Besleyici ve lezzetli bir çorba ramazan ayının en çok tercih edilen yemeği. Yapması pratik olsa da temel kuralları bilmeyenler için kıvamı tutturmak ya da miktarı ayarlamak bazen sorun olabiliyor. Yazarımız Gülay Barbaros Altan farklı yapım tekniklerini anlattı, Gaziantep’teki Mutfak Sanatları Merkezi’nin şefi Doğa Çitçi de birbirinden özel çorba tarifleri verdi.
#ÇorbaPastacı kremasıyla uyumu dillere destan; vanilyalı pandispanyanın arasında da taze pişmiş gevrek bir tartın üzerinde de şahane oluyor. Reçelinin yeri bende ayrı olsa da bugünlerde en çok sorbesini seviyorum. Bazen de çiğden doğrayıp semizotu, Ezine peyniri ve bademle salatasını yapıyorum. Hafif acı, hafif tatlı-ekşi sosunu yapıp tiftiklenmiş kaburga etiyle sandviç arasında buluşturmaya da bayılıyorum. Hem tatlı hem de tuzlu tatlara müthiş yakışan şeftaliyle yapabileceklerimiz bence sınırsız.
#Şeftalili Milföy TarifiBağışıklık sistemi, vücudu hastalıklara karşı koruyan; bakteriler, virüsler ve tümör hücreleri gibi hastalık yapıcı hücreleri tanıyarak onlara karşı savaşan bir sistemdir. Vücudumuzun diğer sistemleri gibi bağışıklık sistemimiz de bir denge ve uyum içinde fonksiyon gösterir ve ihtiyaçları düzenli olarak karşılanmazsa işlevlerini düzgün şekilde yerine getiremeyebilir. Herbalife Beslenme Danışma Kurulu Üyesi Doç. İsmet Tamer, bağışıklık sistemimizi güçlendirmenin yollarını anlatıyor…
#Bağışıklık SistemiYazarınız bu hafta mantarladı. “Ay ne güzel sonbahar geldi; onu da yapayım buna da yetişeyim” derken, güzelim Çanakkale domateslerini kaçırdı. Hava aniden dönünce de bu sene zaten zayıf olan domates hasadı bitiverdi. Anlayacağınız, domates salçası yapmak da, tarifini vermek de hayal oldu bana. Onun yerine, bulabildiğim az ve öz domatesle lezzetli bir ketçap tarifim var bu hafta. Yanında da yazı kışa taşıyacak beş lezzet daha...