#ÇocukÇocuklarda kıl kurdu bağırsaklar parazitleri olarak bilinmektedir. Kıl kurdu genellikle enfeksiyonlardan kaynaklanarak ortaya çıkar. Kıl kurdu hastalığı bazı şekillerde kendini belli eder. Çocuklarda kıl kurdu hastalığına dair tüm detaylar.
#ÇocukBebeklerde keskin idrar kokusu, ebeveynleri tedirgin etmek ile birlikte bazı kontrollerin yapılmasının önemini ortaya koymaktadır. Bebeklerin belirli dönemlerde idrar ve katı dışkılarında uzman hekimler tarafından gerekli tahlillerin yapılması önemlidir. Bebeklerde keskin idrar kokusu neden olur? Bebeklerde keskin idrar kokusu neyin belirtisi olabilir detayları ile derledik.
#Bebeklerde Keskin İdrar KokusuGıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, içinde küçük buz parçacıkları ve kristalleşme oluşan dondurmalarla ilgili önemli uyarılarda bulundu. Manavoğlu, bu şekildeki dondurmaların gıda zehirlenmesine yol açabileceği için kesinlikle yenilmemesi gerektiğini söyledi. Manavoğlu, "Zararlı mikroorganizmalar nedeniyle ishal, ateş, kusma, halsizlik belirtileri görülebilir" dedi.
#DondurmaGebelik belirtileri sayesinde hamile olduğunu anlamak mümkündür. Bununla beraber gebeliğin en mühim semptomlarından birisi de meme ucu hassasiyeti olarak bilinir. Gebelik döneminde meme ucu hassasiyeti ve büyüme en fazla rastlanan gebelik semptomları arasında yer almaktadır. Peki, meme ucu hassasiyeti hamilelik belirtisi mi detayları ile derledik.
#HamilelikHamile olduğunu anlamak için çeşitli belirtiler bulunmaktadır. Vücutta meydana gelen bir takım reaksiyonlar ise hamilelik belirtisi olarak araştırılmaktadır. Vajinal akıntı ise hamilelik ile ilgili olup olmadığı araştırılan konular arasında yer almaktadır. Akıntı hamilelik belirtisi mi? Vajinal beyaz, sarı ve kokulu akıntılar hamilelik belirtileri midir tüm detayları ile derledik.
#AkıntıAdet gecikmesi birçok kişi tarafından merak edilen konulardan biridir. Özellikle kadınlar için önem taşıyan konular arasındadır. Bu bakımdan adet gecikmesinin sebebini öğrenebilir ve buna göre ilerleyebilirsiniz. Sizin için 1 ay adet gecikmesi normal mi ve neden olur? Bir aylık adet gecikmesi hamilelik belirtisi midir detaylarıyla derledik.
#Adet GecikmesiMevsim geçişleriyle birlikte ortaya çıkan burun akıntısı belirtilerinin altında yatan nedenler sıklıkla araştırılıyor. En çok da koronavirüs belirtileri arasında burun akıntısının olup olmadığı merak edilirken, grip ve nezle ile koronavirüs arasındaki ilişki de belirtilerin hafife alınmaması gerektiği gerçeğini ortaya koyuyor. Peki, koronada burun akıntısı olur mu? İşte, en belirgin koronavirüs ve grip belirtileri…
#KoronavirüsKoronavirüsün Omicron adı verilen son varyantı dünya çapında yayılmaya ve korku yaratmaya devam ederken uzmanlardan flaş bir uyarı geldi. Doktorlar çocukların da bu varyanta yakalandığını belirterek varyantın ortaya çıkardığı sıra dışı belirtiyi açıkladı.
#OmicronBaş dönmesi ve denge sorunlarına sebep olan vertigo, günlük yaşamı kabusa çevirebilir. “Vertigo ile gelen hastanın yakınmalarını iyi değerlendirmek gerekir” diyen Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Kaan Akacun; vertigo belirtileri, vertigo tedavisi, vertigo teşhisi ve vertigo tedavisi hakkında önemli bilgiler verdi.
#VertigoDelta varyantından daha bulaşıcı ve ölümcül olduğu düşünülen Lambda varyantı yayılmaya devam ediyor. 30'un üzerinde ülkede görülen Lambda ile ilgili bilim insanlarından beklenen açıklama geldi. Uzmanlar Lambda'nın en belirgin 3 belirtisini açıklarken aşı olmasına rağmen daha bulaşıcı olan varyantlar yüzünden koronavirüse yakalananlarda en sık görülen 5 semptom açıklandı. Tek doz aşı olanlarda en sık rastlanan 5 semptom, baş ağrısı, burun akıntısı, boğaz ağrısı, hapşırma ve öksürük olarak sıralandı.
