Topraklarında yetişen birbirinden özel malzemeleri ve yemekleriyle Hatay, Türk mutfağı için de ayrı öneme sahip. Coğrafi işaret tescili kazanan beyaz balkabağının kullanım alanlarını ‘Antakya ve Yemekleri’ kitabının yazarı Jale Balcı anlattı, kitabındaki çıtır kabak tatlısının tarifini de paylaştı.
#BalkabağıDünyada tatlı trendleri denince aklınıza neler geliyor? Rafine şekeri ikame eden ürünlerin yükselişiyle hemen bol meyveli, yoğurtlu hatta glütensiz gibi alternatifler düşünüyoruz, değil mi? Ama size pankek, waffle hatta krem brüle desem… Bir sessizlik hâkim olduğunu hisseder gibiyim. Durun, hemen hayal kırıklığına uğramayın. Zira asıl trend olan, bu geleneksel tatlılara yaratıcı dokunuşlar yapılması...
#KruvasanGüney Afrika'dan gelen bu asma benzeri çiçekli bitki, tüylü yapraklarının üzerinde canlı sarı ve beyaz çiçekler üretir ve tüm dünyada bilinen kendine özgü pürüzsüz, oval meyveyi yaratır. Bu meyvenin insan sağlığı için faydaları çoktur. Bunun yanı sıra kabuğu da sırlarla doludur. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Karpuz KabuğuPancar turşusunu hamburger arasına marulla yerleştirmeyi düşündünüz mü hiç? Veya pancarlı yoğurt yapmayı? Şiddetle tavsiye ederim. Pancar ıspanak ailesinden kırmızılığıyla ortalığı karıştıran bir kök. Tatlı, acı ve topraksı tatları barındırması ve cazip renkleriyle çiğken ayrı, pişmiş ayrı baş döndürüyor
Cem Andrew Darn, İngiliz baba ile İzmirli annenin tek çocuğu. Dört yaşından beri yemekle ilgili. Küçükken en büyük hayali yemek pişirmekti. Yaşı ilerledikçe bu tutkusundan vazgeçmedi. İngiltere’de yemek eğitimi aldı, Hollanda’da yemeğin işletmesini öğrendi. Şimdi de doğduğu İzmir’in yemeklerini İstanbul Etiler’e taşıdı.