Hem yemeklerde hem de tatlılarda kullanılması ile bal kabağı en önemli besin kaynakları içerisinde yer alır. Özellikle sağlamış olduğu faydalar ile bir adım öne çıktığını ifade etmek mümkün. Peki balkabağının faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Nasıl tüketilmeli? İçinde hangi vitaminler var tüm detayları ile derledik.
#BalkabağıSonbahar ve kış aylarında turuncu rengiyle tezgahları ve sofraları renklendiren balkabağı çorbadan tatlıya, börekten yemeğe her yemekte kullanılabilecek esnekllikte olmasının yanı sıra çok da faydalı. Sizin için balkabağı hakkında bilmeniz gerekenleri araştırdık. İşte kısa ve öz bir balkabağı rehberi...
#Balkabağının FaydalarıBal kabağı; içerdiği mineraller, vitaminler ve zengin lif içeriği ile antioksidan, kanserden koruyucu ve yaşlanmayı geciktirici müthiş bir besin. “Bal kabağı göz sağlığı için bulunmaz bir nimettir” diyen Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Fatih Atmaca, bal kabağı çorbasının göz sağlığına faydaları hakkında bilgiler verdi…
#Balkabağı ÇorbasıYemekten çorbaya, salatadan tatlıya kadar birçok tarifte kullanılan balkabağının faydaları saymakla bitmiyor. ‘Kışın bolca tüketin’ önerisinde bulunan Diyetisyen Şeyma Yılmaz, bu faydalı besinin yararlarından bahsetti, balkabağı ile hazırlanan birkaç tarif paylaştı.
#SebzeBalkabağı nefis turuncu rengi ve şekerli tadıyla sonbahar ve kış aylarında hem tezgâhları hem de sofraları süsleyen leziz bir sebze. Balkabağı tezgahlara düştüğünde bize sadece soğuk havaların gelmesini hatırlatmıyor. Bu sebze aynı zamanda besleyici bir güç merkezi olmasıyla da önce çıkıyor. İşte balkabağının sağlığa olan inanılmaz faydaları ve ondan en iyi şekilde nasıl yararlanabileceğiniz…
#Balkabağı