#DünyaTürkiye'de yapılan toplam koronavirüs aşı sayısı 25 milyon 300 bini aşarken Doç. Dr. Ümit Savaşçı'dan olası yan etkilerle ilgili dikkat çeken açıklamalar geldi. Doç. Dr. Savaşçı, "Şunun altını özellikle çizeyim; bu aşılar hiçbir şekilde canlı aşı olmadığı için aşıya bağlı koronavirüs kapma, hasta olma ihtimali yok. Genelde bizim aşı yan etkilerimiz 2 gün veya 3 gün sürebilir. Daha da uzuyorsa ve belirtiler belirgin hale geliyorsa mutlaka test yaptırsın. Virüsü almıştır, aşı da henüz koruyucu seviyede değildir" ifadelerini kullandı.
#Koronavirüs AşısıEskişehir Şehir Hastanesi 'Covid Sonrası İzlem Merkezi'nde 5 ayda 2 bin 100'e yakın koronavirüs atlatan hasta kontrolden geçirildi. Kontrollerde kişilerin hastalığı atlattıktan sonra da solunum yetmezliğinin yanı sıra eklem ağrısı, halsizlik, yorgunluk, uyku bozuklukları, dalgınlık ve unutkanlık gibi nörolojik rahatsızlıklarının devam ettiği tespit edildi. İkinci kontrollerde rastlanan yeni bulgu ise göz ve ciltte döküntüler ile kaşıntı rahatsızlığı... Hastane Başhekimi Dr. Yaşar Bildirici, ''Bu şikayetlerin Kovid ile bir ilişkisi var mı? Bu konuda çok emin değiliz ama dikkati çeken sayıda göz ve cilt yakınmaları var. Bu konu ile ilgili de arkadaşlarımız araştırmalarına devam ediyorlar'' dedi.
#Koronavirüs13 yaşındaki bir çocuğun AIDS’ten ölümü, tehlikeyi göz önüne serdi. İstanbul Tıp Fakültesi’nde 100 çocuğun HIV nedeniyle tedavi gördüğü belirtilirken Hürriyet’e konuşan uzmanlar “Vakalarda en çok artış 25-35 yaş grubunda ancak onları 15-19 yaş aralığı takip ediyor” dedi.
#İzmirDiyabet, toplumda yaygınlığı ve bulaşıcı olmayan hastalıklar içinde ölüm oranı en yüksek olan dört hastalıktan biri… Diyabet hastalığında farkındalık ve sonrasında gelen doğru tedaviler, diyabetlilerin hayat kalitesinde önemli farklar yaratıyor. Diyabet alanında 100 yılı aşan köklü deneyimi bulunan Sanofi’nin Avrasya Bölgesi İlaç Medikal Direktörü & Ülke Medikal Lideri Dr. Nurdan Bulur ve Avrasya Bölgesi Yerleşik Ürünler Direktörü Gözde Haksal ile günün anlam ve önemini vurgulayan bir sohbet gerçekleştirdik.
#Sponsorlu İçerikTakvimler 2024 yılının mart ayını gösteriyordu. Yılın başlarında karın bölgesinden ciddi bir operasyon geçirdiği açıklanan Galler Prensesi Kate Middleton, aylar süren komplo teorilerine ve meraka yanıt veren ve aynı zamanda herkesi şoke eden bir videoyla ortaya çıktı.
#Kate MiddletonSingapurlu doktor Dr. Samuel Choudhury, dolapta bir süre saklanan filizlenmiş ve yeşeren patateslerden uzak durulması gerektiğini, yeşil lekelerin ve filizlerin solanin toksininin varlığına işaret ettiğini, bu toksinin ağır sindirim sorunlarına, halüsinasyonlara, ciddi durumlarda felce hatta ölüme dahi neden olabileceğini söylüyor.
