Marul, ıspanak, maydanoz, nane... Özellikle kışın sağlıklı beslenmek ve bağışıklık sistemimizi güçlü tutmak için sofralarımızın baş tacı olması gereken sebzelerden bazıları. Bunları ve daha pek çok sebzeyi evinizde kolayca yetiştirip dalından kopardığınız gibi taze taze yiyebilirsiniz. Üstelik kendi yetiştirdiğiniz otları, sebzeyi yemek psikolojinize de iyi gelecek! Evinizin çiftçisi olmaya hazırsanız, rehberimizi okuyun.
#GazetehaberleriVirüs kriziyle birlikte doğal kaynakların sınırlarını düşünmeye başladık. Bunun ne kadar hayati bir konu olduğunu yeniden hatırladık. Şimdi hepimizin aklında benzer sorular var. Örneğin, “Kısa sürede normale dönemezsek ne yiyeceğiz” düşüncesi. Büyük şehirlerde ürettiklerimizle yaşamak çok kolay değil belki ama önemli adımlar atmak mümkün. O adımlardan biri de balkon bahçeciliği...
#ToprakÇukurova Üniversitesi (ÇÜ) Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Sertaç Özer, organik ile doğal gıdaların birbirinden farklı olduğuna vurgu yaparak, 'ev yapımı', 'köy ürünü' ve 'doğal' adı altında satılan ürünlere dikkat edilmesi gerektiğini bildirdi. Özer, 'doğal' adı altında otoyol kenarında yapılan tarımsal faaliyetlerin egzoz dumanına bağlı ağır metal, kurşun, kadmiyum, cıva gibi bileşenler nedeniyle gıda kaynaklı riskler taşıdığını kaydetti.
#Tarımsal ÜrünBüyük şehrin kaosunda hızla doğadan koptuğunuzu hissediyorsunuz. Yediğiniz içtiğiniz gıdaların güvenilirliğini sorguluyor, endişe içinde yaşıyorsunuz. Balkonunuzda domates ya da mutfak pencerenizdeki saksıda fesleğen yetiştirmek istiyor ama nereden başlayacağınızı bilemiyorsunuz. En kötüsü de çocuğunuz karpuzun ağaçta yetiştiğini sanıyor! Korkmayın, hiçbir şey için geç değil. Gelin, sizi bu konuda çalışan kolektif, dernek ve oluşumlarla tanıştıralım. Bu bahar makarna sosunuzu kendi domatesiniz ve fesleğeninizle yapın...
#İstanbul Permakültür KolektifiŞehirlerde beton bloklar yükseldikçe insanların yeşil görme, doğaya ulaşma arzusu da o kadar artıyor. Artık balkonlarda, teraslarda, apartman bahçelerinde, hatta cam kenarı saksılarında sadece süs bitkileri yetişmiyor. Her karış toprakta domatesten kıvırcığa, maydanozdan ıspanağa kadar çeşit çeşit sebze yetiştiriciliği yapmak mümkün.