Kısıra ve mercimek köftesine benzerliğiyle dikkat çeken Anadolu'nun sevilen lezzetlerinden batırık tarifi yöresine göre sulu ve susuz hazırlanarak sunuluyor. Yaz aylarının taze domates ve salatalığı eklendiği için kısıra benzeyen bu lezzet hafif olmasının yanı sıra doyurucu da. Peki batırık yemeği nasıl yapılır, hangi yöreye ait? İşte evde denemek isteyenler için batırık tarifi ve malzemeleri...
#Masterchef BatırıkTürk mutfağı turizme açılıyor. Özellikle ‘her şey dahil’ otellerde yöresel yemeklere ağırlık verilmeye başlandı. Sektör yetkilileri, “Gastronomi turizmi çok önemli. Otellerimizde ‘Yörük’ mutfağına özel tatlar sunduk, çok rağbet aldık. Tüm bölgeleri dahil edeceğiz” diyor. Bu açılıma gastronomi uzmanları da destek veriyor.
#GastronomiMasterChef sushi (suşi) tarifi günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Önemli bir Japon yemeği olan sushi (Suşi) artık ülkemizde de sıklıkla tüketiliyor. Restoranlarda yemeğe alışık olduğumuz sushi'yi evde hazırlayarak, sevdiklerinizde paylaşabilirsiniz. Peki, evde sushi (suşi) nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, MAsterChef sushi tarifi detayları...
#Masterchef SushiMersin mutfağının sevilen lezzetlerinden tantuni sofralarımıza geliyor. Gelinim Mutfakta tantuni tarifi günün öne çıkan yemekleri arasında yerini aldı. Peki, GElinim Mutfakta tantuni nasıl yapılır? İşte, Mersin tantuni tarifi, malzemeleri ve yapılışı...
#Gelinim Mutfakta Tantuni