#PatatesKalp rahatsızlıkları, dünya genelinde en yaygın ölüm nedenleri arasında yer alıyor. ABD’li kalp cerrahı Dr. Jeremy London ise sürekli göz ardı edilen üç belirtinin ciddi şekilde kalp rahatsızlıklarının habercisi olduğuna dikkat çekiyor. Dr. London, bu belirtileri yaşayanların acil olarak sağlık kontrolü yaptırmalarını öneriyor. İşte kalbinizin zayıf olduğunu gösteren üç belirti…
#SağlıkHani herkesin bildiği bir deyim vardır: "Zenginin malı fakirin çenesini yorar" diye... Bu ifadeyi ilk kez kullananlar belli ki hayat tecrübelerinden yola çıkarak bulmuşlar. Çünkü gerçekten de varlıklı insanların sahip olduğu para da emlak yatırımları da dillerden düşmüyor. Üstelik söz konusu kişi ünlü biriyse işte o zaman konuşulanların ardı arkası gelmiyor.
#Tom SelleckYapılan bazı araştırmalara göre kanser vakalarının %20 kadarının, Epstein-Barr virüsü ve hepatit B gibi bulaşıcı ajanlara bağlı olduğunu gösteriyor. Amerikan Kanser Araştırmaları Derneği'nin yakın tarihli bir raporu, dünya genelindeki kanser vakalarının yüzde 13'ünün enfeksiyonlara bağlı olduğunu, bazı tahminlerin yüzde 20'ye kadar çıktığını açıkladı. Yani enfeksiyonların neden olduğu kanserler düşündüğümüzden çok daha yaygın. Peki hangi enfeksiyonlar kansere yol açabilir?
#KanserYedi kadından biri yaşamı boyunca meme kanserine yakalanıyor, ancak ne kadar erken teşhis edilirse tedavi edilme olasılığı o kadar yüksek oluyor. Ekim ayının meme kanseri farkındalık ayı olmasını fırsat bilerek; meme kanseri nedirden, evde kendinizi nasıl muayene edeceğinize ve ailenizde kanser öyküsü varsa neler yapmanız gerektiğine kadar bilmeniz gereken her şeyi bir araya getirdik. İşte her kadının okuması gereken meme kanseri rehberi…
#Meme KanseriDünya genelinde her 10 kişiden 4'ünde görülüyor. ABD'de yapılan araştırmalar, bu hastalığın ülkede karaciğer nakli ihtiyacının en hızlı büyüyen sebebi olduğuna işaret ediyor. Hastalığın ilerleyişini durdurmak hatta hasarı geri çevirmek mümkün ama hastalar teşhis aldığında maalesef çok geç kalınmış oluyor. İşte MASLD hakkında bilinmesi gerekenler...
#YaşamOkulların açılmasıyla birlikte çocuklar, grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklarla mücadele ederken, Covid-19 vakalarında da kayda değer bir artış gözlemleniyor. Acil servisler, son bir iki haftadır yoğun bir hasta akınıyla karşı karşıya. Ayrıca uzmanlar, özellikle Avrupa'da Covid-19'un yeni 'XEC' varyantının da hızla yayıldığına dikkat çekiyor. Prof. Dr. Ahmet Güzel ile koronavirüsün neden bir anda güçlendiğini, en sık görülen belirtileri ve XEC varyantının etkilerini konuştuk.
#SağlıkAğız sağlığımız da genel sağlığımızın bir parçası. Eğer ağzımızda kötü bir koku varsa, bir türlü iyileşmeyen yaralar çıkıyorsa, dişeti kanamaları yaşıyorsak, sık sık fırçalamamıza rağmen dişlerimiz kolay çürüyorsa gastrointestinal rahatsızlıklar, diyabet ve hatta kanser gibi hastalıklar söz konusu olabilir.
#Hazan Aköz IşıkArtık cep telefonları hayatımızın ayrılmaz bir parçası…Gözümüz sürekli telefonlarımızın ekranında…Çoğumuz bütün gün oturarak çalışıyoruz. Gün içerisinde sürekli eğilip aşağı doğru telefona ya da bilgisayar ekranlarına bakıyoruz. Telefonla konuşurken konuşurken boynumuzu bir yana eğmekten dolayı omurgaya ve omuzlarımıza binen yük artıyor. İşte bu yüzden bir çoğumuzun boyun ağrıları var.
#Tekno Boyunİç Anadolu havzasında iklim değişikliği ile kullanımı her geçen yıl daha da artan yer altı sularının çekilmesi ve toprağın yer altına çökmesi sonucu meydana gelen obrukların oluşumuna değinen Obruk Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Fetullah Arık, obrukların birçoğunun oluşumdan önce meydana gelen fiziki belirtilere dikkat çekerek uyarılarda bulundu.
#Obrukİç Anadolu havzasında iklim değişikliği ile kullanımı her geçen yıl daha da artan yer altı sularının çekilmesi ve toprağın yer altına çökmesi sonucu meydana gelen obrukların oluşumuna değinen Obruk Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Fetullah Arık, obrukların birçoğunun oluşumdan önce meydana gelen fiziki belirtilere dikkat çekerek uyarılarda bulundu.
#İç AnadoluTürkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği, 28 Eylül “Penisilin Alerjisi Günü'nde uyardı. Penisilin alerjisi olduğu bildirilen 10 hastadan 9’unda alerji saptanmadığını belirten dernek, tedaviyi aksatanların mutlaka alerji uzmanına başvurması gerektiğini açıkladı.
#Türkiye Ulusal Alerji Ve Klinik İmmünoloji DerneğiKan şekeri düzeylerinin yüksek olması diyabetten sinir hasarına pek çok hastalığa yol açıyor. Kişinin kan şekerinin yüksek olduğunu belirlemesi her zaman kolay değil ancak uzmanlar bu belirtilere sahipseniz kan şekerinizi test ettirmenizde fayda olduğunu söylüyor.
#Kan ŞekeriEvde, sokakta, toplu taşımada her yerde yanımızda… Yemek yerken, çalışırken, araba kullanırken hatta yürürken bile gözümüz onda. Ama bir türlü elimizden düşüremediğimiz akıllı telefonlarımız 'Text neck', 'Tech neck' gibi çeşitli adlarla anılan tekno boyun hastalığına neden oluyor. Bu rahatsızlıktan yakınan pek çok kişi çare olarak botoksa yöneliyor. 'Traptox' adı verilen bu işlem ne kadar işe yarıyor? İsteyen herkes yaptırabiliyor mu? Ne kadar etkili? Acılı bir işlem mi? Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Profesör Doktor Halil Koyuncu ile konuştuk.
#Tekno BoyunHer yıl 9. ayın 22. günü dünyada kronik miyeloid lösemi veya KML günü olarak anılıyor. Bu tarihin seçilme nedeni ise KML’nin 9. ve 22. kromozomlarda oluşan bir bozukluk sonucu gelişmesi. KML, kemik iliğinin kan oluşturan hücrelerinde gelişen, olgunlaşmamış hücrelerin biriktiği ve sonunda kanı istila ettiği bir kanser türü olarak tanımlanıyor.
#Sponsorlu İçerikMaymun çiçeği (mpox) virüsünün, enfekte bir kişinin deri lezyonları, vücut sıvıları veya uzun süreli solunum damlacıklarına maruz kalma yoluyla bulaştığını belirten uzmanlar belirti gösteren kişilerle yakın temastan kaçınılmasını öneriyor. Doç. Dr. Kaan Yılancıoğlu, havuz, hamam ve kaplıca gibi alanlarda maymun çiçeği virüsünün bulaşma riskine dair bilgiler verdi.
#Maymun ÇiçeğiKanada'nın New Brunswick eyaleti, 2018 yılından beri tuhaf olaylara sahne oluyor. Çoğu gençlerden oluşan 430 kişiyi pençesine alan gizemli bir hastalık, 39 can kaybına yol açtı. O günden bu yana ne hastalığın adı konabildi ne de sebebi tespit edildi. Ancak vaka sayıları artmaya devam ediyor. İşte filmlere konu olabilecek olaylar zinciri...
#KanadaYurtdışı online alışverişe getirilen vergi zammı sonrası pazar yerlerinden yapılan alışverişler düşmeye başladı. Sektör temsilcileri, Çin malı ürünlerin satışlarında düşüş gözlemlediklerini ve 30 Euro altı ürün alışverişinde de belirgin bir azalma olduğunu belirti. Ancak Türkiye’de satışı olmayan ve fiyat avantajı devam eden ürünlere talebin devam ettiğini söyleyen uzmanlar, gümrük ve vergiler vatandaşı zorlayınca yerli esnafın satışlarının arttığı bilgisini verdi. İşte pazardaki son durum...
#Yurtdışı AlışverişiBebek bekleyen bir annenin en büyük hayali de en büyük korkusu da çocuğunu sağlıklı şekilde dünyaya getirip doğurmaktır desek yanılmış olmayız… Ekranların ünlü yüzü de hamile olduğunu öğrendiğinde benzer duygulara sahipti.
#Shaina Hurley